17 Eylül 2021

Evrensel

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gündeme getirdiği, 9 aydır kayıp başvurusu bulunan Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in Sincan Cezaevinde olduğu ortaya çıktı.

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu kayıp ihbarı yapılan ve aylar sonra Ankara Sincan Cezaevinde olduğu ortaya çıkan Hüseyin Galip Küçüközyiğit’i gündeme getirdi.

“Yine bir kaçırılma vakası devlet kurumunda son buldu! Hüseyin Galip Küçüközyiğit 9 ay sonra Sincan Cezaevi’nde bulundu” diyen Gergerlioğlu, “9 aydır burada basın toplantılarımızda gündeme getirdiğimiz, Meclis’te soru önergeleri verdiğimiz, İçişleri Bakanlığına sorduğumuz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay’a sorduğumuz ve hiçbir devlet görevlisinden cevap alamadığımız bir kaçırılma olayı bitti. Hüseyin Galip Küçüközyiğit 9 aydır yoktu, kaçırılmıştı, kayıptı ve nerede çıktı biliyor musunuz? Bir devlet kurumunda; Sincan Cezaevinde çıktı ortaya Hüseyin Galip Küçüközyiğit. 9 aydır 29 Aralık’ta Ankara’dan Kocaeli’ne ‘Kızım yılbaşını sizinle geçirmek istiyorum, geliyorum” diyen kişi aniden kayboldu. Yakınlarına hiçbir haber vermedi. En son onu apartman kamera görüntüleri 3 kişinin izlediğini gösterdi ama bu konuda ne ciddi bir araştırma yapıldı ne de sorduğumuz sorulara cevap verildi. Ulusal ve uluslararası mekanizmalar harekete geçirilmedi, AİHM ve BM’in sorularına cevap verilmedi, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına sorduğumuz sorular cevapsız kaldı” dedi.

“İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİ”

Annesini gece vakti bir ‘yetkilinin’ aradığını ve “Oğlunuz burada” dediğini anlatan Gergerlioğlu,  “Böyle bir ülke olabilir mi arkadaşlar? 9 aydır bu kişi neredeydi? Bu ülkede MOBESE kameraları yok mudur? İstenirse 5 dakikada bu insan bulunamaz mıydı? HTS takip kayıtları yapılamaz mıydı? Hiçbir şey yapılmadı. Bütün her işlem yokuşa sürüldü, uluslararası kuruluşların bile sorularına cevap verilmedi. Bir milletvekili olarak benim de sorularıma cevap verilmedi en sonunda bu kişi Sincan Cezaevi’nde ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu  “Bu bir skandaldır, İçişleri Bakanı’nı istifaya davet ediyorum” diyen Gergerlioğlu, “Böyle bir rezalet olamaz. 9 aydır bu insan neredeydi? 9 ay boyunca kaçırılmış bir insan Sincan Cezaevinde çıkıyor, hiçbir devlet görevlisi bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmiyor, bu nasıl bir rezalettir? Nasıl bir skandaldır? Bir açıklama yapacak Allah’ın kulu yok mudur?” diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar