27 Temmuz 2022

Olacak şey değil Ordu Fatsa Sefaköy’de bir köyü susuz bıraktılar olacak şey değil! Köylülerin alabalık tesisine sus tahsisi yapılamaz feryatlarını duyduk. 21.yy da bir köy halkı bir tesise su verilecek diye susuz bırakılamaz!

Bugün ÖFG TV Özel Bölümün konuğu Muhtar Yusuf Kaynar.

Muhtar Yusuf Kaynar: Bu tesisin evveli 2000’li yılların başına dayanıyor. Çıkarılması düşünülen suyun sadece bu tesis için kullanamayacağını söylemiş o zaman uzlaşı sağlanmıştı.

Görüntüleri görüyorsunuz Muhtarımızın kolluk güçleri ile görüşmesi ve sonrasında köylülerin darp edilmesini görüyorsunuz. Kolluk gücü emri bilirim gerisini bilmem diyor.

Muhtar Yusuf Kaynar: 2010 yılında dönemin muhtarı ile anlaşıp 15 yıllığına kiralamışlar. Ben seçildikten sonra haberdar oldum. Mahkemeye gitti. Yerel mahkemede biz kazandık. Sonra @TCYargitay‘a gittik.

Muhtar Yusuf Kaynar: @TCYargitay da senecelerle süren davlar varken bizim mahkememiz 3 ayda sonuçlandı. Aleyhimize geldi sonuç.

Muhtar Yusuf Kaynar: Bizim sorumlu müdürlerimiz çok duyarsız kaldılar biz sularımızı içmeye devam ettik. Sonra bize dediler ki kolluk gücü biz suları kesmeye geleceğiz dediler. Biz kanuna karşı gelemeyiz. Suyu kesilmiş halk tabi ki çok sinir.

Muhtar Yusuf Kaynar: Beni karakola götürdüler sonra biz insanları sözle ikna etmeye çalıştık. Sonra yıkım başlayınca halk tepki gösterdi. Yani bu halka öyle bir müdahale edildi ki sanki “teröriste” müdahale edildi.

Muhtar Yusuf Kaynar: Bu askerin sizde de vardır videoları bu kadar aşırı güç kullanmaya gerek var mıydı? Bugün inandık ki iktidara yakın bir şirket sahibi ve iktidar milletvekilinin işin içinde olduğuna net inandık.

Muhtar Yusuf Kaynar: Efendim artık köyümüz artık susuzdur. İnsanlar perişandır. 3 tane barikattan çıktık özel güvenlik üzerimize saldıracaktı. Biz bu tarz şeylere alışığız. Buna hiçbir siyasi kayıtsız kalamaz. Herkes bu tabloyu gördü.

Muhtar Yusuf Kaynar: İktidar milletvekilleri %65 oy alan partiler bizi aramadılar. Bu insanları Allah nasıl bilirse öyle yapsın. Bugün bu insanlar çocuklarını banyo yaptıramazken rant peşinde koşanlara lanet olsun.

Muhtar Yusuf Kaynar: Biz kimseye çamur atma derdinde değiliz. Biz vekilimizi sabah aradık dedim “siz bizim vekilimizsiniz bize sahip çıkmalısınız” dedim. “Benimle böyle konuşmazsınız” dedi. Ben seçim zamanı her türlü konuşurken şimdi neden konuşamıyorum?

Muhtar Yusuf Kaynar: @OrduBBld ve OSKİ bu işin sorumlusudur!

Gergerlioğlu: Biz hemen konuyu soru önergesi ile ilgili makamlara iletiyorum.

Muhtar Yusuf Kaynar: Biz çıkan kararın taraflı olduğunu düşünüyoruz.

Muhtar Yusuf Kaynar: Su temel ihtiyaçtır ve kesilememesi gerekmektedir. Biz değerlendirmemizi yapacağız ve köy halkımızla hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

Gergerlioğlu: @orduvaliligi‘nden @OrduBBld‘den açıklama bekliyoruz. @csbgovtr bu konuda açıklama bekliyorum.

Muhtar Yusuf Kaynar: Bu kadar sert müdahaleye gerek var mıydı @TC_icisleri ? Konuşarak uzlaşılamaz mıydı? Ben muhtar olarak halkımın yanında olmayacağım da ne yapacaktım!

Muhtar Yusuf Kaynar: Medya mensupları burada yaşananları haber yapamadı. Yerel medya ilgisiz kaldı. Bir gazeteci bayan geldi fotoğraflar çekti onları da yayınlayamadılar. Siz sağ olun ilgi gösterdiniz ve yaşadıklarımız duyuldu.

Gergerlioğlu: Bir milletvekili olarak ben konuyu yakından takip ediyorum. Bu kabul edilemez. Bugün Sn. @drmadiguzel‘de konuyu takip ediyordu bölgedeydi. İktidar vekilleri ortada yoktu.

Muhtar Yusuf Kaynar: Siz Ankara’dan bu olayı duyuyorsunuz da bölgenin iktidar milletvekilleri nasıl duymuyorlar!

Gergerlioğlu: Ordu Fatsa Sefaköy Muhtarı Yusuf Kaynar ile görüştük. Biz konuyu önerge ile Meclise taşıyoruz. Biz her zaman canla başla her bölgeden halkımızın yanındayız. @HDPgenelmerkezi Kocaeli Milletvekili olarak konuyu yakından takipteyim!

Gergerlioğlu: Yurdun dört yanındaki her sorunla ilgileniyoruz. Halkımız da yurdun dört yanından bize sorunlarını iletiyor. Ekibimizle canla başla çalışarak halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz!

Gergerlioğlu: Bugünkü özel bölümümüzün sonuna geldik hepinize hayırlı akşamlar diliyoruz.

Yorumlar