5 Mayıs 2022

YouTube

HDP Genel Merkezdeyiz. Sabah saatlerinden beri genel merkezin önüne çelenk bırakmak isteyen bir grubu koruyan polis genel merkezimize girişleri engellemeye çalışıyor. Arkadaşlarımız giremiyorlar ve genel merkezin önündeki çelenki de polisler koruyor, böyle trajikomik bir manzara var. Polisler yolun başında bekliyorlar. Oradan itibaren insanların girişi engelleniyor ve burada partili arkadaşlarımızın da bekleyişleri sürüyor, partimize yönelik tacize karşı bir bekleyişte sürüyor. Dışarıda da partimizin önüne bırakılan çelenki koruma faaliyeti sürüyor.

Partimizin kapısının önüne bakın ne yaşanıyor? Partimizin kapısının önüne bırakılan çelenki koruma faaliyeti yapıyor polis memurları. Bu komik bir durum aslında, trajikomik bir durum çünkü çelenk bırakılmış onu vatandaş bırakmış ama korumayı polis memurları yapıyor.

Partimize giriş engellenmeye çalışılıyor. Biz parti görevlisi arkadaşlarımızı da burada ancak kimliklerini gösterme şartıyla içeri alabildik, şu anda bekleyişimiz sürüyor. İlginç bir durum. Polisler bekliyorlar. Buradaki ilginç ve saçma durum ortada! Polis arabaları bekliyor ve genel merkezimizin içine insanların girişi engelleniyor. Siyasi faaliyetimizin engellendiği apaçık ortada. Düşünün bir genel merkezin içine girmek isteyen insanlar şu anda Türkiye’de engelleniyor ve genel merkezin önüne bırakılmış olan çelenk polis tarafından korumaya alınmış. Çelenkin başında polisler bekliyor ve çelenki kaptırmıyorlar hiçbir yere! İlginç bir durum! Türkiye’deki demokrasinin, hukukun geldiği yer açısından son derece ilginç bir durum. Biz bekliyoruz, sabah 10.00’dan beri bekleyiş sürüyor, polis araçları, polisler bekleşiyor. Biz de bekliyoruz partimizde. Basın mensupları da burada bekliyorlar. Neden bekliyorlar? Gidin diyoruz, partimize girişleri niye engelliyorsunuz diyoruz? Partinin içerisindekiler “vatandaşlar çıksın.” Diyorlar. Partinin içindeki insanlar zaten bu partiye üye olan bu partiye gönül vermiş insanlar niye çıksınlar? Bu partide siyaset yapmak için partiye gelmiş insanlar ve onlar çıkmadığı için güya ayrılmıyorlar. Partimizin önünde polis araçları bekliyor ve vatandaşların içeri girmesi an itibariyle engelleniyor. Bunu tüm Türkiye’nin, dünyanın görmesini, duymasını istiyoruz. İşte Türkiye’de demokrasinin durumu bu. Bir siyasi parti genel merkezi önünde polisler bekliyor, içeriye vatandaşlar ancak parti görevlisi arkadaşlarımıza kimlik sorularak alınıyor, zor içeri aldık, normal vatandaş giremiyor ve içeridekilerin de dışarı çıkması isteniyor. Demokratik bir faaliyet gösteren parti içindeki arkadaşlarımızın dışarı çıkması isteniyor. Böylesi trajikomik bir hadise, bekliyoruz. Ne zamana kadar bekleyeceğimizi bilmiyoruz. Belki sabaha kadar bekleyeceğiz, olacak şey değil! Biz polis memurlarına bu trajikomik gösteriyi bitirin diyoruz, buradan ayrılın biz de ayrılalım niye bekleşiyoruz diyoruz. Onlar da : “Parti içindeki vatandaşlar çıksın”. Diyor, sanane parti içindeki vatandaşlardan? Anlamak mümkün değil!

Aşağıda da yol kesilmiş. Sokağın başında da bir abluka var. Orada da yolu kesmiş durumdalar ve maalesef ki bu gülünç gösteri devam ediyor şu anda. Biz de partimizi bekliyoruz, savunuyoruz. Bu tacize karşı, bu hukuksuzluğa karşı partimizin içinde vekillerimiz, başkanlarımız, üyelerimiz ile birlikte bekliyoruz ve bütün bu hukuksuzluklara karşı direneceğimizi de buradan halkımıza haykırıyoruz.

Dilşat vekilimiz ile beraberiz. Çelenk koruma faaliyeti de devam ediyor. Partinin kapısının önüne çelenk bırakılmış, polis memurları başında bekliyor çelenkin! Neyini bekliyorsunuz bu çelenkin? Arkadaşlar gülünç duruma düşüyorsunuz! Partinin önüne bırakılan çelenki bekleme görevi mi verildi size? Gerçekten trajikomik bir durum bu! Şu görüntü dünyaya gösterilecek çok gülünç bir görüntüdür. Bir parti genel merkezi önüne bırakılan çelenki bekleyen polis memurları! Şu anda bakın bu görüntüyü görüyoruz! Bu çok trajikomik bir hal! Arkadaşlar bu işi bırakın! Bu çelenki bekleme görevi polislik görevi mi Allah aşkına? Biz diyoruz ki; bu gösteriyi bitirin ve buradaki bu sıkıntıda bitsin, sabaha kadar mı burada insanlar bekleyecek?

Sokağın başındaki görüntüye bakın! Herkes görsün! Partililerimiz bekliyorlar, partilerini savunuyorlar bekliyorlar ve sokağın başında vatandaşların nasıl engellendiğini görelim. Orada sokağın başında polisler bir abluka kurmuşlar ve vatandaşın içeri girmesini engelliyorlar, soralım onlara vatandaşın sokaktan geçme özgürlüğü yok mu diye?

Birkaç saat önce buraya avukat arkadaşlarımız geldiler, 4 avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedenleri partiye girme girişimleri! Gerçekten trajikomik şeyler yaşanıyor şu ülkede!

Burada polis araçları var ve bekleşiyorlar, vatandaş yukarı çıkamıyor. Bu hal devam ediyor! Bir sürü polis aracı sokağa insanların girmesini engellemeye çalışıyor. Arkadaşlar niye bekliyorsunuz? Vatandaşın partimize girmesini engellemek mi göreviniz? Polislikte böyle bir görev var mı? Arkadaşlarımız burada bekliyor!

Partimize niye giremiyorsunuz? İşte görüntü burada! Arkadaşlarımız buradalar ve partimize girmeleri engelleniyor vatandaşların ne diyorsunuz bu konuda? Partimize girişiniz neden engelleniyor?

Partilimiz: “Ben avukatım. Gerekçesiz. Valilik, emniyet müdürlüğü kararı deniliyor, biz 8 avukatız bize işimizi öğretmeye çalışıyorlar. “Gidin valiliğe başvurun.” Diyorlar. Ben hem parti üyesiyim hem de avukatıyım. Benim partiye girmem kolluk tarafından engelleniyor. Hiçbir hukuki dayanak yok. Burada kendileri hukuksuz şekilde HDP’nin kapatma davasını meşru göstermek için provokatif şekilde tiyatro sahnesi gibi sahne yapılıyor.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Bir vatandaş olarak partinize girmesinin önlenmesine ne diyorsunuz hukukçu olarak?

Partilimiz:Hukuksuzluktan başka bir şey değil!

Partilimiz:Partimizi bizden koruyorlarmış!

Partilimiz:”İnsanları darp edip gözaltına alan polis, mağdur olduğunu iddia eden polis.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Sabahtan beri arkadaşlarımız biber gazına maruz kaldılar. Hakaret, küfür, ölüm tehditlerine maruz kaldılar, partimize gelen üyelerimiz, insan hakları savunucuları partimize alınmıyor. Bu skandalı dünyaya duyuruyoruz. İnsan Hakları Derneği’nden İnsan Hakları Savunucusu Fatin Kanat’ta var. Ne dersiniz?

Fatin Kanat: Söylenecek fazla şey yok! Hukukun ayaklar altına alındığı normal ülke kanunlarının uygulanmadığı, anayasanın askıda olduğu bir süreç yaşıyoruz. Bu kabul edilebilir, tahammül edilebilir bir şey değil. Normalde bu ablukanın da konmasının herhangi bir manası, anlamı yok ama niye konulduğunu biliyoruz. Bir an önce kaldırılmasını ve ortalığın normale dönmesini bekliyor ve istiyoruz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Çok teşekkür ederiz arkadaşlar. Bizim bekleyişimiz devam ediyor. Sonuna kadar direneceğiz.

Partilimiz:”Ben bu partinin seçmeniyim, bu parti benim irademdir ve şu an iradem gasp ediliyor ve engelleniyor. Bu tamamen insan haklarına aykırı.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Biz genel merkezdeyiz, direnişe devam ediyoruz. Hakkınızı, hukukunuzu sonuna kadar savunacağız.

Yorumlar