1 Temmuz 2022

Gergerlioğlu: Kocaeli Gebze’de engellenen standımız sonrası halk mitingine döndü.

Gebze Halkını Ankara’da yapılacak 5. Büyük Kongremize bekliyoruz! @HDPgenelmerkezi ‘nin 3 Temmuz Pazar günü yapacağımız kongremize bekliyoruz!

Bugün burada standımızı açtık @GebzeHdp ile birlikte! Bize bir tebliğ gelmiş olabilir değerli Gebze halkı! Anayasa esastır! Bu ülkede hiç kimse hiçbir kamu görevlisi yetkilerini kullanarak kamu görevini kötüye kullanamaz! Anayasayı çiğneyemez!

Anayasa Madde 34 var. Biz de @41GebzeKaymakam ‘lığa bilirdik, başka partilerinde standı vardı, onlar da stant açtılar! Tüm kamuoyuna sesleniyorum; burada o partilere müdahale edilmeyerek arkadaşlarımıza müdahale edildi ve 6 arkadaşımız gözaltına alındı!

Siyasetimizi yıkmaya, kırmaya, engellemeye çalışan anlayışı çok iyi biliyoruz! Bir başka versiyonu da dün yaşandı! Böyle bir ayrımcılık olamaz! Burada partimiz @HDPgenelmerkezi ‘nin standının açılmasının kimseye zararı yok!

İngiltere’de polis vatandaşı korur, Türkiye’de de böyle olması lazım! Polisin görevi anayasal hakkını kullanmak istenen vatandaşı korumak yerine eyleminiz yasaklanmıştır diyor! Biz kamu görevlilerinin de yasayı çiğnediğini iyi biliyoruz!

Güvenlik Soruşturması Yasası’nı Meclis’te geçirdiler, biz itiraz ettik ve @AYMBASKANLIGI “Arkadaş nasıl anayasayı çiğnersiniz!” dedi ve yasayı iptal etti, hak ihlali buldu! Sağlık hakkı ile ilgili yasa çıkarmak istediler biz direndik ve durdurduk!

Cumhur-Zulüm İttifakı durmadı! KHK ile ihraç edilen insanların emeklilik hakkını gasp eden @sgksosyalmedya görevlilerine yasal zırh getirdi.Kamu görevlisi arkadaşlar burada sizin de başınıza gelebilir! Emeklilik hakkı gaspı vardı @AYMBASKANLIGI iptal etti!

Hukuksuzluk yaparak yasaları çiğneyerek çıkardıkları yasalar @AYMBASKANLIGI ‘ndan dönüyor! Kamu görevlileri, kaymakamlar, valiler, İçişleri Bakanı, Külliye, Saray hiç kimse “Ben anayasayı çiğneyerek işlem yaptım.” diyemez! @AYMBASKANLIGI ‘na gider ve döner

Biz burada Anayasal haklarımızı kullanarak partimiz @HDPgenelmerkezi ‘nin 3 Temmuz Günü Ankara’da yapacağımız Büyük Kongre daveti yapıyoruz ne var bunda! Bir ülke hukuk devletiyse anayasal haklar kullanılır ve insanların özgürlüğü esastır!

Kamu görevlileri basın açıklaması yapanların, parti çalışmaları yapanları korumakla görevlidir ama Türkiye’de basın açıklaması yapanı engelliyor! Eğer muhalif partiyseniz engelleniyorsunuz! Eğer iktidara yakınsanız taltif edilerek meydana getiriliyorsunuz!

Adalete herkesin ihtiyacı olur! @TBMMGenelKurulu ‘da geçtiğimiz gün @iyipartitbmm önergesinde @HDPgenelmerkezi olarak konuştuk! Bize göre devletten önce insan gelir! Biz insanın hakkına, hukukuna saygı gösterilmesi gerektiğini söyleriz dedik!

Şu an Türkiye’de hukuk devleti değil devlet kalmamış! Anayasal haklarını kullanmak isteyen insanlar anayasaya aykırı bir şekilde gözaltına alıp yasalara aykırı bir şekilde tutuklanabiliyor, cezaevleri ağzına kadar dolmuş durumda!

İktidarın en çok yaptığı şey cezaevi! Vatandaşlar”Hastanelerden sıra http://alamıyoruz.MR‘ı 4 ayda alabiliyoruz.” diyorlar.Her semtte bir hastane olması gerekirken iktidar her şehirde bir hastane yapmaya çalışıyor.”

Az kaldı iktidarın gitmesine 1 yıl kaldı! Emirleriyle yaptığınız yanlışlıklarla mahkemelerde karşılaşabilirsiniz! Meclis’te en çok soru önergesi veren vekillerden birisi olarak kamu görevlilerinin yaptığı ihlalleri bakanlıklara veriyorum!

Bu halk mı bu iktidara oy verecek! İnsanlar:”Buramıza geldi. 7 TL’lik mazot 30 TL. Şekere %400, doğalgaza %400, elektriğe %250 zam.” bu nedir? Kocaeli’de 200 gram ekmek 4 TL! Cebinize birisi eline sokup paraları çalıyor!

Bu iktidar bir an evvel gitmesi gerekiyor! Bir an evvel seçim gelsin! Halkımız sandıkta gereken cevabı versin! 7 TL’lik mazotu 30 TL yapanlardan hesabı sorsun! 180 TL olan gübre çuvalının 1000 TL olmasının hesabını sorsun!

Siyasetimizi yapmak için kongreler, konferanslar, paneller, sempozyumlar yapıyoruz, halkımızla sokakta buluşuyoruz! Ankara’da on binlerce kişinin katıldığı kongrede iktidara gereken cevaplarımızı vereceğiz! Halkımızın sesi olmak için vereceğiz!

Biz bu topraklardaki herkes için adil ve eşitlikçi bir yönetim istiyoruz! Bunun için olduğu kadarıyla anayasal ilkelerin en iyi şekilde uygulanması gerekiyor! Biz arkadaşlarımız @GebzeHdp ile Gebze Meydanı’ndayız! Yasaklama kararı komik bir karar!

Geçtiğimiz aylarda Gebze’de miting yaptık! En pahalı ekmeği Kocaeli halkının yediğini söyledik! Sonrasında @kocaelivaliligi@SeddarYavuz beni Twitter’dan engelledi! Engellediğin kişi bu şehirde 90 bin kişinin oy verdiği milletvekili!

Un fiyatı 6 ay önce 160 TL iken şu an 550 TL! Biz bunu Meclis’te de söylüyoruz! Bu ne iş? Arazilerimiz var, buğday hayvancılık yapabiliriz, iktidar beceriksizliğin alasını yapıyor! Buğday yetiştiremiyor gidip savaştaki Ukrayna’dan Rusya’dan alıyor!

İktidar ülkeyi berbat hale getirdi! Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın kasasında -63 Milyar $. 1 yıl içinde ödememiz gereken borç 182 Milyar $. İflas etmiş bir devletle karşı karşıyayız! İktidar katil dediği Suudi Arabistan kralını çağırdı!

Kral Selman geldi: “Beni uçağıma gelip karşılayacaksın.” dedi. Saray’da müthiş bir karşılama yapıldı. “Ben seni Vali yardımcımla Türkiye’ye yolladım sen beni uçağa kadar gelerek uğurlayacaksın.” dedi!

İsrail’e “One minute” diyorlardı, Herzog geldi en üst düzey diplomasi ile karşıladı! Darbeci Sisi’ye barışalım dedi ve barışmaya çalışıyor! Dünkü lafını yutan bir iktidar var! Tüm toplumu mahçup eden iktidarın gitmesi gerekiyor!

Biz bu ülkenin huzurunu, refahını ve barışını istiyoruz! Biz bu ülkede çocuklar ölmesin, analar ağlamasın, gençler işsiz kalmasın istiyoruz! Gençler yurtdışına gitmek istiyor!

#asgariuecret ‘e zam geldi şekere %400 zam yapıyorsunuz! Ülkede şeker pancarı üretimi yüksekti, iktidar şeker firmalarına fabrikalarımız peşkeş çekildi! Şu anda gelinen noktada şeker fiyatları arttı! Çiftçi çiftçilik yapamıyor! Ekilebilir arazi azaldı!

Bir ülkenin istikbali ile oynadılar, umudu ile oynadılar! 21 yaşında bir arkadaşın bu ülkede hayali Amerika’ya gitmek, bunun gibi milyonlarca insan var! Biz halkımıza stantsız da konuşuruz! Biz anayasal hakkımızın engellenmesini eleştiririz!

Burada farklı partiler stand açmışken bizim arkadaşlarımızın standına müdahele edildi ve 6 arkadaşımız gözaltına alınarak emniyete götürüldü ve şiddet görüldüğünü söyledi! Diğer partilerin standına müdahale etmeyen anlayışı her yerde eleştiririz!

Ekmek fiyatlarındaki eleştiri sonucunda Twitter’dan engelleyen vali var! Bu valinin stand yasaklamasının hukuki geçerliliği olabilir mi? Biz birçok yerde bu tür açıklamalarda kamu görevlileri ile konuşuyoruz inanmadıkları işleri yaptıklarını görüyoruz!

Tüm Gebze halkına, kamu görevlilerine sesleniyorum!İnanmadığınız işi yapmayın! Soru önergeleri ile bu hukuksuzlukları tespite diyoruz! Meclis’in 80 yıl önceki günlük görüşmelerin, önergelerin kaydı var! Hepsi kayıtlı! Biz bunu herkese hatırlatıyoruz!

Biz kongremize Gebze halkını davet ediyoruz! 3 Temmuz Pazar günü Ankara’da buluşmak, görüşmek dileğiyle! Pazar günü misafirimizsiniz! @GebzeHdp@HDPKocaeli@HDPgenelmerkezi

Gergerlioğlu: Kocaeli Dilovası İlçemizde Partimiz @HDPgenelmerkezi ‘nin 3 Temmuz Pazar Günü Ankara’da Gerçekleştirilecek Olan5. Büyük Kongremize Halkımızı Davet Ediyoruz!

Gergerlioğlu:”Durumlar nasıl?” Dilovası Halkı:”Fiyatlar yüksek alamıyoruz!” Gergerlioğlu:”Tüp 425 TL olmuş insanlar yemeği nasıl yapacak?” Dilovası Halkı:”Böyle susarsak daha kötü olacak! Sustuğumuz sürece hiçbir şey değişmeyecek!”

Gergerlioğlu:”İşler nasıl gidiyor?” Dilovası Halkı:”İşler zor. Piyasa durgun. Mazot düştü ama pahalı.” Gergerlioğlu:”Her esnaf mazot yüzünden büyük sıkıntıda. Ülkenin durumu kötü seçim şart!”

Gergerlioğlu:”Genç olarak senin düşüncelerine ihtiyacımız var.” Dilovası Halkı:”Herkes yurtdışına gitmek amacında. Mülakata girsek dayımız olmayınca eleniyoruz! Lise bitmeden yurtdışına gitmeyi düşünüyorum! Buradaki herkes yurtdışına gitmeyi düşünüyor!”

Gergerlioğlu:”İktidar ekonomiyi mahvetti. Biz Kürt meselesi başta olmak üzere her ayrımcılığı yok edeceğiz! Kürtsün, Alevisin diye ayrımcılığı kaldıracağız!” Dilovası Halkı:”Kürtçe tabela koyunca kaldırılıyor! @aynurdogan ‘ın konserini iptal ettiler! ”

Kocaeli Darıca İlçemizde Partimiz @HDPgenelmerkezi ‘nin 3 Temmuz Pazar Günü Ankara’da Gerçekleştirilecek Olan 5. Büyük Kongremize Halkımızı Davet Ediyoruz!

@HDPgenelmerkezi olarak yoğun baskılar altındayız! Partimiz Türkiye’nin 3. büyük partisiyiz. Biz milyonlara hitap eden bir partiyiz, büyük bir toplumsal kitlenin temsilcisiyiz! Sizleri de kongremize davet ediyoruz!

Biz siyasette kilit yerdeyiz! Cumhur ve Millet İttifakı dengede! Millet İttifakı ülkeyi Zulüm İttifakı’ndan kurtarmak istiyorsa doğru seçimler yapmalı!

Yorumlar