25 Ekim 2022

T24

“Özgür basın susturulamaz”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, baskın düzenlenerek gözaltına alınan gazetecilerle ilgili, “Bu sabah gözaltına alınan gazetecilere silah doğrultulmuş, ters kelepçe takılmış, yere yatırılmış, işkence edilmiş, ‘sansür yasası’nın yürürlüğe hemen girmesinden sonra gerçekleşen bu operasyon tesadüf değildir. Muhalif basını ve toplumu susturmanın bir parçasıdır” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı’nın Ankara bürosuna ve muhabirlerinin yaşadığı evlere baskın düzenlendi. Ajansın Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, muhabirleri Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli  ile JINNEWS’ten  Habibe Eren, Derya Ren ve Öznur Değer de gözaltına alındı. 

Gergerlioğlu, şöyle konuştu:

“Bu sabah gözaltına alınan gazetecilere ters kelepçe takılmış, işkence edilmiş”

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Van, Diyarbakır, Urfa ve Mardin’de yapılan ev baskınlarında çok sayıda Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS muhabiri gözaltına alındı. Bu sabah gözaltına alınan gazetecilere silah doğrultulmuş, ters kelepçe takılmış, yere yatırılmış, işkence edilmiş, ‘sansür yasası’nın yürürlüğe hemen girmesinden sonra gerçekleşen bu operasyon tesadüf değildir. Muhalif basını ve toplumu susturmanın bir parçasıdır. Ankara’daki evine baskın yapılan ve 1,5 aylık bebeği olan Ajans Ankara muhabiri Zemo Ağgöz gözaltına alındı. Gözaltı sonrası sadece anne sütüyle beslenen 1,5 aylık bebeği 4 saattir beslenemiyor. Bitmeyen OHAL döneminde binlerce hamile, lohusa, bebekli kadın gözaltına alındı ve tutuklandı. Özgür basın susturulamaz”

Yorumlar