16 Nisan 2023

Gençlerimiz birtakım metalarla ajanlaştırılmaya çalışılıyor. İyi polis kötü polis ile onları kullanmaya çalışan polisler olduğunu duyuyoruz. Bu tür ajanlaştırma çalışmalarını kabul etmiyoruz ve son örnek Çayırova’lı arkadaşımız Fettah Boz!

Fettah Boz: “Trafikte çevirip ehliyet istediler “Bizimle gel.Bilgiler sistemimde görünmüyor. Karakolda Parmak izini alalım.” dediler. Karakolda polis “Devletin iki yüzü var. Biz iyi yüzüyüz.Elimizi tutarsan maddi sıkıntılarını gideririz.”dedi”

Fettah Boz:” Karakolda başka biri devletin sert yüzü olarak geldi. Özel hayatımla ilgili tehditlerde bulundu. Resim gösterdiler. Ailemle korkutmaya çalıştılar. İyi polis girdi“Sen ona bakma sen beni dinle.”dedi. Telefonun şifresini istediler.”

Karakolda polis ensemden tuttu: “Kahve içmeye gel. Bizi ara. Aramazsan alacağız.” dedi. “Almak istiyorsanız alın.” dedim. Eve geldim aramaya başladılar. Arabamla takip ettiler. Bir polis arabayı durdurdu. Yıldırmak ajanlaştırmak istiyorlar.”

Gergerlioğlu: “

@KocaeliEmniyeti Müdürü’ne

@kocaelivaliligi ’ne soruyorum; ne yapmaya çalışıyorsunuz? Gençlerimize yönelik hareketlerin anlamı nedir? İyi polis kötü polis, ajanlaştırma ve tehdit metotları hukuk devletinde olacak işler değil!”

Gergerlioğlu: “Bir kişiyi üstü örtülü gözaltına alma, ajanlaştırma çalışmaları takibimizde.

@KocaeliEmniyeti Müdürü’nü, Çayırova İlçe Emn. Müdürü’nü uyarıyoruz; bu vb. metotlardan vazgeçin!Gençleri rahatsız etmeyin.Yasama işlemi de yapacağım.

Gergerlioğlu: “Polis görevini bilmeli abuk sabuk işlerle uğraşmamalı, arkadaşımızı rahatsız etmemeli. Bir daha bu tür metotların denenmemesi gerekiyor! Yasal ve yasama takibi yapacağımı ve bunları ifşa edeceğimi de tekrar beyan ediyorum.”

Yorumlar