18 Eylül 2020

KRONOS

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 30 Mart’tan bu yana infazını doldurup denetimli serbestlik hakkı kazandığı halde gazete Büşra Erdal’ın tahliye edilmemesini eleştirerek, “O ve diğer yüzlerce mahpus böyle bir engelli koşuda aylardır koşturup duruyorlar” dedi.

Gazeteci Hanım Büşra Erdal

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, ‘örgüt üyeliği’nden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının infazının dolmasına rağmen denetimli serbestlik hakkından yararlandırılmayan eski Zaman gazetesi muhabiri Büşra Erdal’ın durumunu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dile getirdi. Erdal, dört yıldır Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde hapis.

Gergerlioğlu, “Gazeteci Hanım Büşra Erdal 30 Mart’ta denetimli serbestliğe çıkması gerektiği halde ‘Yargıtay onamadı çıkarmayız’ dediler. Yargıtay onadı bu kez de gözlem kurulu tahliyeyi engelledi. O ve diğer yüzlerce mahpus böyle bir engelli koşuda aylardır koşturup duruyorlar, güya adalet devletin temeli diye bir söz vardı” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir: 

d‘Örgütten ayrılmadı’ diye tahliye edilmeyen gazeteci Büşra Erdal: Kullanıldım!dTutuklu gazeteci Büşra Erdal: ‘Sadece korona değil adaletsizlik de öldürüyor’

Gazeteci Hanım Büşra Erdal, geçtiğimiz günlerde yayınlanan mektubunda infazını doldurduğu halde serbest bırakılmadığını dile getirerek adalet talebinde bulunmuştu. Erdal, mektubunda “Mahkemenin verdiği hapis cezasının infazını çoktan tamamladım. Dışarıda beni bekleyen bir ailem, 4 yıldır göremediği torununu ölmeden önce son kez görebilmek için dua eden 89 yaşında hasta bir babaannem var…” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar