24 Kasım 2021

Yeni Yaşam

Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Diyarbakır Barosu’nda devam eden Adalet Nöbeti’ne dikkat çeken HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bu annelerin sesini duyun” dedi
 

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2022 yılı bütçe ve 2020 Kesin hesap görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde yaşanan ihlalleri, hasta tutukluların durumunu ve Diyarbakır Barosu’nda Adalet Nöbeti’nde olan tutuklu yakınlarının durumunu dile getirdi.

Yargının hali

Diyarbakır Barosu’nda eylemde olan tutuklu yakınlarının fotoğrafını gösteren Gergerlioğlu, “Adalet Nöbeti tutuyorlar. Bu annelerin sesini duyun. Siz dediniz ki; ‘yargı ele geçirilecek değil, el değmeyecek yerdir’ dediniz. Ama o yargınız ve sizin bakanlığınıza rağmen ben buradayım. Anayasa Mahkemesi’ne ‘ceza almalıdır’ savunması gönderdiniz ama AYM 15-0 bu yargıdan geri döndü. Yargının hali bu. AYM, Barış Akademisyenlerinde ihlal kararı verdi. Yargı makamları, devlet kurumları AYM’yi takmıyor. OHAL Komisyonu reddetti.”

Yorumlar