27 Eylül 2022

Mağdurlar İçin Adalet Adalet Platformu’nun “4. 5. ve 6. yılında OHAL’in Toplumsal Maliyetleri Araştırma Raporu’nu @BayramErzurumlu Hocamız İle Birlikte Basın Toplantımızda Açıklıyoruz!

OHAL 6 yıldır devam ediyor! Yüz binlerce insan yargı kararı olmaksızın uyduruk nedenlerle; irtibat, iltisak denilerek görevlerinden haksız hukuksuz şekilde ihraç edildiler! Özel sektörde çalışmaları ve pasaport almaları engellendi!

Sosyal yardım verilmedi, tapuda ev alım satım işlemi yapılmadı KHK’lılara! Çok ağır insanlık suçları işlendi! Son yılların en ağır insanlığa karşı iktidar suçları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz! @TBMMGenelKurulu ‘nda OHAL mağduriyetlerini anlattım!

Biz bu OHAL mağduriyetlerini toplumsal maliyetleri konulu raporlar düzenledik! Bin sayfayı geçen raporlar oldu. Raporda mağdurlar ve mağdur yakınları aynı zamanda mağdur olmayanlarla ilgili OHAL’in nasıl bir toplumsal maliyet oluşturduğunu çıkardık!

Son 3 yılın yani OHAL’in 4. 5. ve 6. yılında OHAL’in toplumsal maliyetleri araştırma raporumuzu Mağdurlar İçin Adalet Platformu adına KHK’lı akademisyen Doç.Dr. @BayramErzurumlu hocamız hazırladı! OHAL’in topluma verdiği zararlar ile ilgili bilgiler var!

Bu suçları işleyenlerin hesap vermesi açısından son derece önemli raporlardı bunlar! 4.5. ve 6. yılında OHAL’in toplumsal maliyetleri raporumuz sadece mağdurlar ile sınırlı değil tüm topluma yayıldığını gösteren bir rapor!

Biz bu raporu okuduğumuz zaman artık mağduriyetlerin tüm halka yayıldığını görüyoruz! Yüz binlerce KHK’lının işinden atılması ile birincil mağduriyet oluştu,sivil ölüme, soykırıma uğratıldılar. Kamu görevinden atılmakla kalmadılar vatandaşlıktan atıldılar!

OHAL KHK’lıları mağdur etti. Mağdurların yakınlarını mağdur etti! İlerleyen yıllarda yakınlarının mağduriyeti soykırım tarzında ilerledi! Bir gencin annesi, babası KHK’lıysa kamu görevlisi olmaması sağlandı güvenlik soruşturmaları ile, tüm bunlar raporda!

Sadece mağdurun değil, mağdur yakınının değil artık 84 milyonu etkilediğini gördük! Yapılan anayasa ihlalleri, hukuksuzluklar koca bir toplumu insan hakları ekonomi ve her açıdan etkilemiş durumda! Tüm tabloları somut bir şekilde ortaya koyan bir rapor!

@BayramErzurumlu :”OHAL’in 4. 5. ve 6. yılında Toplumsal Maliyetleri Araştırma raporunu hazırlarken KHK’lıların sesi duyulmadı! Aileler ile birlikte 3-5 milyon kişi etkilendi OHAL nedeniyle. OHAL’in ve KHK’ların maliyetleri artık 84 milyonu etkiliyor!”

@BayramErzurumlu :”KHK’lar ile akıl, hak ve özgürlükler yok edildiği için halkın refahına, huzuruna ve mutluluğuna yansıdı! 2015’e göre Türkiye %50 daha fakirleşti! OHAL 84 milyonu fakirleştirerek mağdur etti! OHAL 90 bin insanı yurt dışına kaçırdı!”

@BayramErzurumlu :”İlk 500’e giren tek üniversite kalmadı! Artık yenilikçide, yaratıcılıkta 3. dünya ülkeleri listesine girersiniz! Türkiye G20 ülkeleri arasında yer almıyor! G20’de 2018 18. 2019’da 19. 2020’de 20. 2021’de 21. şu anda 22. sıradayız!”

@BayramErzurumlu :”12 Eylül’ün 3 katı insan şu anda yurt dışında mülteci olarak yaşıyorlar! Bu ülkeye büyük bir zarardır! Bu ülke bunu kaldıramayacak! Bu ülke fakirliği, haksızlığı, hukuksuzluğu hak etmiyor!”

@BayramErzurumlu :”Sessiz kalmak ülkeye karşı ihanete ortak olmaktadır.”

Yorumlar