24.11.2021

3 sorum var. Gündüz bahsetmiştim, Ayşe Özdoğan dördüncü evre maksiller sinüs kanseri. Ben, onun vahim hâlini anlattım ama öğleden sonra kız kardeşi beni aradı, çok vahim bir gerçeği öğrendim. Ben bu kadar o kişi için üzülüyorum ve bütün bu sorunları başka vekiller de size anlattı. Ne olmuş, biliyor musunuz? Antalya cezaevinden Ayşe Özdoğan’ın bana gönderdiği mektup engellenmiş. Yani düşünün, kadın orada işkence çekiyor, ölümle pençeleşiyor ve gönderdiği mektup engellenmiş. Bu hukuksuzluğu nasıl açıklayacaksınız?


İkincisi, 427 hâkim ve savcı AİHM özgürlük ve güvenlik haklarının gasbedildiğini dair Türkiye’ye tazminat cezası verdi. Ne kadar? Türkiye’ye çok ağır bir yük yüklendi. Kişi başı 5 bin Euro yani toplamda 30 milyon TL. Yani bu hukuksuzluğu iş edinmiş iktidarın uygulamaları konusunda ne diyeceksiniz?
Üçüncüsü, size daha öncesinde defalarca sormuştum, Adalet Bakanlığı, Mustafa Kabakçıoğlu vakasında rekor üstüne rekor kırıyor. Bu kötü bir rekor. Bir buçuk yıldır Mustafa Kabakçıoğlu Gümüşhane Cezaevinde beyaz plastik bir sandalyede ölen mahpus hakkında soru önergesi de sormama rağmen ve 2 müfettiş görevlendirmelerine rağmen hiçbir idari soruşturma sonucunu bize açıklamadınız. Dava sümen altı edilmeye çalışılıyor, açıklamanızı bekliyorum.

Yorumlar