3 Kasım 2021

Kronos

Cezaevlerinde bulunan akademisyenlerin sayısını açıklayan HDP’li Gergerlioğlu’nun basın toplantısında yaptığı konuşma, haftalık olarak yayınlanan mizah dergisinin kapağında yer aldı.

Ünlü mizah dergisi Leman, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve insan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun basın toplantısında yaptığı açıklamaların bir bölümünü kapağına taşıdı.

Türkiye’deki hukuksuz yargılamaları, hak ihlallerini, işkence iddialarını ve baskıları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan Gergerlioğlu önceki günlerde bir basın toplantısı düzenlemişti.

Toplantıda, cezaevlerinde özellikle eğitim seviyesi yüksek kişilerin bulunduğunu belirten Gergerlioğlu, tablonun çok vahim olduğunu söyledi ve “Türkiye’de cezaevlerinde binlerce akademisyen var. 460 doktoralı mahpus, 2 bin 371 yüksek lisans mezunu mahpus, 27 bin 515 üniversite mezunu mahpus, Boğaziçi Üniversitesi’nde 449 doktoralı öğretim üyesi bulunurken, hapishanelerde 460 doktoralı mahpus var.” ifadelerini kullanmıştı.

Haftalık mizah dergisi Leman ise Gergerlioğlu’nun açıklamalarına kayıtsız kalmadı. Gergerlioğlu’nun sunduğu verileri kapağına taşıyan Leman dergisi, akademisyenlerin cezaevlerinde tutulmasını mizahi bir dille eleştirdi.

Yorumlar