7 Ekim 2022

Uzun süre izin verilmedi, Cezaevi Müdürü görüşmek istemedi! Sonunda @alparslankuytul ile görüştüm. Daha önce de @adalet_bakanlik ‘tan çok sayıda vekillerimiz ile ilgili görüşmelerde engellemeler gördüm!

@alparslankuytul :”Düşüncelerimden dolayı buradayım. Önemli olan davamdır ve duyurulmasıdır. Hayatımı buna adadım.” dedi. Kendisine yönelik tecritten bahsetti. Soyut gerekçelerle somut delil olmadan tutuklandığını Adana’dan Patnos’a getirildiğini söyledi!

Nakil taleplerinin gerçekleştirilmediğini ve 8 kişilik odada tek başına kaldığından bahsetti @alparslankuytul . İddianamesinin 1 yıldır hazırlanmadığını söyledi, mahkemenin ne zaman açıklanacağının belli olmadığını söyledi!

@alparslankuytul adli mahpus olarak cezaevinde. Kendisi ile ilgili suç örgütü kılıfı nedeniyle cezaevine atıldığını söylüyor.Cezaevinin disiplin cezaları ile ilgili adliyeye yaptığı suç duyuruları takipsizlikle sonuçlandı!

@alparslankuytul ‘a görüntülü görüşme verilmemesinin nedeni paltosunda yer alan ihtiyaç listesi nedeniyle disiplin cezası almış! Görüntülü görüşme yapma hakkı olduğu halde görüntülü görüşme yaptırılmıyormuş!

@alparslankuytul haksız hukuksuz gerekçelerle Adana’da bulunan evinden çok uzakta bulunan Patnos’a getirildiğini söyledi ve kendisine 2 haftada bir telefonla görüşme hakkı veriliyor! 5 aylık süre içinde vitamin eksikliği yaşamış!

@alparslankuytul ruhsal ve fiziki açıdan iyi hissettiğini söyledi fakat 8 kişilik koğuşta tek başına kaldığını söyledi, başka arkadaşlarının yanına gelmesi ya da başka cezaevine sevk edilmesini söyledi! En başta tahliye edilmesi gerektiğini iletti!

@alparslankuytul ‘un yakınları buraya açık görüşe geldiği zaman baskı ortamı ve uzun süren yolculuktaki eşine yönelik kimlik sorma tavrının rahatsız olduğunu ifade etti! Kendisinin engellendiği gibi eşi @semrakuytul ‘a mağduriyetler yaşatıldığını söyledi!

Ben insan hakları savunucusu olarak 2 saat boyunca @alparslankuytul hocayı dinledim, ihlallerden önce düşüncelerinden dolayı mahkum edilmesini en büyük ihlal olarak görüyor, tamamen siyasi dava sonucu tutuklu olduğunu ve esir muamelesi gördüğünü iletti!

Engelleri aşarak, @adalet_bakanlik ‘ın dilekçelerimize cevap vermemesini aşarak, Cezaevi Müdürü’nün görüşmek istememesini aşarak @alparslankuytul hoca ile görüştük. Milletvekili olarak mahpusla görüşmemin engellenmeye çalışılması kabul edilemez!

@alparslankuytul hocanın Kamuoyuna selamları var! Hukuksuzluğu baskıyla yapamaz! @alparslankuytul hocanın düşünceleri aynı ve değişmemiş! @furkannewscom@furkanvakfi

Sn. @alparslankuytul Hoca’nın hepinize selamları var! Kendisinin sağlık durumu iyi, düşünceleri aynı. Verilmeyen vitaminleri verilmiş. 5 aydır tekli hücrede kalmakta. Naklinin yapılmasını ya da mahkemesinin görülmesini istiyor! @adalet_bakanlik

Patnos İlçe Örgütümüz ile Birlikte @PatnosBLD Eş Başkanlarımız @emrahkl4 ve @muserrefgecer ‘i Ziyaret Ettik! Onların Çalışmalarını Dinledik ve Bizim Çalışmalarımızı Anlattık. Misafirperverlikleri İçin Kendilerine Teşekkür Ederiz!

@HDPgenelmerkezi Eş Genel Başkanımız Sn. @mithatsancarr ‘ın Kars iline ziyareti ile birlikte biz de milletvekilleri ile onunla beraberiz! Cevdet Yıldız ile Kars’ın sorunlarını konuşacağız.

Cevdet Yıldız:”Kars’ta hayvancılık yapılmakta buna bir çözüm bulmamız gerekiyor! Küçükbaş hayvancılık geçen seneden beri prim yapmadı! Geçen sene 1 kg et ile 5 kg salça alabilirdin, şimdi 2 kg salça alamıyorsun! Yumurta da geçen sene 1 TL’ydi şimdi 2 TL!

Cevdet Yıldız:”Okullarda 2 yıldır yardım kömürü yakılıyor. Kızım:”Elim kalem tutmuyor ki yazı yazayım.” diyordu! Okullarda yardım kömürü yerine normal kömür yakılsın!” @tcmeb

Cevdet Yıldız:”Kağızman’da branş sahibi doktor yok. Bir hasta gittiği zaman doktora mağdur oluyor. Acillerde zor durumda kalıyoruz.” @saglikbakanligi

Kar Kağızman yolu yapılıyor rampa her yer!

Cevdet Yıldız:”Kars’a yatırım olursa hiçbir Kars’lı göç etmez! Tarım için su var ama kullanılmıyor! Kapasitenin altında üretim sağlanıyor! Sulama alanları oluşturulmalı! Tarım ve hayvancılık sürekli geriye gidiyor! 1 kg şeker 5 TL’den 25 TL’ye çıktı!”

Cevdet Yıldız:”Esnaflar büyük zorluk çekiyorlar elektrik faturaları çok yüksek geliyor. Esnaf para kazanmıyor, çoğu esnaf dükkanlarını kapatıyor, çoğu da bırakmak üzere! Eskiden 3 dolap çalıştırıyordum şimdi 1 dolap çalıştırabiliyorum!”

Cevdet Yıldız:”Kağızman’a meyve suyu fabrikası, soğuk hava deposu lazım! İnsanlarımızın meyveleri çürüyor! Digor’da tarım özendirilmeli, suyun gelmesi gerekiyor! @TCTarim Mazot maliyetleri çok yüksek!

Cevdet Yıldız:”Eğitim süresi uzun bir süre. Benim önerim 23 Nisan’da muhakkak okulların tatil olması lazım köylü şehirli değildir, 1 Ekim’de açılması lazımdır! @tcmeb stajlarla öğrencileri yönlendirme yapsın!”

Cevdet Yıldız:” Kars, Digor, Kağızman köylerinin yolları asfalt değil, tüm köylüler mağdur oluyor! Yolların yapılması gerekiyor. Özellikle Kağızman-Digor bağlantı yolunun yapılması gerekmekte! @KarsValiligi

Yorumlar