16 Ekim 2022

KHK zulmüne karşı direniş son derece meşrudur! KHK’lıların çoğu tedirgin olabiliyor, şu anda ülkedeki en meşru direniş KHK zulmüne karşı direniştir! Onurla, iftiharla bu zulme karşı direndiğimizi söylemeliyiz! Boyun eğmemeliyiz, kabullenmemeliyiz!

Milyonların etkilendiği zulüm var! OHAL’in toplumsal maliyetlerini 4 raporla açıkladık,6 yılda neler olup bittiği ile ilgili tüm dökümanlar elimizde mevcut! Belki bugün hukuk yok, yargı adil değil ama bunlar adil bir yargının karşısında belgeler olacak!

Ülkede haksızlığa uğrayan birçok kesim var. Kim sesini çıkarırsa ona göre tepki geliyor geri adım atıyorlar! Keşke baştan beri muhalefet ile tepki ortaya koyabilseydik! Yüz binlerce KHK’lı kenarda sessiz sedasız bekliyor mücadele yapmıyor!

Meclis’te 4.5. ve 6. Yılında OHAL’in Toplumsal Maliyetleri raporumuzu açıkladık! Zulüm KHK’ların çıktığı Meclis’te insanlığa karşı soykırımı, politik kırımı vurguladık! “Ben buraya sizi rahatsız etmeye geldim.” dedim Meclis’te defalarca!

Çok büyük bir haksızlığa rağmen çok büyük bir sessiz kitle var! İhtiyacımız olan; sesli, güçlü bir kitle! Hak verilmez alınır denilir! “Hakkımızı söke söke alacağız” mantığı ile gasp edilen haklarımızı almalıyız! Her alanda gayret etme içinde olmalıyız!

Bu zulme sessiz kalmak mümkün mü? KHK’lı olmayanların da buna karşı itiraz etmesi gerekiyor! Zulme uğrayanlar büyük bir sessizlik için! En etkili bir şekilde ses çıkararak toplumda bu zulümden etkilenmeyen kesimlerin de destek vermesi ile olacak!

KHK’lıların %90.1’i üniversite mezunu! Ülkede pek çok mağdur gruplar var. Tahsil seviyesi en yüksek grup KHK’lılar. Bunu en iyi, en etkili şekilde değerlendirmek gerekiyor! @HDPgenelmerkezi olarak KHK’lılara destek veriyoruz!

Geçtiğimiz gün hepimizin yüreğini yakan bir olay gerçekleşti! Cezaevi’nde eski Danıştay üyesi olan babanın oğlu psikolojik sıkıntılar nedeniyle Galata Kulesi’nden atlayarak intihar etti! KHK Platformlarının çalışmaları o çocuğu kulede yakalayamadı!

İntihar eden çok KHK’lı yakını var, edebilecek çok insan var! Maalesef ki normal nüfusun 35 kat üstü intihar rakamları ile karşılaşıyoruz! KHK’lı eş ve çocuklar da intihar olayları yaşıyor! Çaresiz bırakılmış bir toplulukta intiharlar garip karşılanmaz!

KHK’lıların eş ve çocuklarının kamu mülakatlarında elendiğini gördük! Şu anda toplumun da büyük bir sıkıntı yaşadığını gösterdik! “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganını gördük!

KHK’lılar diplomalarını kullanamıyorlar! Doktorlar, veteriner hekimler, hemşireler, eğitimciler mesleklerini yapamıyorlar! Bu yasanın değişmesi lazım, biz yasa teklifini verdik! Sen vatandaşlıktan mı çıkarmaya çalışıyorsun?

Son 6 yılda hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, toplumsal memnuniyet ve mutluluk endekslerinin hepsinde çakılmış durumdayız! İktidarın yaptıklarının sonucu bu; cebinize uzanan el paranızı alıyor! Sayıştay bunu belgeliyor!

@pekcan yolsuzluk yaptığı için bakanlıktan alındı neden yargılanmıyor?

Yorumlar