27 Kasım 2020 

Yeni1Mecra

İstanbul polisinin gözaltına aldığı Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Meclisi üyesi siyasetçi Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Avukatı gözaltındaki Uçar’ın durumunun kötü olduğunu söyledi.

İstanbul polisinin önceki gün çoğu HDK’li siyasetçi, gazeteci ve aktiviste yönelik operasyonda gözaltına aldığı 19 kişi hakkındaki 4 günlük gözaltı süresi uzatıldı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi ve Kovid-19 testi uygulandı. Sağlık kuruluşu ve Sağlık Bakanlığı, testi pozitif çıkan HDK Halklar ve İnançlar Meclisi üyesi siyasetçi Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın yakınlarına ulaşmaya çalıştı. 

‘Sağlık durumu oldukça kötü’

24 saat avukat görüş yasağı getirilen Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın avukatı Meral Hanbayat, ancak bugün emniyette bir görüşme gerçekleştirdi. Hanbayat, Yeni1mecra’ya şunları anlattı:

“Çiğdem’in durumu oldukça kötüydü. Belini tutarak görüş yerine geldi. Baş ağrısı, eklem ağrısı çekiyordu. Gözaltı şartları oldukça kötü. Tuvalet kağıdı bile yok. Zaten 24 saat süre ile diğer gözaltına alınanlarla birlikte tutulmuş. Yani fiziki mesafe kurallarına uyulmamış. Bakanlığın bilgilendirmesinden sonra Çiğdem’i diğerlerinden ayırmışlar.”

‘Derhal gözaltı kararını kaldırın!..’

Filyasyon ekibinin hala Emniyet’e gelmediğini ifade eden avukat Hanbayat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğunu da kaydetti. Hanbayat, savcılıktan Uçar’ın gözaltı kararının kaldırılmasını ve tedavi koşullarının yaratılmasını talep ettiğini aktardı. Uçar’ın sağlık ve can güvenliği sorunu ortaya çıktığına işaret eden Hanbayat, kamuoyunu duyarlılığa davet etti. 

Yorumlar