5 Ocak 2023

Erken Haber

HDP’li Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “HDP’nin hesaplarına tedbiren bloke konulması” kararını, “Üzücü ve yanlış” karar olarak değerlendirdi.

ERKEN HABER – HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP’nin hesaplarına bloke konulmasına ilişkin AYM‘nin kararını Erken Haber’e değerlendirdi.

Gergerlioğlu. Şunları kaydetti:

“Zaten Anayasa ve hukukun çiğnendiği bir ortamda maalesef zulüm dolu ortamın ruhuna uygun bir karar. Başka bir şey değildir. Çünkü daha dava görülmeden tedbiren bir banka hesabına bloke koyalım demek, hukuken mümkün değil, Anayasal olarak bu mümkün değil. 

Şu an Anayasanın, yasaların ayaklar altına alındığı bir dönemde bu karar böyle alındı. Siyasi bir karar olduğu belli. Bu kararın ardından Anayasa Mahkemesi’nin olumsuz kararlarını devam ettireceği yönünde bir imaj gösteriyor. Çünkü bu kadar hukuksuz bir karar alanın da ardından kapatmayla ilgili çok hukuki bir karar almasının zorluğunu gösteriyor açıkçası. Çok üzücü ve yanlış bir karar olarak görüyorum.”

Gergerlioğlu, AYM’nin 2008 yılında verdiği kararla AK Parti’nin Hazine yardımlarının bir kısmından muaf tutulduğunu anımsattı.

Yorumlar