22.11.2022

Muş’ta Hacı Hikmet Şeker ile birlikteyiz! Bize Muş’un sorunlarını anlatmak istiyor!

Hacı Hikmet Şeker:” Sorunlarımızı kalemle çözelim! Yem, süt, balık, tekel, şeker fabrikaları vardı kapandı! 1 fabrika ilimizde kalmadı! İki üniversite bitiren gençlerimiz iş bulamadığı için intihar ediyor! Muş’ta huzurla yaşayacak bir aile ortamı yok!”

Gergerlioğlu:”Gençlerimiz yurt dışına gitmek zorunda kalıyor. Burada durum ne?” Hacı Hikmet Şeker:”Muş’ta 14 bin genç yurt dışına gitti. İşsizlik var. Tarım hayvancılık bitmiş durumda! Muş coğrafyası iki ırmak içinden geçiyor!”

Hacı Hikmet Şeker:”Muş ovası iyi ekilip biçilirse 5 milyon insanı besleyecek potansiyelde! Ekim yapılmıyor, mazot, gübre çok pahalı! 1 litre benzin 30 TL olursa ekim olmaz! Hayvancılık eskisi gibi değil, samanın tonu çok zamlandı!”

Hacı Hikmet Şeker:”Çözüm barış, huzur, sevgi, sorunlar kalemle çözülse durum düzelir! Hiçbir annenin gözyaşı dökmesini istemiyoruz! Benim ne kadar yaşam hakkım varsa Yozgat’lının da, Karadenizli’nin de, Şırnak’lının da o kadar yaşam hakkı olmalı!”

Hacı Hikmet Şeker:”Muş’ta her gün bir kesim hastanelere sevk ediyor! Hastanelerde 2 aydan aşağı randevu alamıyoruz! Hastanelerde doktor yok! 3 ay içinde 10 doktor istifa edip gitmiş! Zor durumda yaşıyoruz insanlar çevre illere gidiyor!” @drfahrettinkoca

Muşlu Yurttaş:” 1 torba çimento çok zamlandı, inşaat çok azaldı! 1 ton demir 15 Bin TL!” Gergerlioğlu:”Muş’ta vatandaşlar büyük sıkıntı içinde! Gençler çalışamamaktan dert yanıyor!

Yarın panelimiz var herkesi bekliyoruz!

Yarın, İslam’da Emek, Barış ve Adalet Paneli’miz var bekliyoruz!

İslam’da savaş, huzursuzluk yok. Barış, emek ve adalet var. bunları konuşmamız lazım! Ülkeyi huzursuzluğa terk etmeyeceğiz, hepimiz birlikte kurtaracağız!

Biz Muş’a geldik, biz de sizi yarınki panelimize davet etmeye geldik! Yarınki panelimizde sizleri de aramızda görmek isteriz!

Yarın İslam’da Barış, Emek ve Adalet panelimiz var! Bunları konuşmamız lazım!

Ülkenin karanlık, sıkıntılı ortamında İslam’da Emek, Barış ve Adalet’i konuşup nasıl sağlanacağını tartışacağız! Gayret edeceğiz!

Ankara’dan sizi ziyarete geldik, esnafımızı dolaşıyoruz. Yarın panelimiz var, ülkenin içindeki karanlıkları, sıkıntıları gidermek, İslam’da Emek, Barış ve Adalet’i konuşmak için sizleri de yarın panelimize bekliyoruz!

İktidar öylesine bir yönetim sergilemiş ki; zulüm dolu bir yönetim! İnsanlar mutsuz olmuşlar ve en mutsuz ülkelerden birisiyiz! Huzursuzluk, adaletsizlik had safhada, hak çiğneniyor, yargı Erdoğan’ın emriyle karar veriyor,insanlar zindanlara tıkılıyor, habire cezaevi yapıyorlar!

Zulmedenler birçok şeyi kullanabilir! Maalesef dini de kullanıyorlar! Yıllardır Türkiye’de, dünyada böyle yaptılar, milyonlarca müslümanı kullandılar! Din zalimlerin elinde oyuncak olursa, din afyon olabilir ama biz buna müsaade etmeyeceğiz!

Arkadaşlarımız uzun süredir @HDP_MUSresmi olarak bu panele hazırlanıyorlar! Çeşitli yerlerden geldik ve sizinleyiz! Bundan rahatsız olan birileri var, @TCMusValiligi ! Arkadaşlarımız bilboardlar için müracaat etmiş hala cevap yoktu dün akşam 17.00’a kadar!

Niye cevap verdirmiyorsun @TCMusValiligi ? Muş’ta valilik yapanların bir haller içine girdiğini görüyoruz! 2018’te gelmiştim o zamanın valisi @SeddarYavuz ‘du her taraf @Akparti ile doluydu! Aynı icraatlere devam ediyor Kocaeli’de!

Kocaeli’de Newroz mitinginde kırmızı gömleklileri, sarı hırkalıları, yeşil montluları içeri almadılar, içeri gidip birleşebilir diye korkuyorlardı! @SeddarYavuz sanırım aldırmamış! Gülsek mi ağlasak mı? Sarı,kırmızı, yeşil mitinge girmesinler istiyorlar!

Valiler halkın hizmetçisidir! Halkın tepesinde, istediğini yaptıran yönetici olamaz! Halka hizmet için vardır valiler! Siyasi iktidara yaranmak için haktan, hukuktan, adaletten uzak işler yapması kabul edilemez! Tüm valiler; hakkınızı haddinizi bilin!

Rojava’ya saldırılar var. Vatan, millet diyerek saldırıyorlar! İstiklal’de bir bomba patladı Kürtlerin tepesinde bin bomba patlatmaya çalışıyorlar! Ne olduğu belli değil! Bombayı patlatan kadının abisi ÖSO komutanı! Kimin ne yaptığı belli değil!

Biz bu filmleri önceden de gördük! Gar katliamı yapıldı, haftalarca dönemin yetkilileri: “Kokteyl terör” dediler! Bize bu masalı anlatmaya çalıştılar! Devlet yetkilileri bu hikayeyi anlattı! Aynı hikayenin benzeri yaşanıyor şu anda!

6-7 Eylül olayları yaşanmış! Azınlıkların evleri ,işyerleri talan edildi, tecavüzler edilmişti, insanlık dışı her şey yapılmıştı! Bunun da arka planı ortaya çıktı! Özel Harp Dairesi Başkanlığı’nı yapmış olan Org. Sabri Yirmibeşoğlu bir gazeteciye anlattı!

6- Eylül’de azınlıklar göç etmek zorunda kaldı çünkü malları canları talan edildi! Atatürk’ün evine bombayı atan kişi daha sonra bir ilin valisi oldu! Geçtiğimiz yıllarda Rus Elçisi Karlov öldürüldü! Onu da başkalarının üstüne yıktılar!

Karkamış’a bomba düşüyor Allah rahmet eylesin, kim bir canı öldürmüşse karşıyız ama Rojava’daki de insan! Oraya bombaları yolladın, su, buğday depoları vurdun, çocuk hastanesi inşaat halindeyken vurdun! Ne yapıyorsun sen?

Allah’ın ayeti var! Fatr Suresi 5. ayet. “Aldatan seni Allah ile aldatmasın.” diyor! Sizi Allah ile aldatabilirler o yüzden dinimizi çok iyi anlamak zorundayız! Ne emek, ne barış ne adalet bıraktılar! Ekonomiyi batırdılar, yağma ve talan içindeler!

İktidarın bütçesi hazinedeki paranın en büyük kısmı 565 Milyar TL faize gidecek ama lafı gelince “Efendim Nass var faiz haramdır.” diyorlar! İşte bu kadar yalancılar! KKM’ye 200 Milyar gitti, önümüzdeki sene 400 Milyar gidecek!Faize oluk oluk para akacak!

Soma’da, Bartın’da, Amasra’da neler olduğunu gördük! Üniversiteyi bitirmiş, iş bulamamış, madenin dibine girmiş ve patlama sonucu havasızlıktan ölen gencimiz var! İşinizi doğru yapmamışsınız dedik Bakan istifa etsin dedik etmedi “Kader” dediler!

Allah’a suç atfediyorlar! Suçu Allah’a atıyorlar! Bartın’daki patlamada ihlaller olduğu ortaya çıktı! Metan gazını tahliye etmemişler, havalandırma yapılmamış ve adım adım patlama gelmiş tam bir cinayet! Kapitalist bir sistemi din diye dayatamazsınız!

Dini kapitalist bir anlayışla kullanıyorlar bir de insanları kandırıyorlar! O Peygamber zulme karşı direnen bir insandı! Siz de direnişçi olmanız lazım, zalimlere karşı direngen olmanız gerekiyor! Sevr Mağarası’nda “Ey Ebubekir Allah bizimledir!” dedi!

Din istismarını başörtüsü üzerinden de yapıyorlar! Başörtüsü diyorlar ama zindanlarda başörtülü kadınlara çıplak arama yapıyorlar! Biz gündem ettiğimiz için cezalandırdılar, Meclis’ten zindana attılar hukuksuzlukları dile getirdiğimiz için!

İslam’da barış diyoruz! Savaşlar oldu Peygamber adaleti, barışı tercih etti! Kürt meselesinde barış dedikçe savaş tam tamları çalıyorlar! Dün “Katil Eset” diyoralrdı şimdi “Esad ile görüşebiliriz.” diyorlar! “Darbeci Sisi” deniyordu şimdi elini sıkıyor!

İslam dünyasında aklı iptal ettiler ve şu anda toplumları kandırıyorlar, bu kısır döngünün içinden çıkmak için aklımızı kullanarak dinimizi ihya etmemiz gerekiyor! Yeni bir Rönesansa ihtiyacımız var!

Yorumlar