2008-06-20 00:00:00

Darbeye karşı yürüyüş yarın
 
Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AK Parti aleyhine açtığı kapatma davasıyla başlayan süreçte, Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsü düzenlemesini iptal etmesi ve sivil-asker bürokrat kesimlerin gayrımeşru yollardan siyasete müdahale etmesi, sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi.
 
Aralarında Mazlum-Der, Genç Siviller, TGTV, Küresel Bak ve DSİP’in de bulunduğu onlarca sivil toplum kuruluşu, yarın saat 17.00’de Taksim Tünel’de bir araya gelerek, demokrasi dışı müdahaleleri protesto edecek. Tünel’den Taksim meydanına kadar yürüyecek olan sivil toplum kuruluşlarının ortak sloganı ise “Darbeye karşı ses çıkar!”
YARGI DARBELERİNİN BAŞLADIĞI BİR DÖNEMDE SUSUP OTURAMAYIZ
Yürüyüş hakkında görüştüğümüz Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, demokrasiden yana olan herkesi bu yürüyüşe beklediklerini söyledi. Gergerlioğlu: “Darbe söylentilerinin ayyuka çıktığı bir dönemde sivil toplum kuruluşları olarak ses çıkarmamız gerekiyor. Uzun süreden beri Türkiye’de hukuk ayaklar altına alınıyor. Her gün yeni bir skandal patlak veriyor. Yargı darbelerinin başladığı bir dönemde, susup oturmamalıyız. Ses çıkarmalıyız. Bunu yaparken de farklı kesimlerden ortak bir tepki olması gerektiğini düşündük. Farklı derneklerle bir araya geldik. İnşallah başarılı ve ses getiren bir yürüyüş olur” temennisinde bulundu.
PARTİ AYRIMI YAPMAKSIZIN SİVİL SİYASETE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Eyleme destek veren Genç Siviller hareketinin sözcüsü Turgay Oğur da, yürüyüşün “Darbeye karşı 70 milyon adım” kampanyasının bir parçası olduğunu söyledi. Oğur: “1960 darbesini destekleyenlerin çocukları 1971’de idam edildi. 1980 darbesini destekleyenlerin çocukları bugün mağdur. Biz diyoruz ki; benim darbem iyi, senin darben kötü anlayışı olmaz, olamamalı. Herkes, A partisi, B partisi ayrımı yapmadan öncelikle siyasetin yanında olmalı” şeklinde konuştu. Yürüyüş ile ilgili ayrıntılı bilgi için (212) 526 24 38 – 526 24 39 numaralı telefonlar aranabilir.

Yorumlar