15 Kasım 2019

TBMM

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – YÖK Başkanına sorayım: Vakıf üniversitelerine verilen teşviklerin bütçede yer almaması konusunu soruyorum.
    YÖK Başkanıma, şehir üniversitesiyle ilgili gündeme getirilen konu hakkında ne yapacaksınız, bu siyasi bir baskı değil mi?
    BAŞKAN – Siz daha çok yayına konsantre oldunuz onun için soramıyorsunuz.
    Buyurun.
    ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Evet.
    Özel okul öğretmenlerin maaşları konusu sanırım önemli. Özel okul öğretmenlerinin maaşı ile kamudaki öğretmenlerin maaşı arasında uçurum oluşmaya başladı.
    Bir mahalledeki okulla ilgili şikâyet var. Adana ili Çukurova ilçesi Karahan Mahallesi uzun süredir okul talebinde bulunmasına rağmen okul yaptırılmadığını söylüyor.
    Yine, Diyarbakır’da depreme dayanıksız diye boşaltılan Nazime Tatlıcı okulunun binası hâlen metruk bir hâlde, hiçbir şey yapılmıyor. Böyle Millî Eğitime bağlı çok bina olduğu söyleniyor. Yeni yapılıyor, daha sonra depreme dayanaksız diye orası terk ediliyor.
    (Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
    BAŞKAN – Teşekkür ediyorum efendim.
    ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Yine mesleki eğitim konusu önemli. Dört gün sanayide çalışıyor öğrenciler, bir gün okulda.
    Şimdi, bu yönetmelikle akşam veya hafta sonuna alınmaya başlandı. Burada da bu öğrencilerin okulla bağlantısı hemen hemen kesilmiş durumda. Bu konuda açıklama talep ediyorum.

YouTube

Yorumlar