16 Mayıs 2022

Artı TV

Konser iptali ve benzeri uygulamalar maalesef ki ülkede Kürt meselesinin hukuk dışı olduğunu ve kötüleştiğini gösteriyor. İktidar hem kamusal hem konser alanlarında Kürtçe’nin boğulmasını isteyen uygulamalara dönmüş durumda!

Aynur Doğan konserinde birkaç gün önce sorun yokken bir anda sorun çıkıyor! 40 gün önce organizasyon yapılmış, afişler asılmış!

Kocaeli’nde bu tek iptal değil! @cayirovabld ‘sinde Kürtçe oyun da belediye tarafından iptal edildi! Sözleşmesi 1 ay önceden yapılmış, tüm biletler satışa sunulmuş, sıkıntı yokken @aynurdogan konserinin iptal edildiği gün belediye iptal etti!

Hem @derincebelediye hem @cayirovabld ‘sinde iki önemli iptal var! Aynur Doğan ve Donkişot isimli gösteri iptal edildi! Bunlar kabul edilemez, apaçık bir şekilde Kürt kimliğine yönelik hasmane tavır!Kürt Dil Bayramı olduğu gün Kürtçe konser iptal ediliyor!

Biz bu skandalı soru önergesiyle sorduk! Aynur Doğan’ın Ahmet Kaya gibi duruma düşürülmesi mi isteniyor? Kürt kültürü ve Kürtçe’nin dışlanması anlamında çok önemli bir yasak getirilmiş durumda!

@derincebelediye@cayirovabld bu konularda açıklama yapın! Önceden sözleşmeler yapılmış! Ben Donkişot oyununun biletini de almıştım! Kürtçe bir oyundu, Amed Şehir Tiyatrosu Kürtçe oynuyor! Siyasi içerikte yok! Kürtçe oynandığı için yasaklanıyor!

30-40 yıl önce biz bunları üzüntüyle izlerdik, daha sonraki yıllarda iktidarlar bu tür olaylardan özür dilemişti! @CmrtesiAnneleri Başbakanlığa davet edilmişti, Ahmet Kaya için taziyeler yayınlanmıştı! Bu ülke ilerleyeceğine geriye dönüyor!

Ahmet Kaya açıklama yaptıktan sonra linç edilmişti! Yurt dışına gitmek zorunda kalmıştı! Kriminalize edilmiş oluyor! İktidar tarafından yasaklı sanatçı damgası vurulmaya çalışılıyor! Donkişot tüm dünya dillerine çevrilmiş, Kürtçe’ye çevrilince mi yasak?

Toplumun sağduyusu, barış ve insan hakları isteği iktidarın bu hasmane tavrını yenecektir! Bu konuda mücadeleye devam ediyoruz! Türkiye eskiye doğru gitmesin! Yoğun tahriklere rağmen demokratik siyaset içinde bu mücadeleyi veriyoruz!

1.5 yıl önce ben “Çıplak arama” ile ilgili skandalları gündeme getirdim. Birçok emniyet müdürlüğü ile birlikte Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde 30 genç kadına çıplak arama yapıldığını ifade etmiştim! Süleyman Soylu 22 Aralık 2020’de ağır hakaretlerde bulunmuştu!

Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Süleyman Soylu’ya açtığım hakaret davasına 1.5 yıldır karar verilmiyor! Benim hakkımda kesin hüküm yok! Topu taca atmak için, karar vermeyi geciktirmek için mahkeme çeşitli sorular soruyor!

Sanık mevkiinde olan kişi Süleyman Soylu olunca hakim karar veremiyor! Benim haklı çıktığımı tüm kamuoyu biliyor! Çıplak arama konusunda Uşak Emniyet Müdürlüğü hakkımda suç duyurusunda bulundu, çıplak arama gerçeğini şu anda herkes biliyor!

@adalet_bakanlik Çıplak arama yerine detaylı aramayı getirdi! 1.5 yıldır mahkeme hakimi ne yapacağını bilemez bir halde! Karar vermemek için 40 takla atıyor! Anayasal ilkelerde böyle bir şey var mı? @bybekirbozdag

Bu ülkede hukuk olsun! Kimse hakaret etmesin, hakaret edenler mahkemede cezalandırılsın! Biz hukukun gelmesi için uğraşacağız! Reddi Hakim talebinde bulunduk! Apaçık hakaret edenler güvenlikten sorumlu bakan İçişleri Bakanı ağır hakarette bulunan bir insan


Yorumlar