27 Eylül 2021

Youtube

Yurttaş 1: Evimize girdiysek mutluyuz. Sosyal medyada ben adama ‘Sidikliler’ yazmışım diye, kanun maddesinde ‘Sidikli’ hakaret yazılmıyor ona rağmen Anadolu Adliyesi’nde yargılandım, beraat ettim. Aynı adliyede itiraz edildi, benden 12 Milyar anlaşma parası istiyor, Fahrettin Altun’la. 12 Milyar verecekmişim bir de özür mektubu. Ne 12 Milyar veririm ne de özür mektubu hayatta yazmam beni idama götürseler de. Evet söylediğimin arkasındayım ama bugün hakaret değil küfür etmemişim. Hakim yazmış kanun maddesini diyor ki: “Sidikli kelimesi hakarete girmiyor.” Kanun maddesiyle açıklamış, beraatime demiş. Beğenmemişler tekrar aynı adliyede mahkeme açılıyor. Bu nasıl bir hukuksuzluk? Bu kararı veren de hakim, senin mahkemen verdi bu kararı. Sen tekrardan diyemiyor musun? “Bu kadın beraat etmiş, suç değil bununki, ben bir daha açamam mahkeme.” Diyemiyor musun? Niye o güçlü? Kimin parasıyla güçlü? Benim paramla güçlü. Beni emekliye ayırdı, %75 oranında maaş bağlanması gerekirken, %25 bağlandı bana. Bakın ben şu anda 4 bin TL maaş alıyorum, 6 bin TL idi benim maaş hakkım. Benim ek iş yapma ihtiyacım olmayacaktı. Ek iş bile yapıyorum. Her şeyi yazıyorum, evim ajandalarla dolu. Ben her şeyi kayda geçiriyorum. Sizin yaşadıklarını, ötekini, kendiminkini; Türkiye’de neler oluyorsa ajandalarım var, kitap yazıyorum, günlük tutuyorum çocuklarım içim, sürekli yazıyorum boş zamanlarımda. Geleceğe kanıt olsun, belge olsun. Bir gün geçirdik, bir zaman bunlar yaşandı. Ben İYİ Parti’de görev yaptım, İYİ Parti’de Kadın Kolu Başkanlığı yaptım, 2 dönem çalıştım, ayrıldım, istifa ettim. Neden ayrıldım? Ben solcu bir insanım. Koyu solcuyum. Oraya da bir hatır için çağrıldım, bu çatı altında farklı bir vizyonla kuruldu bu parti, farklı bir vizyonu var; herkesi kapsıyor dediler. Ben orada kendimi sağa koymadım. Ben solcuyum ama hizmetse hizmet nerede olsa yaparım dedim. Haksızlık her yerde var.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Yaşanan haksızlığı gördünüz.

Yurttaş 1:Siz daha ağırını yaşıyorsunuz, tabi ki gördük, her şeyin farkındayız. Umarım geçecek bu günler, birlik, beraberlik içinde geçecek. Umut ediyoruz, bu Türkiye bugünleri atlatır mı?

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Atlatmak için mücadele  lazım. Bana dediler ki: “Seni milletvekilliğinden atıyoruz.” Ben de dedim ki: “Yok öyle bir şey. Mücadele edeceğim, direneceğim. Haksızlığa boyun eğmeyeceğim.” Ben ve halk boyun eğmedik ve biz geri geldik.

Yurttaş 1: Bizler farkındayız. Ondan nemalananlar; açta kalsa ufacık bir ekmeği bile satıyorlar. Açta kalsam satmam kendimi. Onuru ile yaşar insan. Biz onların peşinde değiliz biz bir an önce bunların indirilmesini istiyoruz. Bunun için de biz halk olarak ne yapıyoruz? Sandıkla, çalışma zamanı gelince kimin yanında denk gelirsek orada çalışacağız. Karşılarında dik duracağız. Yeter ki seçimleri yaklaşsın, biz de halk olarak gireceğiz işin içine. Sokaksa sokak, evse ev gezeceğiz. Zaten biz fiili olarak burada oturuyoruz ama her gittiğimiz yerde temas var, konuşuyoruz, anlatıyoruz. Sizler resmi olarak çalışıyorsunuz, biz gayri resmi olarak her gördüğümüze anlatıyoruz. Anlamıyor demiyoruz, ısrarla anlatıyoruz. Diyoruz ki: “Bu böyle. Sen bunları görmüyor musunuz? Bittik artık, bittik.” Oksijen olmasa nefeste alamayacağız. Allah’ın verdiği oksijen olmasa onu da alacağız. İyi ki oksijen onlara bağlı değil. Bir tek o kaldı elimizde.  Başka hiçbir şey kalmadı. Eğer havanın oksijenini de eline geçirseler bize vermeyecekler. Arada bir koklatacaklar sadece. Onu da satarlar. Cinnetin eşiğindeyiz hocam. Sabır çekiyoruz, çoluğumuz, çocuğumuz için sabır. 3 tane çocuk okutuyorum. Ben hemşireyim, emekli oldum 2016’da özellerde süründüm. 2016’da özellerde sömürgeyi, talanı görseniz. Özel hastanelerde tahammül edemedim, kalbim sıkıştı. O dosyalara, dosyalarına sarf malzeme cayır cayır yazılıyordu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Sizleri dinlemeye geldik. Ne olacak ? Ne bitecek?

Yurttaş 2: Keşke Meclis’te çözseniz Kürt sorununu. Halka, insanlara yansıtmadan, sorun ne varsa onu Meclis’te yapın, Meclis’te bitsin.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Biz de onu yapmaya çalışıyoruz ama birileri Meclis’i devre dışı bırakmaya çalışıyor.

Yurttaş 2:Çözülecekse orada çözülür. Başka yerde, sokak olsun başka bir yerde çözülecek sorun değil. Çözülecekse TBMM var. Herkesin bir derdi varsa neyi varsa orada çözsün. Bugün televizyonda kendi kendime dedim ki: “Keşke çözülse.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Ziyaret edelim, sizi dinleyelim dedik. Hem sorunlarınızı, hem de isteklerinizi dinleyelim ki biz sizin Meclis’te sesiniz olalım, Meclis’te dile getiriyoruz ama kendi kafamızdan değil. Sizleri dinleyerek orada gündem etmek istiyoruz.

Yurttaş 3: Öğrencilerin problemi barınma üzerine.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Barınma ağırlıklı, kiralar da korkunç fırladı. Biz de bunu haftalardır Meclis’te gündem ediyoruz, öğrencilerin barınma ve yurt sorunları çok önemli. Öğrenciler de bundan şikayetçi zaten. İnşallah yoğun bir şekilde gündem ederek bir yol bulmaya çalışacağız.

Yurttaş 4: İstihdam olmadı diyemeyiz ama memleketimize istila edenlere tedbir alacağız diye insanlar mağdur oldu. Diyelim ki adam rant sağlıyor, bu sefer ona tedbir alacağız diye devlet diğerlerini kısıtlıyor. Oyuma sahip çıkıyorum. Benim vicdanım nereye el veriyorsa. Ben HDP’ye oy vermem, CHP’ye oy vermem.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:  Halkın nabzını test etmeye çalışıyoruz. Biz sizi dinlemeye geldik. Sizlerin görüşlerini, isteklerini, eleştirilerini, dileklerini dinlemeye geldik. Biz halkın vekiliyiz ve sizi dinleyeceğiz ki dertleri Meclis’te gündem edelim. Yoksa kafamızdan gündem etmiyoruz, halkımızdan gelen istekleri, şikayetleri gündem ediyoruz. Halkın vekili olmak bu demektir. Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu.

Yurttaş 5: Hangi derdi anlatalım. Dert bir tane olsa.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Ekonomide var.

Yurttaş 5: Ne de yok ki. Sabahki, öğlenki, akşam üstü fiyatlar ayrı.

Yurttaş 6: Bir arkadaşınız Edirne’de yatıyor. Niye çıkarmıyorsunuz onu oradan? Madem demokrasi var, niye çıkarmıyorsunuz onu oradan? Bize söyleyin.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Türkiye’de maalesef hukuk yok. Onu içeri koyan irade siyasi iktidar. Buradaki mahkemeler tamamen bir tiyatro. AİHM Sn. Demirtaş’ın dışarı çıkması gerektiğine dair hak ihlali kararı verdi. Çok ağır bir hak ihlali kararı verdi ama maalesef diyor ki: “Ben AİHM’i dinlemem.” Aslında Anayasa’nın 90.Maddesi’ne göre AİHM’i dinlemesi lazım ama “Ben dinlemem, çıkarmam. Burası bana ait değil mi? Çıkarmıyorum.” Diye öyle bir zorbalık var ülkede. Biz ne yapabiliriz? Elimizden gelen tüm baskıyı Avrupa’ya, Dünya’ya yapıyoruz, durumu anlatıyoruz. Osman Kavala da aynı şekilde. Biz parti olarak bundan emin olun ki Sn. Demirtaş için elimizden geleni yapıyoruz.

Yurttaş 6: Kime izah edelim?

Ömer Faruk Gergerlioğlu: İdareyi, yürütmeyi, yargıyı maalesef ki yasamanın çoğunluğunu ele geçirdiler. Yargı maalesef iktidardan etkileniyor.

Yurttaş 7: Biz bu şehirde beraber büyüdük.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Biz de ayrımcılık bitsin istiyoruz. Ayrımcılıkla dostluk, barış olmaz.

Yurttaş 7: Ben isterim ki; çok rahat gideyeyim oralara, gezeyim, oradaki insanlara katkı olsun. Onlar gelsin, biz gidelim. Hep beraber bu ülkede yaşayalım.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Yurttaş 7: Sizin çalışmalarınız önemli burası için. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Biz hep bunu aramızda konuşuyoruz. Keşke böyle olsa, şöyle olsa diyoruz. Bu ülke hep beraber. Başka gidecek bir yerimiz yok. Biz Suriyeli’ler gibi bir tarafa gidemiyoruz, biz burada kalacağız.

Yorumlar