9 Aralık 2021

Ses Kocaeli

Son günlerde ilimizin sorunları ile ilgili mecliste soru önergeleri veren HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Körfez Belediyesi’nde meydana gelen ve müfettiş raporları ile tespit edilen SAHTE İŞ BİTİRME BELGELERİ ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemi ile soru önergesi verdi

Milletvekili Gergerlioğlu soru önergesinde:

Tarafıma iletilen bilgiye göre: “ Kocaeli Körfez Belediyesi’nde yaklaşık 2 yıl önce ortaya çıkartılan uzun zamandır da emniyet ve valiliğe bağlı birimler tarafından sorgulanan iki müfettişin de gelip araştırma yaptığı sahte iş bitirme belgeleri için soruşturma izni verildi. Verilen izin çerçevesinde o dönemden  Belediye  Başkan Yardımcısı, imardan sorumlu isim olan Selahattin Kabadayıoğlu ile birlikte 3 görevlinin ifadelerinin alınacağı ve soruşturma ayağının tamamlanacağı öğrenildi. Uzun zamandır sonucu beklenen ve birçok inşaat firmasının da içinde yer aldığı iddia edilen sahte iş bitirme belgesi ile ilgili soruşturmanın bu aşamadan sonra adli mercilere sevk edilmesi mahkemenin başlaması bekleniyor. ”ifadeleri yer almıştır.
 
Bu bağlamda;
 
1.     Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?

2.     Bakanlığınıza iletilmiş bu konu ile ilgili şikayet var mıdır?

3.     Kocaeli Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Selahat Kabadayıoğlu ve 3 görevli hakkında Bakanlığınız tarafından soruşturma açıldığı iddiası doğru mudur? Eğer soruşturma açıldığı iddiası doğruysa soruşturmanın akıbeti ne durumdadır?

4.     Kocaeli Körfez Belediyesi’nde sahte iş bitirme belgeleri verildiği iddiaları doğru mudur? Eğer bu iddialar doğruysa sahte iş bitirme belgeleri verilmesinin karşılığında soruşturma izni verilen kişiler ne gibi kazançlar elde etmişlerdir?

5.     Kocaeli Körfez Belediyesi hakkında Bakanlığınıza iletilmiş başka şikayetler var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

6.     Son 4 yıldır belediyelerde çalışan personellerle ilgili şikayet sayısı kaçtır?

Yorumlar