1 Mayıs 2022

Tüm hak isteyenleri, tüm adalet isteyenleri ve bilhassa tüm barış isteyenleri partim ve tüm halklar adına sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bugün büyük bir coşku ile, büyük bir umut ile bu meydanlara geldik çünkü buna büyük ihtiyacımız var. Şu anda Türkiye Cumhuriyet tarihinin en ağır krizini yaşıyor. En ağır insan hakları krizini yaşıyor. Ekonomi, hukuk ve barış alanındaki en ağır krizleri yaşıyor. Bütün bunların karşısında bizim en güçlü şekilde coşku ile, umut ile ayağa kalktığımız günün adıdır 1 Mayıs ve bu yüzden şimdi burada bu bayramı kutluyoruz ve bu yüzden başaracağız, inadına başaracağız.

Değerli arkadaşlar inanın ki gelin görün Meclis’te, Ankara’da bu kokuşmuş iktidarın neler yaptığını görün! Onlarca isim vereyim; hiç utanmıyorlar, sıkılmıyorlar! Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan net somut örnek veriyorum. Eline bir ayda kaç TL maaş geçiyor biliyor musunuz? 313 Bin TL! 4-5 yerden aldıkları maaşlar vb. hak ediş adı altındaki paralarla 313 Bin TL alan onlarca, yüzlerce bürokratın olduğu bir yerde asgari ücretle karnını doyuramayan insanların olduğu bir yerde, işsizlerin emekçilerin olduğu bir yerde iyi ki 1 Mayıs var iyi ki işçinin bayramı, dayanışmanın direnişi var.

Bu kokuşmuşluğa karşı tabi ki ayağa kalkacağız, tabi ki meydanları dolduracağız, tabi ki emek ve dayanışma günü diyeceğiz. İnanın ki buna sadece bu meydandakilerin değil 84 Milyonun ihtiyacı var. Sizler 84 Milyon için buradasınız bunu bilin! Sadece kendiniz için değil 84 Milyonun bu Türkiye’yi uçuruma götüren Ak Parti- MHP Cumhur- Zulüm İttifakı’ndan kurtulmaya ihtiyacı var! Ekonomik olarak arkadaşlarımız anlattı, görüyorsunuz büyük bir felaket tablosu var. Köprüler, havalimanları yapıyorlar oluk oluk muktedirlere para akıyor! Zafer Havalimanı rezaletini her gün Meclis’te anlatıyoruz ve devam ediyor, 3 ayda 27 Milyon TL şirkete para aktarıldı, eski para ile 27 Trilyon TL 3 ayda! Emekliye 2500 TL veren, asgari ücretliye 4250 TL veren, emekli ikramiyesine en fazla 1100 TL veren bu iktidar oluk oluk rantiyeye para akıtıyor arkadaşlar!

Adliyelere gidiyorsunuz hukukun zerresi yok, adalet orada değil adalet nerede? Vallahi hepimiz biliyoruz ki halkın vicdanında halkın! O adliyeler artık adalet dağıtmıyor halkın vicdanı adalet dağıtıyor ve biz de bu vicdanla konuşuyoruz. Bu toprakların barışa ihtiyacı var. Bu savaş politikalarına karşı durmak için bugün 1 Mayıs’ta ayaktayız. Bu ayrımcı, bu ırkçı politikalara karşı çıkmak için; Kürt’ü yok sayan politikalara karşı çıkmak için bugün meydanlardayız. Bu ülkenin barışı, Kürt meselesinin çözümü ile ancak sağlanır. Bu ülkenin barışı halkların kardeşliği ile sağlanır.  O halde bunun için bu ülkenin barışı Türkçe’nin, Kürtçe’nin ve tüm dillerin kardeşçe birlikteliği ile yaşanır o halde gelin hep beraber söyleyelim. Yaşasın 1 Mayıs! BijiYekGulan! Yaşasın halkların kardeşliği! Biji biratiya gelan! Yaşasın İşçilerin Direnişi! Biji berxwedana karkeran! İşte bu meydanda biz Türkçe’nin, Kürtçe’nin birlikteliğini barışını sağladık ve 84 Milyonun da barışını hep birlikte sağlayabiliriz! Buradan hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum teşekkürler ediyorum.

Yorumlar