20 Kasım 2021

Ses Kocaeli

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonu Görüşmelerinde Kocaeli sorunlarını dile getirmiştir

Kocaeli‘de Kartepe Derbent Mahallesi Muhtarı da bize ulaştı Derbent’teki istasyonumuz hala kapalıydı.

Kocaeli’de Kartepe Derbent Mahallesi Muhtarı da bize ulaştı. Pandemi döneminde Derbent’teki istasyonumuz kapalıydı “peron bakım çalışmaları” denildi ve şu anda muhtar, halk bir kampanya yapmalarına rağmen, Bakanlığa ulaşma çabalarına rağmen, maalesef hala istasyon açılmamış durumda ve vatandaş oldukça sıkıntı çekiyor. Bununla ilgili çalışmalar nelerdir ? Ne zaman açılacak ? Ne zaman vatandaşa hizmet vermeye başlayacaksınız ?

LİMAŞ yetkilileri haberi yalanladı ama tatminkâr açıklamalar yapılmadı.

Kocaeli’de Hayat Holdinge bağlı Hayat Kimyayla ilgili Başiskele’de LİMAŞ işletmelerinde izopropil alkolün piyasaya sürüldüğü yönünde çok ciddi iddialar medyada yer aldı, LİMAŞ yetkilileri haberi yalanladı ama tatminkâr açıklamalar yapılmadı. Bakanlığınıza da sorduk ama bize verdiğiniz cevap afaki bir cevaptı “Gereken iş güvenliği önlemleri alınmıştır.” diye. Biz size bunu sormuyoruz ki “İş güvenliği önlemleri alınmış mı?” diye sormuyoruz ki. Zaten o iş güvenliği belgeleri alınmadan bu tür fabrikalar faaliyete başlayamaz. Çok ciddi bir iddia var, halkın sağlığını büyük bir ihlale uğratacak bir büyük sıkıntı var, bununla ilgili gereken araştırmalar yapılmadan bize afaki, alelusul cevaplar veriyor Bakanlık. Bu konuda da daha tatminkâr bir açıklama bekliyoruz sizden çünkü halk sağlığını tehdit eden çok ciddi bir sıkıntı var ortada.

Kocaeli Gebze-Akse Sapağı’nda metro çalışmaları çok uzamış durumda. Esnaf olarak büyük zara uğramışlar, ben esnafı gezdim, perişan durumdalar.

Kocaeli Milletvekili olarak, Kocaeli Gebze-Akse Sapağı’nda metro çalışmaları çok uzamış durumda. Esnaf olarak büyük zara uğramışlar, ben esnafı gezdim, perişan durumdalar. 2021 Ocak ayından itibaren bu sapak tamamen kapatılmış, trafik felç. Metro inşaatının bir an önce bitirilmesini istiyor esnaf. Eğer bu konuda bir önlem almadınız ise bunun nedenlerini açıklayın. Yaya ve araç trafiğine ne zaman açılacak ? Esnaf bitmiş durumda, iflas etmiş durumda. Oldukça merkezî bir hat bura.

Yorumlar