14 Nisan 2022

Gergerlioğlu: Muhtarlar derneği başkanı ve Atatürk mahallesi muhtarı ile birlikteyiz. Sn. muhtarım genel mahallelerin sorunları ve kendi mahallenizin genel sorunları ile ilgili sizden bilgi alalım.

Muhtar Hasan Özkoca:Mahallemizin sorunları şu anda alt yapı sorunları, telefon sorunları var. Seçimlerde oy kağıtlarında belediye başkanı varsa, cumhurbaşkanlığı oy kağıdı varsa muhtarların da seçimden 3 ay önce belediye başkanları gibi oy kullanıyorsa muhtarların da oy pusulası olması, seçimlerde belirgin olması girecek adaylarda. Vatandaş oy atacak oluyor çirkin görünüyor. Biz de oy pusulasını istiyoruz. Asgari ücrete çıktı daha almadık ama inşallah geçer. Enflasyona yenik düştü. Ülke ekonomisi kırsal bölge olduğu için burası vatandaşların geçim zorluğu var her yerde olduğu gibi. Vatandaşta biz de ondan şikayetçiyiz.

Gergerlioğlu:Genel bir ekonomik sorunu var. Ramazan ayı dolayısıyla yardım paketleri sirkülasyonu ne durumda?

Muhtar Hasan Özkoca:Ramazan ayında hayırsever vatandaşlarımız bize ramazan kolisi bizim aracılığımız ile vatandaşımıza dağıttık. Halen dağıtıyoruz ama çözülmüyor.

Gergerlioğlu:Zengin fakir arasındaki uçurum arttıkça istediğin kadar koli dağıt.

Muhtar Hasan Özkoca:Bizim dağıttığımız haftalık 15 günlük yiyecek. Geri kalan nasıl geçinecek?

Gergerlioğlu:Ulaşım, telefon, internet gibi hizmetler ne durumda?

Muhtar Hasan Özkoca:Ulaşımda bir sıkıntı yok. İnternet sıkıntımız çok.

Gergerlioğlu:Belediye meclis üye toplantılarına etkiniz olabiliyor mu? Demokrasi açısından söz sahibi olmayı talep ediyor musunuz?

Muhtar Hasan ÖzkocaBiz talep ediyoruz ama yasal olmadığı için de söz hakkımız yok.

Gergerlioğlu:Ama olması gerekir diyorsunuz.

Muhtar Hasan Özkoca:Olması gerekir.

Gergerlioğlu:Tebligat sorunu yaşıyorsunuz herhalde.

Muhtar Hasan Özkoca:Şu an muhtarların en çok çektiği tebligat, en büyük sorun o. Bizim postacı evine gidiyor mu kağıt bırakıyor mu bırakmıyor mu, gittiği zaman bulamayınca bize bırakıyor. Vatandaşta mağdur oluyor. İcra evrağı geldiyse evde bulamadıysa bize getirdiyse getirdiği günden itibaren işlenmiş oluyor, süre başlıyor, haberi yoksa haberi varmış gibi oluyor günü geçiyor mağdur oluyor. Tebligat çok Allah’a şükür.

Yorumlar