17 Haziran 2022

Pazar Esnafı: “Vallahi geçinemiyoruz. Vergi veriyoruz, akşam para toplayamıyoruz! Eskiden pazar tıklım tıklım kalabalıktı şimdi kimse yok! Durumlar çok kötü! Güzel bir ekonomimiz olsa, güzel şartlarda yaşasak! 1 kilo antep fıstığı 174 TL”

Gergerlioğlu:”İktidarı göndermemiz lazım beceremiyorlar! Millete hakaret ediyor! Biz ağzımıza almaya utanıyoruz!” Pazar Esnafı:”Halden buraya gelmemiz 400 TL! Mazot çok pahalı! Alım gücü azalıyor!”

Gergerlioğlu:”İl ve ilçe örgütümüzle beraber vatandaşın halini soruyoruz. Pazar Esnafı:”Pazarlar olmasa vatandaş aç! 1000TL’lik alışveriş yaptık içinde çay şeker yok! Bu 1000 TL nereye gitti? Önceden 100 TL’lik alışveriş yapıyorduk sepet doluyordu!”

Pazar Esnafı:”Pazarcı olarak insanlara üzülüyoruz. 10 yaşından beri pazarcıyım yaşım 55. Kendimize de üzülüyoruz ama emekliye, asgari ücretliye üzülüyoruz. Vatandaş:”Ben ne alayım?” diyor. Sebze alsa meyve alamıyor. Zeytin alsa sebze alamıyor! Böyle gitmez

Pazar Esnafı:”Vatandaş geldiği zaman gülerek alışveriş yapsın. Öyle bir suratla geliyor ki kavga edecek gibi. Vatandaş gergin! Gergerlioğlu:”Vatandaş hesap kitapla geliyor. Alamayınca canı sıkılıyor.” Pazar Esnafı:”200 TL mazotla gelirim tarımcı ne yapsın?

Gergerlioğlu:”Paraları zenginlere aktarıyorlar, fakir daha fakir zengin daha zengin.” Pazar Esnafı:”Bu durum zengine yaradı bizim ne Euromuz ne Dolarımız var. Biz buna 15 TL yazıyoruz vatandaş geliyor 5 TL’lik biber alıyor.”

Gergerlioğlu:”İzmit’te 4. Olağan Kongremiz var bekleriz. İşler nasıl?” Pazar Esnafı:”3 kere zam geldi! Tavuk 75 TL. Her şeye zam geldi. Peynir 24 TL’ye alıyorduk 100 TL. Gergerlioğlu:”İktidar değişsin diye uğraşıyoruz.” Pazar Esnafı:”Değişecek inşallah.”

Gergerlioğlu: “Hayırlı işler.” KHK’lı Pazar Esnafı:”KHK ile ilgili çalışma var mı?” Gergerlioğlu:”İktidar adım atmıyor! @Turkiye_KHK geçen gün @HDPgenelmerkezi partimizi ziyaret ettiler. @Akparti adım atmak istemiyor bu konuda!”

Gergerlioğlu:”Bunlar zulümdür! İnşallah hallolacak. Tüm gücümlü KHK zulmünün bitmesi için mücadele veriyorum.” KHK’lı Pazar Esnafı:”Abim 6 yıldır cezaevinde. Kendisinde delil olarak hiçbir şey yok. 6 yıldır Ankara Sincan’a gidip geliyoruz!”

Gergerlioğlu:”Binlerce kişi attılar, hala atıyorlar.” KHK’lı Pazar Esnafı:”6 yıl 3 ay hapis cezasının onanmasını bekliyoruz. Plan yapamıyoruz, önümüzü görmüyoruz!” Gergerlioğlu:”KHK konusunda @HDPgenelmerkezi olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız.”

Gergerlioğlu:”Mazot 30 TL’yi geçti!” KHK’lı Pazar Esnafı:”6 günde 1500 TL mazot gidiyor. Millet perişan halde. Çiftçinin hali ne olacak?”

Pazar Esnafı:” Televizyonda sizi izliyordum, namaz kılacakken aldılar götürdüler. Terlikle birlikte sabahın köründe götürdüler, sizi izliyoruz, takip ediyoruz. Geçmiş olsun. Kaldınız çıktınız. İşler iyi değil. Hükümetten ben de memnun değilim esnaf olarak!

Pazar Esnafı:”Hükümetin neyinden memnun olacağız? Patates 12.5 TL. Pazarcı olarak memnun değiliz. Sürekli mazot yakıyor araçlar. Ekonomiyi yönetemiyorlar! Yönetim iyi değil. Geçen sene mazot 7 TL’ydi, şimdi 30 TL oldu! Ekonomi dikiş tutmuyor!”

Yorumlar