27 Mayıs 2022

Ses Kocaeli

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’deki Yıldız Entegre Tesisindeki yangından ve haddehaneyi gündeme getirdi

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, iş cinayetleri ve Yıldız Entegre Tesisindeki sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Gergerlioğlu, yaptığı açıklamalarda:

Kocaeli’nde 40.000’den fazla işyeri var ve denetlenmiyor

Kocaeli’nde iş cinayetleri maalesef devam ediyor. Geçtiğimiz hafta da söyledim. Kocaeli’nde 40000’den fazla işyeri var ve denetlenmiyor! Denetlenmiyor dediğimizde; “470 işyeri denetlenmiş.” diyor Kocaeli Vekili İlyas Şeker. Kardeşim 40.000’de 470 işyeri denetlenmiş, %1.55 bunu söylerken hiç yüzünüz kızarmıyor mu? Bundan dolayı; iş cinayetleri, iş kazaları devam ediyor. Bunu Kocaeli Vekili İlyas Şeker’de duysun.

Yıldız Entegre fabrikasında yangın çıkmış. 2 işçi yaralanmış!

Kocaeli Kartepe’de ahşap üretimi yapılan fabrikada buhar kazanının bakımı sırasında patlama! 2 işçi yaralandı! Yıldız Entegre fabrikasında olmuş, yangın çıkmış. 2 işçi yaralanmış! Bunu soruyoruz! Kocaeli halkı da duysun, Kocaeli AK Parti’nin bol bol gerçek dışı beyanlarda bulunan vekilleri de duysun. Eğer bu konuda soruşturma başlatılmışsa akıbeti nedir? Mesul müdür ile ilgili işlemler başlatılmış mıdır? Personeller hakkında soruşturma var mıdır? A’dan Z’ye buralarda sıkıntılar var. Bakanlık yerinde gerekli inceleme yapmış mıdır? Sosyal yardımlar yaralanan işçilere verilmiş midir? Takipler yapılmış mıdır? Patlamaların önlenmesi amacıyla hangi çalışmalar yapıldı? Neler eksik bırakıldı? Son 5 yılda kaç patlama gerçekleşmiştir? 

Kartepe’de haddehane inşaatı Yıldızlar Entegre tarafından yapılacaktı?

Kartepe’de haddehane inşaatı Yıldızlar Entegre tarafından yapılacaktı, bunu da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na soruyoruz. Bu iş kazalarının oransal olarak en fazla olduğu, rekorlar kırdığı ilimizde haddehane konusundaki son durum nedir? Ortalığın sakinleşmesinden sonra birileri yine inşaata başlamış mıdır? Haddehane inşaatı ile ilgili son durum nedir? Bunu da bakanlık yetkililerine soruyoruz!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar