21.12.2021

Kocaeli İzmit’in en sıkıntıl, en çok kaza olan ve sabıkalı olan Gazanfer Bilge Bulvarı halk dilinde Kandıra Asfaltı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdim. Geçtiğimiz günlerde bir kamyonet şöförünün santral rampasına girmesi sonucu freni boşalmıştı ve şükürler olsun ki can kaybı yaşanmamıştı. Bu kazaya istinaden verdiğim soru önergemde şu soruları Soylu’ya ilettim:

  1. Kocaeli Valiliği’nin, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bahsi geçen Gazanfer Bilge Bulvarı (Santral Rampası)’ndaki kazaları önlemek için yapmış olduğu çalışmalar nelerdir? Bahsi geçen bulvarda kazaları önlemek amacıyla başka tedbirler alınacak mıdır? Eğer alınacaksa bunlar nelerdir?
  2. Bahsi geçen kamyonet şöförü hakkında soruşturma açılmış mıdır? Eğer açılmışsa soruşturmanın akıbeti ne durumdadır?
  3. Gazanfer Bilge Bulvarı’na otomobil dışındaki araçların girmemesi için alınan tedbirler nelerdir? Otomobil dışındaki araçların Gazanfer Bilge Bulvarı’na girmemesi adına başka alınacak tedbirler var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
  4. Gazanfer Bilge Bulvarı’na kalıcı çözüm ne zaman bulunacaktır?
  5. Son 5 yılda Gazanfer Bilge Bulvarı’nda toplam kaç kaza yaşanmıştır? Bu kazaların kaçı yaralamalı kazadır? Bu kazaların kaçı ölümle sonuçlanmıştır?

Yorumlar