17 Haziran 2022

Kerem Yavuz:”Hal yasası çıkarıldığı zaman insanlara “Esnaf gidecek malı alacak, getirip satabilecek.” dediler. Bize bu şekilde anlatıldı, bu yasa çıktıktan sonra markete pazarcıdan daha ucuza geliyor. Ben Antalya’dan mal almak istesem altından kalkamam!”

Kerem Yavuz: “Vatandaşı, orta sınıfı gözeten bir hal yasası çıkarılması lazım! Büyük esnaf gidiyor malını alıyor” Gergerlioğlu:” Biz bu eleştiriyi yaptık. Büyük marketler alımı yapar, küçük esnaf alamayacağı için ezilir. dedik dinlemediler!

Kerem Yavuz:”Yapılan düzenleme büyük esnafın işine yaradı, hem pazarcı hem vatandaş kaybediyor. Pandemi döneminde 18 gün kapatıldı, kapalıyken mal hale yığıldı, marketler aldılar. 50 kuruşluk salata markette 12 TL’ydi. Vatandaşa yazık oluyor!”

Kerem Yavuz:”Halkın içinde olmanız çok güzel. Ülkemiz zor şartlardan geçiyor, ekonomik olarak daralma var, maliyetler çok yüksek, mal alım satımlarında düşüşler var! Birçok arkadaşımız tezgahları kapattı, fabrikada işçi olarak çalışıyor!”

Kerem Yavuz:”Pazarcıya gereken değer verilmiyor! Pazarlarımız ne kadar büyük olursa halkımız o kadar çok kazanır!” Gergerlioğlu:”Halkın alım gücü de düştü değil mi?” Kerem Yavuz:”Büyük şirketler daha ucuza mal ediyor! Pazarlar kapalıyken mal bulamadık!”

Kerem Yavuz:”Salatalık üreticide 20 kuruşken markette 12 TL idi. Şartlar eşitlendiğinde aynı yerde metrekare içinde market açılmaması lazım! Yerel marketler, bakkallar bitti! Büyük marketler şehir dışına taşınmalı! Halka faydalı olacak şeyler yapılsın

Kerem Yavuz:”Pazarın yerini değiştirince pazar %30 düştü! Esnaf başka iş yapmak zorunda kaldı! Kapalı pazarların vatandaştan uzaklaşmaması lazım! İnsanların rahat ulaşabileceği yerler olması lazım! ” @korfezbelediye

Kerem Yavuz:”Pazarlarımızın eş değer yerlerden, vatandaşlardan uzaklaşmadan kurulması gerekiyor. Mimar Sinan Mah. Cuma pazarındaki tuvalet sorunu çözülmedi! Bu işin ceremesini çekiyoruz. Fiziki şartlarımız düzeltilsin!” @korfezbelediye

Yorumlar