6 Mayıs 2022

Flash TV

@HDPgenelmerkezi partimiz çalışmalara başlamışken parti önüne gelen bu kişiler siyah çelenk bıraktılar ve ardından açıklama yaptılar! Çelenk bıraktıktan sonra normalde ayrılır gidilir! 8-10 Polis siyah çelenkin başında nöbet tutmaya başladı!

O çelenki korumak nedir? @HDPgenelmerkezi ‘ne insanlarımızı almamak ne demektir? @TC_icisleri Dünyanın hiçbir yerinde görünmeyecek hadiseler yaşandı! Üyelerimizin, parti yetkililerimizin partiye girilmeleri engellendi!

Türkiye’de barışın sağlanması, annelerin ağlamaması bizim @HDPgenelmerkezi partimizin en çok söylediğimiz şeylerdir! Bir polis Milletvekilimiz @ayseacar_b ‘ye herkesin gözü önünde tehdit ediliyor! @TC_icisleri@EmniyetAnkara@AnkaraValiligi

@HDPgenelmerkezi ‘ne yönelik hukuksuz baskıların bir başka versiyonu! Kapatma davasının siyasi kararla açılmış bir dava olduğu ortaya çıkıyor! Kamu görevlileri taraf olmuş durumdalar! Parti yetkililerimize yönelik hakaretler, darplar, gözaltılar yapıldı!

“Seni çivilerim.” diyen bir polis amiri vardı karşımızda. Bunu yüzümüze söyleyen insan emniyette kapalı kapılar ardında neler yapıyor bilemiyoruz! Murat Güler isimli bir başkomiser olduğu haberini aldık! Bu provokasyonlarla kimse bir yere varamayacak!

Milyonlarca insan Kürt meselesinden dolayı hak aramaktadır! Bu konuda büyük haksızlıklarla karşı karşıya kalmaktadırlar! Partimiz @HDPgenelmerkezi olmadan Kürt meselesinin çözülmesi pek mümkün değildir! Barışçıl, insan haklarına dayalı çözüm öneriyoruz!

Kürt meselesini gelin Meclis’te oturalım konuşalım dedik! Birtakım provokatif girişimlerle bir yerlere varmaya çalışıyorlar! Kapatma davası ile provokasyonlar yapmaya çalışıyorlar! Bunlarla bir yere varamazsınız!

Ben çocuklar ölmesin, dediğim için olmamış cezalara çarptırıldım! Bir çözüm arıyoruz ve cezalara çarptırılıyoruz! Biz samimi şekilde çözüm için gayret sarf edelim diyoruz! Ben ve partimiz @HDPgenelmerkezi çok büyük bedeller ödedik!

Hiç kimsenin kanı dökülmesin, oturalım konuşalım dediğimizde kimse yanaşmıyor! “Ben Kürt kimliğini tanımıyorum.” denilerek boyun eğmesi isteniyor Kürt halkının! Kürt halkı onurlu bir barış istiyor! Kürt kimliğinin anayasal bir şekilde tanınmasını istiyor!

O çocukların hayatı iktidarın umurunda değil! Biz çocuklar ölmesin dediğimiz için cezaya çarptırılıyoruz, bu insanlar çocuklarımız ölmesin dediği zaman devlet tarafından taltif ediliyor! Bu ne çelişki? @TC_icisleri@tcbestepe

Bu işi provokasyonlarla, insanların çocukları üzerinden kullanmak çözüm değil! Biz çocuklarımızın hayata tutunması için mücadele ederiz! Herkes çocukları için yaşar ve bir bedel ödemeye çalışır! @HDPgenelmerkezi partimizi taciz etmesi kabul edilemez!

Bu meselenin kaynağındaki problemi bitirmeden geçici, yüzeysel, parti önüne göstericiler gönderirseniz Türkiye kaybeder! Partimiz önüne polis destekli grup geldi, 8 10 saat polisler siyah çelenk korudu! Sanane parti içindeki vatandaşlardan? @EmniyetAnkara

Gece 23.00’a kadar polisler @HDPgenelmerkezi önünde beklediler dünyanın neresinde var bu görüntü? Polisler çelenk önünde bekliyor, bunlar demokrasiye vurulan en ağır darbeler!

Ben insan hakları savunuculuğundan siyasete geldim, siyasette insan hakları eksenli siyaset yapıyorum. Tüm sorunları insan hakları perspektifinde çözülmesi gerektiğini söylüyorum! Kimlik ayrımı yapmıyorum! Ben insanları eleştirirken vicdanlı eleştiriyorum!

84 Milyonunun önünde birbirlerine hakaret ediyorlar! Utanç içinde seyrediyoruz! Bunlar olacak şeyler mi? Biri İçişleri Bakanı hepimizin güvenliğinden sorunlu bir milletvekiline ağır hakaretlerde bulunuyor ve hakaret eden kişi daha ağır hakaret ediyor!

Süleyman Soylu’da bana hakaret etti, kendisini mahkemeye verdim, son duruşma yakında büyük ihtimalle ceza alacak! Ben kendisine hakaret etmedim, çatışmadan kavgadan uzak duran bir insanım! Siyasetin içine düştüğü bataklık hali bu!

Irkçılık, ayrımcılık dışlamayla hiçbir meseleyi çözemezsiniz! “Suriyeliler gitsin.” demekle partiler oy kazanıyor! Ümit Özdağ’ı zamanında eleştirdim kendisi hakaret dolu video çekti kendisini mahkemeye verdim! Hakaret küfre hakaret küfürle karşılık vermem!

50 acı yolu yıldönümünü idrak ediyoruz! Bu ülkede iktidarların, devletin önemli hataları var! Kürt, Alevi, başörtü, imam hatipliler her kesim sıkıntı yaşadı! Tüm bunlara karşı anayasal düzlemde çözümler bulunması gerekiyor! #6Mayis1972

Deniz Gezmiş’ler acımasızca cezalandırıldı! Onlar bu sisteme itiraz ediyorlardı, devletin bu gençleri dinlemesi gerekirdi! İdam edildiler 50 yıl sonra halen anılıyorlar! Öldürmekle bir yere varılmıyor! #6Mayis1972

Ağır hukuksuz kararlarla ifade özgürlüğünde bulunan insanları cezalandırmakla bir yere varılmaz! Elimizi vicdanımıza koyarak sorunları zindanlara atarak, öldürerek çözülmeyeceğini bilmemiz gerekiyor! Şu an insanları cezaevlerinde ölüme sürüklüyorlar!

Demokratik bir hukuk devleti olmadığımız müddetçe itiraz eden gençlerimizi ya idam sehpalarında ya cezaevlerinde onları intihar etmelerini sağlayarak hayatları kaybediliyor! Devletin hukuka dönmesi gerekiyor!

Ortada dev bir sistem, anayasal sorun var! 1-2 gencin sorunu değil bu! Yıllardır bunları söylüyorum; gelin bu toplumda yeniden insan haklarına dayalı hukuk devleti olsun!

Yorumlar