21 Mayıs 2022

Keşke dünyanın dört bir tarafı Mardin olsa! Mardin’deki farklılıklar, birbirine yönelik anlayışlar düzelebilse! İslam’da Hak ve Adalet diyoruz; İslam dini hakkı ve adaleti getirmek için geldi. Hak ve adalet anlayışı çok önemli! Bu dinin amacı bu!

İslam ülkeleri dünyada sıralamalarda son sıralamalarda yer alan ülkeler arasında! Biz bunu hak etmiyoruz! O günkü din adamları Peygamber’in doğru söylediklerini bildikleri halde menfaatleri bozulmaması için yalan söylediler, hakkı ve adaleti çiğniyorlardı!

Hak ve adalet anlayışından başka bir çözüm yolu yok! “Kürtsen, Türk olacaksın. Mezhep olarak sünni olmayı seçeceksin. İtiraz etmeyeceksin.” dediler! Ortada haksızlık, hukuksuzluk var! Bu sisteme nasıl itiraz etmeyiz?

Cuma günleri cuma hutbelerinde bu ülkede iktidar adına yapılan yanlışlıkların hiçbiri yok! Bu nasıl anlayış? Allah’ın dinini kendi isteklerinize göre mi yönlendiriyorsunuz @diyanetbasin ! İşine gelince faiz haram sonra da her türlü haramı fiili işliyor!

Yağma ve talan şu anda had safhada! İnsanlara benim istediğim şekilde olacaksınız derseniz haktan ve adaletten uzaksın! “Ben seni istediğim dini anlayışa getireceğim.” dersen haktan ve adaletten uzaklaşırsın!

Yüz binlerce kişi işlerinden atıldı nedeni birilerinin çıkıp arkasını @diyanetbasin ‘e yaslamış kimini doğduğuna pişman ediyor! Hayatın amacı; hak, hukuk, adalet ve tesisidir! Ağzını açanın cezaevine atıldığı bir ülkede huzurun vuku bulması mümkün müdür?

Kürtçe konserin kime zararı var? Memleketin hali bu! @derincebelediye Bizim buna rıza göstermemizi istiyorlar! Böyle bir saçmalığa nasıl rıza gösterebiliriz?

383 cezaevi var bu sene 37 tane daha yapılıyor! Yüz binlerce insan doldurulmaya çalışıyor! İktidar 2024 yılında 500 bin kapasiteli cezaevleri yapacakmış! Biz hak ve hukuk yolunsa ısrar sergilemezsek boynunu eğen insanları cezaevlerine gönderirler!

Bana yönelik uyduruk yargı kararı icat ettiler! Hakkımda verilen 2.5 yıllık hapis cezası verdikleri binlerce haksız hukuksuz verilen kararlardan bir tanesiydi! Haksızlıklara itiraz ettiğim için bu ceza verildi!

Çıplak arama cezaevlerinde devam ediyor! @hdpdemirtas demişki: “Ne yaparsanız yapın aranmayacağım.” demiş. Yaptıkları çıplak aramayı inkar eden bir anlayış vardı! İnsanları soyarak onurunu ayaklar altına niye alıyorsunuz?

Meclis’te direnirken ne kadar güçlü, haklı, kuvvetli olduğumuzu gördük! Ne kadar direndiysek karşımızdakilerin güçsüz olduğunu gördük! Meclis’te karar okunurken, atılmaya çalışırken biz:”Direnmek yaşamaktır.” Berxwedan jiyane diyorduk!

Bizi zorbalıkla Meclis’ten bir sabah namazı vakti, namazımı kılmak üzereyken 158 polis yollamışlar @HDPgenelmerkezi Grubumuza, “Namazı kılıp öyle gidelim.” diyoruz. Dini istismar eden iktidarın polisleri ‘hayır’ diyerek karakola götürdüler!

Biz zafer işaretiyle çıktığımız Meclis’ten tekrar zafer işaretiyle “Direnmek yaşamaktır” “Berxwedan jiyane” diyerek bu temsiliyeti devam ettiriyoruz! Bu toplumda kimse dini tekeline alarak yanlışlıkları devam ettirmesin!

Yorumlar