4 Ağustos 2023

@diyanetbasin Allah’ın dinini değil muktedirlerin dinini anlatmaktadır! Binlerce peygamber tahrik edilmiş egemenlerin aparatı haline gelmiş, din adamları tarafından katledilmedi mi? Yurtlarından sürülmedi mi? Peygamberimiz de aynı akıbete uğramıştır ve mücadelesini en çok din adamı kılıklı insanlar engellemeye çalışmıştır!

1400 yıldır gerçek anlamda haktan, hukuktan yana olan islam alimlerine karşı saraydan para alan vicdanını kaybetmiş, toplumun ana meselelerine çözüm bulmakla uğraşmayan, teferruat ile oyalanan ve nemalanan din adamları var olmuştur!

İnsan hakları sorunları konuşulmuyor, teferruat ile ilgili konular veya iktidar partisinin istediği hususlar anlatılıyor, boyun eğiliyor bu da zulme karşı haykıran bir din ve din insanlarının geleneğine aykırı bir şekilde yapılıyor! Siz adına ortaya çıkmışsanız, ortada çatışmalı süreç varsa din insanları olarak yapmanız gerek adaleti, barışı, vicdanı, uzlaşmayı, anlayışı hakim kılmanızdır! Birilerinin emir eri olmanız değildir!

Vicdan sahibi olun

@diyanetbasin ! Ortada insanların hakkını, hukukunu çiğneyen süreç var! Ortada Kürt meselesi var! Allah’ın ayetlerinde zulmeden iktidarların, zayıf bırakılmış kavimlere karşı zorbalığına cevaz veren bir ayet var mı Ali Erbaş? Niye muktedirlerin emrindesin ve onların istediğini yapmaktasın?

İktidarların adaleti çiğneyen, zulmü öngören fiilerine tek kelam etme! .

@diyanetbasin niye zulme ses çıkartmıyor? Senin işin her cuma namazı esnasında okunan “Allah adaleti emreder.” ayetini niye uygulamıyorsun ?

Hasta mahpuslar cezaevlerinde inim inim inliyor! 86 yaşındaki yatalak insanlar cezaevlerine atılıyor, zulmediliyor! Geçtiğimiz yıl cezaevlerinde en az 73 kişi hastalığından veya yaşadığı psikolojik sıkıntılardan dolayı intihar etti! Tek bir kelam ettin mi Sn. Ali Erbaş? Etmedin!

Bu ülkede bir Bakan apaçık şekilde, kendi bakanlığında eşi kanalıyla şirket kurdurup ihaleleri o şirkete verdiler ! Ticaret Eski Bakanı

@pekcan için tek bir kelamın var mı Sn. Ali Erbaş? Sedat Peker için tek bir savcı soruşturma başlatmadı neredeydin Sn. Ali Erbaş?

Cezaevlerinde, gözaltı merkezlerinde işkence sonrası hayatını kaybeden insanlar vardı neredeydin Sn. Ali Erbaş? Gözaltında öldürülüp “Hainler Mezarlığına gömeceğiz” diyen insanlar varken neredeydin? Gözaltı merkezlerinde, cezaevlerinde çıplak aramaya kadınlar maruz kalırken neredeydin Sn. Ali Erbaş?

Yüz binlerce kişi sorgusuz sualsiz işten atıldığını öğrendiğinde neredeydin Sn. Ali Erbaş ? Bundan dolayı 140 kişi intihar ettiğinde neredeydin? İnsanlar işlerinden haksız yere ihraç olduğunda neredeydin? Kürt meselesi apaçık ortadayken çatışma süreçlerinde din insanlarının uzlaşma rol alması mümkünken devletin dayatmaları karşısında halkın yaşadığı sorunlara sesini çıkartabilecekken neredeydin?

Bugün

@diyanetbasin gerçek dinin ortaya çıkmasını engelleyen bir kurum haline dönmüştür! Buradan Diyanet İşleri Başkanlığı’na adaleti öğütlemesi gerektiğini söylüyoruz! Sn. Ali Erbaş dün intihar eden Vaiz Mehmet Deniz hoca için tek bir kelam etmiyorsun? Mobbing uygulamışsın tek bir açıklama yapmıyorsun!

Yorumlar