7 Ocak 2022

Ses Kocaeli

Cephanelik bölgesinde yapımı süren ama ne zaman biteceği ile ilgili bir bilginin bulunmadığı ŞEHİR HASTANESİ’NİN faaliyete geçmesiyle birlikte ilimizdeki bazı devlet hastaneleri kapatılıyor. Bu durumu mecliste dile getiren ve Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’nın yanıtlaması isteği ile Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu bir soru önergesi verdi

Gergerlioğlu soru önergesinde:

“ Kocaeli’nde Şehir hastanesi açılacağı için başka hastanelerimiz kapanmamalı. Şu anda özel hastaneler de dahil şehrin en  yeni binası Kocaeli  Devlet Hastanesi‘ne ait. Çevre düzenlenmesi tamamlandı. Park sorunu, trafik sorunu ortadan kaldırıldı. İzmit’te en kolay, en rahat ulaşabileceğiniz Dev bir Hastane oldu. Her branşın da  başarılı doktorlarıyla ve iyi yöneten Başhekimiyle bir Kocaeli Devlet hastanemiz var. Nasıl  Derince Eğitim ve Araştırma hastanesi kapatılmamalıysa, Kocaeli Devlet Hastanesi de aynı sebepten kapatılmamalı. Aynı şekilde Seka Devlet Hastanesi de kapatılmamalı.” ifadeleri yer almaktadır.
 
Bu bağlamda;

1.     Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?

2.     Eğer bu iddialar doğruysa yukarıda bahsi geçen hastaneler kapatılacak mıdır?

3.     Eğer bu iddialar doğruysa Bakanlığınızın bu hastanelerin kapatılmaması yönünde bir girişimi olacak mıdır?

4.     Kocaeli Devlet Hastanesi ve Seka Devlet Hastanesi’nin hem lokasyon olarak hem de vatandaşların erişimi açısından çok rahat ulaşabildikleri hastaneler olduğu göz önüne alınırsa bu hastanelerin kapatılması durumunda vatandaşların mağduriyetleri ne şekilde önlenecektir?

5.     Derince Devlet Hastanesi’nin kapatılması durumunda Derince’de yaşayan yurttaşlarım sağlık hizmetlerinden ne şekilde yararlanabilecektir?

6.     Kocaeli’nde Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte merkezde bulunan ve hali hazırda yurttaşlarımızın kullandığı hastanelerin kapatılma nedeni nedir?

1.     Şehrin dışında bulunan Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yurttaşlar nasıl ulaşacaklar? 

2.     Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün konu hakkında yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

3.     Son 3 yılda Kocaeli’nde bulunan devlet hastanelerinde kaç yurttaş tedavi olmuştur?

Yorumlar