28 Mayıs 2022

Temelinde sosyolojik bir problem var; o da siyasetin güncel durumunu belirliyor! Mağdur olan kendisinden daha mağdur olana “Defol git” diyor! İktidarın ne yaptığını bilmez politikalar yüzünden dağ gibi bir mesele çıktı karşımıza!

Toplumun %85’i mültecileri istemiyor! Sığınmacılara, mültecilere baktığımız zaman araştırmalarda %85’i gidemeyeceğim diyor! %85 git diyor, %85 gidemem diyor! Oldukça problemli bir alan var! Çok dikkatli bir şekilde çözmek lazım bu konuyu!

Ukrayna’da 14 Milyon insan ülkesini terk edip gitmiş! Darmadağın olmuşlar. Ne felaketler yaşandı! 14 Milyon çarpı felaket demektir bu. Herkes mülteci olabilir! Konuya empati yaparak bakmamız gerekiyor. İktidar sorumsuzluk yapmamalı!

İktidar çözüm olarak 1 milyon kişiyi gönderecek çünkü işin ucunda inşaat var, müteahhitler var! Al gülüm ver gülüm güzel paralar var! Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki on binlerce insan oraya yığıldığında 2 yıl önce ben oradaydım!

İnsanları Pazarkule Sınır Kapısı’na “Sizi Avrupa’ya gönderiyoruz.” deyip otobüslere doldurdular! Meclis İnsan Hakları Komisyonu olarak oraya gittik! On binlerce insan mera gibi bir alanda Mart ayında Edirne’de soğuk havada perişan haldelerdi!

Türkiye Avrupa Birliği görüştükten, pazarlıktan sonra el sıkışıldı! Geri Gönderme Merkezi’ne keyfi göndermeler var! Munip Elçilha isimli bir Suriyeli sosyal medyadan polisin camide şiddetini eleştirdiği için Suriye’ye gönderildi!

Bir sürü iş kazasında insanlar ölüyor! Çayırova’da fabrika yangınında 4 mülteci öldü! Bu konuda soru önergesi verdim, kimsesiz insanlar diye kimsenin umurunda değil! Güngören’de ölen işçiler kimsenin umurunda değil!

Ankara Kızılay’da Somalili kişilerin işlettiği restorana @EmniyetAnkara gelip “Dükkanınızı kapatın, başka yere gidin.” demiş! Tüm belgeleri mevcut ama polisin canı öyle istemiş! @AnkaraValiligi@TC_icisleri@EmniyetGM


Yorumlar