20.09.2023

Kamuoyuna açıklamam;

Sn. Adem Turgut Özgür Kocaeli Gazetesi’ndeki 20 Eylül 2023 tarihli köşe yazısında Dilovası’nda uyuşturucu sorununu gündem etmem ve Dilovası’nda kamu hastanesinde kadın doğum uzmanı yokluğuyla ilgili açıklamalarım için “Gergerlioğlu çizgiyi aşıyor” başlıklı köşe yazısında bir milletvekili olarak görevimin gereğini “çizgiyi aşmak” olarak nitelediği için bu açıklamayı yapmayı gazetecilik geçmişi olan bir milletvekili olarak elzem gördüm.

Dilovası’nda uyuşturucu sorununa il ve ilçe mülki amirlerinin duyarsız kalması le Dilovası Devlet Hastanesi’nde uzun süredir kadın doğum uzmanı olmamasıyla ilgili sorularım bir Kocaeli milletvekili olarak yapmam gerekenlerdir. Bunu yapmasam milletin omuzlarıma bıraktığı görevi eksik yapmış olurdum ancak sayın gazeteci görevimizi yapmamızı, çizgiyi aşmak olarak nitelemiş.

Özel hastanesi olan Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus’a yönelik direkt ithamım yok, bir sorum var ve herkes bilir ki muhalefet milletvekilinin asli görevi soru sormaktır. On binlerce kişinin yaşadığı bir yerde kamu hastanesinde kadın doğum uzmanı olmamasını garip bulmak hekim bir milletvekilinin görevidir ve gazetecinin de görevi olmalıdır! Bir hekim vekil olarak on binlerce kişinin yaşadığı bir ilçede kadın doğum uzmanı olmamasının anne ve bebek sağlığını ne denli kötü etkilediğini iyi bilirim. Halkın sağlığını ön planda tutmak TBMM Sağlık Komisyonu üyesi bir hekim milletvekili olarak asli görevimdir.

Adem Bey, eşi doğuma hazırlanan bir eş olsa ve kadın doğum uzmanı bulamayacak olsa ya da Allah göstermesin evladı uyuşturucu bağımlısı bir baba olsa yine aynı sakinlikle mi bu yazıyı yazardı? Benim konuştuğum annelerin “evladımı bu uyuşturucu illetinden kurtarın Ömer Bey” diyen seslerini duysa yine aynı tavırla mı yazısını yazardı?

Milletvekili, sorunların çözümü için soru sorar, bu görevidir ancak gazeteci, iktidar baskısının gazeteler üzerinde bu kadar ayyukta olduğunu bildiğimiz bir dönem de dahi olsa bir partinin il başkanını korumak için yazı yazmamalı, onun cevap verip vermeyeceğine karar vermemeli ve gazeteci, meslek etiğinde çizgiyi aşmamalıdır.

2020 yılında da Dilovası Gümrük Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Arslan’ın öncesinde ” yok” denen bir gemiden sonrasında 540 kg kokain bulması ve ardından bu hizmeti ödüllendirme yerine kendisinin kızağa çekilerek sürgün edildiğini, uyuşturucu salgınını ve aile dramlarını gündem ettiğim kamuoyunun malumudur. Uyuşturucudan sabıkalı Ayhan Bora Kaplan’ın eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı yeni Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman’a rüşvet verdiğini açıkladığı bugünlerde uyuşturucuyla mücadelenin torbacı yakalamayla bitmeyeceği ortadadır. Yine soruyorum; bu ülkede tek bir savcı bile harekete geçip Sedat Peker’in uyuşturucu sevkiyatı iddiaları hakkında Süleyman Soylu’ya kamusal bir görev olarak bir suç duyurusu yaptı mı? Bu illetin satışının ilkokullara kadar indiğini gördüğümüz, artık uyuşturucu cenneti olarak adlandırılan Kocaeli’de gençlerin ve çocukların bu beladan kurtulamaması için kafa yormak tabi ki milletvekili görevimdir. Bu yazı, sorunu gündem ettiğim için değil sorunun çözümü için randevu talep ettiğim Dilovası Kaymakamı’nın görüşmeden kaçınmasını garip bulmalıydı ve eleştirmeliydi.

Sn. Adem Turgut köşe yazısında “Elbette Talus’un bu mesnetsiz açıklamaya cevap vermesi bile düşünülemez… AK Parti’nin ve Şahin Talus’un buna cevap vermemesini kolayca anlayabiliriz.” demiş. Nereden bildiğini bilmiyorum ama bu ya Talus’un bir gazeteciye yazı yazması için bildirimidir ya da gazetecinin Talus’un kalbini okumasıdır! Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum. Sağlık Bakanlığına sorduğum soru önergeme Talus’un ister istemez cevap vereceği de ortadadır. Sorularıma cevap vermek yerine sessizliğe gömülmesini veya milletvekilini itham etmesini doğru bulmadığımı belirtiyorum.

Daha dün 33. yılını benim de kutladığım Özgür Kocaeli Gazetesi, Kocaeli’nin önemli gazetelerindedir. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Sn. Adem Turgut da şehrin bilinen bir gazetecisidir. Gazetenin okuru ve milletvekili olarak Sn. Turgut’a bunu hatırlatma gereği duyuyorum.

Ben sadece Kocaeli’nin milletvekili değil 85 milyonun tüm sorunlarına yoğun ilgi gösteren bir milletvekiliyim. Her şeye rağmen halkımıza hizmet yolumuza aşkla ve şevkle devam ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.

Ömer Faruk Gergerlioğlu

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili

Yorumlar