25 Aralık 2021

Kocaeli Barış Gazetesi – Merve Dişli

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, MHP Kocaeli eski İl Başkanı Aydın Ünlü’nün ortağı olduğu Tramvay Kafe hakkında mecliste önerge vererek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin burayı usulsüz bir şekilde MHP’ye verdiğini ,kafede yağmacılığın yapıldığını ve MHP’nin de bu durumdan rahatsız olduğunu söylemişti. Konuyla ilgili görüşlerini almak için aradığımız MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt bu konu hakkında yorum yapmasının doğru olmadığını ifade etti

MHP Kocaeli eski İl Başkanı Aydın Ünlü’nün ortağı olduğu Tramvay Kafe’yi meclis gündemine taşıyan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptığı konuşmada “Kocaeli’nde, Tramvay Kafe büyük bir yolsuzlukla Kocaeli AK Parti Büyükşehir Belediyesi tarafından MHP İl Başkanlığı’na tahsis edildi, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü de burayı kendi şahsi malı gibi çalıştırdı, hatta bundan dolayı partisi ile ters düştü, görevden alındı. Şu an hala kendisinde oraya başka kuru kahveci bölümü açıyor ama göz göre göre bir yağma ve talan yapılıyor olacak iş değil, kendi partisi de rahatsız, kamuoyu her şeyden rahatsız. Böyle uyduruk bir şekilde bir partiden kişiye tahsis edilemezdi ama tüm bunlar yapıldı. Ben Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak bu işin peşini bırakmayacağımı burada halkıma söz veriyorum, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

“SİZİN GİBİLERİN HEDEFİNDE OLMAK ŞEREFTİR”

Gergerlioğlu’nun bu açıklamalarının ardından MHP Kocaeli eski İl Başkanı Aydın Ünlü sosyal medya hesabı aracılığıyla Gergerlioğlu’na yanıt vererek şu ifadeleri kullandı: “Gergerlioğlu, benim adım Aydın Ünlü. Benim mücadelem hep devlet düşmanları ile oldu. Hiç pes etmedim, etmem de. Sizin gibilerin hedefinde olmak benim için bir şereftir ki, siz zaten benim birinci önceliğim ve gündemimdesiniz. Bu mücadele yakında bitecek, zaten hukuk mücadelemiz bildiğin üzere devam ediyor. Ben devletime bağlıyım, senin yanında FETÖ var. Devletin gücünü sen de göreceksin.”

KURT SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ

Gergerlioğlu’nun “Kendi partisi de rahatsız” sözleri nedeniyle ulaştığımız MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt gazetemize yaptığı açıklamada “Şu anda bu konuda konuşmam doğru olmaz” diyerek sessiz kalmayı tercih etti. Kurt’un Gergerlioğlu’na karşı Ünlü’yü savunmaması kimi MHP’lilerde tepkiye neden olacağı konuşuluyor. Ülkücü camiada da büyük gerilime neden olan Tramvay Kafe mevzuunun nasıl çözüme kavuşacağı merak konusu oldu.

Yorumlar