2017-02-23 00:00:00

KOCAELİ – HDP’nin ihraç edilenlerle dayanışma kahvaltısında konuşan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Referandumda tembellik yapmazsak 'Hayır' çıkacak. AKP’nin buz dağı artık erimeye başladı. Zirveye çıktılar ve inmeye başladılar. Bu yüzden sıkı çalışmamız lazım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) görevlerinden ihraç edilen Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) akademisyenleri ve kamu emekçileriyle dayanışmak amacıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. 

Kahvaltı ardından akademisyenler adına kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Nilay Etiler, zor zamanlardan geçildiğini belirterek, “Çok ciddi haksızlıklar, hukuksuzluklar ve zulümler yaşanan bir dönem. Bizim gibi düşünen, bizim gibi hisseden, siyaseten ortak olsak da olmasak da aslında hepimiz bir cephenin tarafıyız. Bu hukuksuzluğa dur dememiz gerek” şeklinde konuştu. 

'TÜRKİYE ADIM ADIM KARANLIĞA GÖTÜRÜLÜYOR'

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, akademisyenlerin, ülkeyi aydınlatan bilim insanları olduklarını belirterek, “Maalesef aydınlık her zaman özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu bu koşullarda bir anlam ifade etmiyor. Karanlığı sevenler her zaman ışıktan korkar. Aydınlığı yok etmek adına her türlü gayri ahlaki davranış içerisine girebiliyorlar” dedi. 

Türkiye'nin son 14 yıldır adım adım karanlığa doğru götürüldüğünü dikkat çeken Adıyaman, “Türkiye'yi karanlığa sürükleyen ırkçı, kafatasçı ve dikta bir rejimle karşı karşıyayız. Türkiye’de ilk saldıracakları alan bilim alanıdır. Tek seçeneğimiz direnmektir. Karanlığı yok etmenin tek yolu ışığı daha da güçlendirmektir. Adım adım bu tek adam rejimini getirmeye çalışıyorlar. Sadece sizler mağdur değilsiniz. Görünen o ki sizden sonra tüm aydınlık alana saldırmaya devam edecekler. 16 Nisan bizler için tarihsel bir dönüm noktasıdır” şeklinde konuştu.

'AKP'NİN BUZ DAĞI ARTIK ERİYOR'

Adıyaman'ın ardından kısa bir konuşma yapan ihraç edilen akademisyenlerden Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu referanduma değinerek, “Normal bir seçimden farklı olarak çok sayıda kararsız var. 'Hayır' şu anda az bir farkla önde ve 'Hayır' çıkmaması için bir neden yok. Tüm dezenformasyon çalışmalarına rağmen bizim de halk olarak bir gücümüz var. Belki işimizden atılmışız, tutuklanmışız ama buna rağmen her zaman haklı ve güçlüyüz. Referandumda tembellik yapmazsak 'Hayır' çıkacağına inanıyorum. AKP’nin buz dağı artık erimeye başladı. Zirveye çıktılar ve inmeye başladılar. Bu yüzden sıkı çalışmamız lazım” dedi. 

dihaber

Yorumlar