22 Ekim 2022

@AdanaTabip ‘e teşekkür ediyorum öncelikle. 32 yıllık bir hekim olarak meslektaşlarımla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum! Son günlerde @ttborgtr@SKorurFincanci ‘ya linç kampanyası başlatılmış durumda! Biz hekimler mezhep, siyasi görüş ayrımı yapmayız

@SKorurFincanci hocamızın birtakım açıklamaları var! Kimyasal silah kullanılmamasını istemek bir hekim için doğal bir istek! Araştırma yapılması ile ilgili bulgular yapmış hocamız linç edilmesi doğru değil! Araştırılsın ve bilimsel bir açıklama yapılsın!

Tüm insanların sağlığı hekimler için gündemdedir!

Hepimiz göçmen olabiliriz! Anadolu’ya Orta Asya’dan Türkler geldiğinde göç edip gelmişlerdi! Dünya tarihi boyunca göçler yaşanıyor! Şu anda Yunanistan ve Bulgaristan’da yaşayan, Almanya’ya giden Türkiye toplumundan çok insan var ve ayrımcılığa uğradılar!

Ülkemizde milyonlarca sığınmacı var! Ülkenin ikinci önemli meselesi sığınmacılar, ilk sırada ekonomi var! Sığınmacıların haklarında önemli ihlaller yaşanıyor! Birçok siyasi partinin manipüle ettiği soruna insancıl yaklaşmak gerekiyor!

Biz de göçmen olabiliriz! Karşımızdakiler insan, onlar siyasi bir obje değil! Bu ağır siyasi manipülasyonlar yapılmasına rağmen biz insan hakları savunucusu ve hekim olarak insan olarak davranmalıyız!

Teknelerde ölen, dağlarda donarak ölen, Edirne’den Yunanistan’a blöf olarak gönderilmek istenen yüz binlerce insan olarak karşımıza bir sorun çıkıyor! Biz TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak gittiğimizde feci bir tablo gördük!

Sığınmacılar öylesine bir nefret objesi oldu ki; Adana’da polis tarafından Ali El Hemdani 1-2 metreden hedef alınarak öldürüldü! Raporları okudum ve @TC_icisleri müfettişi iyi bir rapor yazarak; yargıdaki ve bürokrasideki örtbas işlerini açığa çıkardı!

Bursa’da Suriyeli pazarcı Hamza, bıçaklanarak pazar esnafı tarafından öldürüldü! Cinayet taksirle adam öldürmeye sokularak yargı yoluyla hafif düzeye indirildi!

İzmir’de 3 işçi üzerlerine benzin dökerek yakıldı, toplumda yüksek ses çıkmadı! Maalesef Suriyeliler değersiz görülüyor! Bunlar acı gerçekler, bunun gibi birçok olay oldu!

İstanbul Ataşehir’de binlerce kişi ayaklandı, trafik kazasında Afganlar tarafından öldürüldü denilerek ve Kürt işçilerin iş yerleri talan, yağma edildi!

Sığınmacıların sağlık hakkı ihlalleri çok var! Sığınmacılara AB fonlarından gelen paralarla ücretsiz bir sağlık hizmeti sunuluyor! İlaçlarının bir kısmını ücretsiz alıyorlar. Bu konularda birçok şehir efsaneleri dolaşıyor!

Sığınmacıların tercüman sorunu en büyük sorun! “Derdimizi anlatamıyoruz.” deniliyor ve büyük sıkıntılar yaşanıyor! Hekim olarak hastayı dinleyemezsek sonraki aşamalar gelmez! Sığınmacıların büyük sıkıntılar yaşadıklarını görüyoruz!

Göçmenlerde kronik hastalıkların tedavisi yapılmıyor! Tercüman çok önemli bir faktör! Bu konularda büyük eksiklikler var @saglikbakanligi Tüberküloz hastalığı sığınmacı çocuklar arasında artıyor çünkü tedavi konusunda sorunlar var!

Sağlık cihazı ihtiyacı olan göçmenlerin rapora erişimleri sağlanmalı! Sosyal hizmet uzmanı alımların yapılması lazım. 100 bin civarında sosyal hizmet uzmanı alımı yapılması gerekiyor! @tcailesosyal@deryayanikashb

Yorumlar