23 Haziran 2022

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Parlamentoda yaptığı basın toplantısında Meclis gündeminde bulunan Sosyal Medya Yasasını eleştirdi;

“Bir medya yasası var. Doğru bir haber yaptın, iktidar “Benim işime gelmedi bu haber. Sen yalan haber yaptın.” Diyecek ve gazeteciyi içeri atacak! Böyle bir yasa geliyor Meclis’e bu hafta görüşecektik, itirazlar üzerine haftaya ertelendi fakat kabul edilecek bir yasa değil, olacak bir iş mi? Yeni yeni ‘Pardon’ filmleri çevirecek yasalar getiriyorsunuz Meclis’e Ey Ak Parti iktidarı! Bu yaptığın nedir! Biraz yüzünüz kızarmalı! Bakın şu gencecik çocuklara çektirdiğinizden sonra gencecik gazetecilere neler neler çektiriyorsunuz! Biraz utanın!”

Gergerlioğlu ekonomi yönetimini de eleştirdi;

“Mazot, benzin zamları had safhada! Şurada bir tablo var! Bazı vatandaşlar çoğunlukla AK Parti yanlısı vatandaşlar der ya: “Mazotla benzine ne zam gelirse gelsin umurumda değil kardeşim ben hep 50 TL’lik benzin alıyorum.” Tamam o zaman senin hesabına göre değerlendirme yapalım hiç merak etme 50 TL’lik benzin alan kardeş! 2003’te 50 TL ile 27 Litre benzin alınıyormuş! Peki 2022’de 1.9 litre! Demek 50 TL ile alınan benzinin hali buymuş! Artık böyle dış güçler lafına kanan vatandaşlarımızın bu beyanlarını da artık bitmesi gerektiğini söylüyorum!”

Yorumlar