2008-01-01 00:00:00

Selam  ile,

 

İnsan  hakları ve mazlumlar  için  dayanışma derneği  (MAZLUMDER)  17  yıldır  erdemli  bir  mücadelenin  içindedir. Ulusal  ve  Uluslar arası  düzlemde  saygınlığını  kanıtlamış  bir insan  hakları  örgütüdür.

İçinde  bulunduğumuz hali  gözlemlediğimiz  zaman  Zulüm  ve  haksız  uygulamaların  Türkiye’de  ve Dünya’da artmakta olduğunu  görüyoruz. İnsan  hakları kavramı  ise  artan  zulmün karşısına  bir set  çekme görevi  üstleniyor. İnsan  hakları  kavramı   kimi  zaman  istismar edilip  güçlü  devletlerin  araçsallaştırmasına uğruyorsa da son  tahlilde  adalet  arayışçıları ve  mazlumlar  için  güçlü  bir sığınaktır.

MAZLUMDER yıllardır  tüm ihlallere karşı  çifte standartsız, tarafsız  bir  duruş göstermeyi başarmıştır. Kim  olursa  olsun  zalime  karşı  Ve kim olursa olsun mazlumdan  yana  olmayı temel  ilke edinmiş  ve  bu değerli  sözün hakkını  vermiştir. MAZLUMDER  her  türlü  sivil toplum etkinliğini  kullanarak  zulme  karşı  çıkışı  gerçekleştirmiştir.Değişen ve  dönüşen Dünya’da  etkili  bir karşı koyuş  için  meşru  anlayış  ve  metodları   kullanarak zulme  karşı  etkili   bir ses  olduğunu  ispatlamıştır.

Yıllardır  zulmü  teşhir  edip adalet  talebini  yüksek  bir  sesle  ve  onurlu  bir  duruşla  dillendiren  MAZLUMDER  sorunları  ve çözüm  yollarını  göstermede de  hep  aktif olmuştur.Sorunların  nedenine dair  yaklaşımlarımızın ve  çözüm yollarımızın  her geçen  gün    haklılığımızı ispatladığı   ortadadır.Zaten doğru  teşhislerle  sorunlara  objektif  yaklaşmanın    haklılığınızı  ortaya  çıkarması  kaçınılmazdır.Üzücü olan  ise    zulme  neden  olanların  inatlarında  devam  etmesidir.

Hak  arayışçıları  için   2008  daha  zor bir yıl  olacağa  benziyor. Gücünü  kural  haline getirmeye  çalışan  dayatmacılar  var  oldukça  sorunların  devam  etmemesi  mümkün  değildir.2008’de Türkiye’de  İnsan hakları  sorunlarının   daha  da artarak  devam edeceği  anlaşılıyor. Zira insan  hakları   sorunlarını  çözmeye yanaşması  gereken  siyasal  erkin  çoğunlukla sorunların  nedeni  olduğunu  gözlemliyoruz. Ülkemizde  önde gelen  sorunların  temelinde  resmi  ideolojinin dayatmalarının olduğunu artık  farklı birçok kesim kabul  etmektedir. Önemli olan bu  sorunların çözümü  için doğru bir duruş sergilemeyi  başarabilmektir. Dünya’da  ise    zulmün  insanlığı yeni bir  intihara  sürüklemeye  meraklı  olduğunu  gözlemliyoruz.Sadece  bir bölgeyi  değil  tüm insanlığı  sarabilecek  bir ateşi  önlemek  için  tüm  gücümüzle  gayret  etmemiz  gerektiği ortadadır.Adalet  talep eden  tüm  güçlerle  ortak  payda  oluşturmak  ise  vazgeçemeyeceğimiz bir araçtır.

MAZLUMDER  2008 yılı    için  çeşitli  unsurlarla  zenginleştirilmiş  elinizdeki  ajandayı  hazırladı. Karşınıza çıkabilecek  sorunlar  için  genel  doğrular  içeren  görsel  unsurlarla süslenmiş  nitelikli bir  ajanda hazırladık. İnsanlığa  örnek tekil edecek  hatırlatmalar  içren  bu  ajanda, zaman ilerlese de   değişmeyecek   doğruları  rehber  edinmenizi  sağlayacaktır.

2008  Ajandamızın  hazırlanmasında  büyük emeği  geçen  İstanbul  şubemizin    yönetimine    ve  teknik  ekibine     teşekkür ediyoruz. Yine  katkıları ile  düşünsel  derinliğini çizgilere döken Yeni Asya gazetesi  karikatüristi  İbrahim  Özdabak’a  katkılarından  dolayı çok teşekkür  ederiz.

                                                   MAZLUMDER  Genel Başkanı

                                                   Ömer  Faruk  GERGERLİOĞLU

Yorumlar