17 Nisan 2023

Ne yaparlarsa yapsınlar bizi durduramayacaklar! Nasıl ki 5 yıl önce oylarımızı 66 binden 91 bine çıkardık şu anda da oylarımızı 91 binden en az 200 bine çıkararak milletvekili sayımızı arttıracağız en az iki milletvekili ile meclise gideceğiz.

Değerli annelerimiz yanımızda ellerinden öpüyorum, çocuklarımız yanımızda gözlerinden öpüyorum geleceğimiz yanımızda çocuklarımızla gençlerimizle hepimiz bir istikbale doğru yürüyoruz, durdurulamaz bir hareketin temsilcileriyiz.

Niye engelliyorsunuz?Benzerini Gebze Newroz mitinginde yaptılar. Kürtlerin milli rengi girmesin istiyorlar. Sarı kırmızı yeşil renkler alınmadı kırmızı montlu arkadaşlar, yeşil kazaklı ablalarımız sarı başörtülü kardeşlerimiz alınmak istenmedi!

Bizim kültürümüzü, dilimizi kimliğimizi kültürümüzü hiç kimse engelleyemez. Bunu en başta sadece Kürtler değil Kürtler için Türkler de Çerkezler de Araplarda bu ülkenin her farklı kesimi de söylemedikçe bu ülkede barışa ulaşamayız arkadaşlar.

Türkiye’deki hak ihlallerini, Kürt meselesindeki haksızlıkları, yüz binlerce insanı haksız hukuksuz KHK’lıları işlerinden ihraç ettiklerini cezaevlerindeki binlerce zulmü ifşa ettiğimiz için uyduruk bir yargı kararıyla beni cezaevine attılar.

Bana 4 ay eksik milletvekilliği yaptırdılar, 4 ay cezaevinde geçti ama şunu bilsinler ki biz ister cezaevinde olalım ister mecliste olalım ister sokakta olalım bizler

@YesillerSol Milletvekilleri olarak her zaman halkın vekilleri olacağız!

Kocaeli’de

@Akparti ‘nin adayları arasında 1. sırada rektör

@ProfDrHulagu var! Rektör Kürt meselesinde barış isteyen sonra

@AYMBASKANLIGI ile bildirgenin anayasaya uygun olduğu bildirgeye imza attığı için 19

@BarisAkademik hocamızı ihraç etti!

@ProfDrHulagu ‘nün yolsuzluklar, adam kayırmalarla dolu rektörlük hayatından sonra hesaba çekilmekten korktuğu için Rektör 1. sıradan aday gösterildi. Yandaşlara peşkeş çekilen ihaleler, adrese teslim ihaleler, kadrolarla dolu dönemi yaşadık!

19 namuslu, vicdanlı aydınımızı, bilim insanımızı

@BarisAkademik bildirgeye imza attığı için ihraç ettirdi

@ProfDrHulagu ! Bu insanlar şu anda iade ediliyorlar çünkü

@AYMBASKANLIGI Anayasaya aykırı durum olmadığını gösterdi!

@VeyselTipioglu sen uyuşturucu cennetine dönen Kocaeli’ni bırakıp vekilliğe koşturdun öyle mi! Sen suç işleri bakanı

@suleymansoylu Dilovası gümrüğünde uyuşturucu yakalayan müdürü niye terfi ettirmedin de tenzili rütbe ile sürgüne gönderdin?

@KocaeliEmniyeti eski müdürü

@VeyselTipioglu Gebze Newroz meydanında sarı kırmızı yeşil renklerin ifade özgürlüğü içindeki afişlerin içeri girmesini engelledi kalkmış Kocaeli’de Kürtlerden oy istemek için aday gösteriyorlar. Nasıl utanmazlık ya!

Sizden söz almak istiyorum! 2018’de engellemelere rağmen 91 bin oy vererek beni temsilciniz olarak Ankara’ya gönderdiniz. Bu onurlu görevi yapmak için canla başla çalıştık! Şimdi de en az iki vekili Ankara’ya göndermeye söz veriyor musunuz?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında bugüne kadar anti demokratik uygulamalar yapan bir iktidardan, Erdoğan’dan kurtulmak için önemli bir şans var önümüzde. 1 ay kadar bir süre var. Erdoğan’ın ülkenin başından ayrılması gerektiğini söylüyoruz!

100. yılı beka yılı ilan etmişlerdi.Bekanın ne olduğunu biliyoruz. 100 yıllık pratiklerden biliyoruz. Beka dedikleri dini, etnik, mezhebi, siyasi farklılıkları yok etmek tornacının yontması gibi yontmak ve kendi istediği şekle getirme kavramı!

Seçim sistemleri ile birlikte ortaya çıktı kritik bir seçime gidiyoruz ve hem bu süreç içinde hem de seçim günü ve sonrası sandıklara sahip çıkmak önemli. İktidarın hilelerini biliyoruz, hilelerin yıllardan beri işlendiğini hepimiz biliyoruz!

Biz Kocaeli halkı olarak sandıklarımıza sahip çıkmak çok iyi bir takip yapmak durumundayız değerli arkadaşlar, çok iyi bir takibi birlikte gerçekleştirirsek hilelerden sandık başındaki hırsızlıklardan halkı korumuş oluruz!

Halkımız

@Akparti

@MHP_Bilgi Cumhur Zulüm İttifakını bu faşist ittifakı göndermek için kararlı.Her yerde biz coşkuyu görüyoruz. Az evvel Gebze Mevlana Mah.’de seçim büromuzun önü mitinge döndü coşkulu kalabalık ile açılışımızı gerçekleştirdik.

Engellemeler oluyor, Derince’de yine seçim büromuza yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğini üzüntü ile gördük, bize her zaman bu engellemelerin yapıldığını yakinen biliyoruz fakat bıkmıyoruz, yılmıyoruz arkadaşlar! Herkes çok iyi bilsin!

Son 1 aylık maraton içinde hepimize çok önemli görevler düşecek. Ev, ev mahalle mahalle, sokak sokak çok ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor, karşımızda devletin ve medyanın kendi yandaş medyasının tüm imkanlarını kullanacak bir iktidar var!

Biz dezavantajlı bir şekilde bu yarışa başlıyoruz iktidar tüm yasaya aykırı güç odaklarını devreye sokarak devri iktidarlarını devam ettirmeye çalışacaklar ama tüm bunların üstünde hiçbir iktidarın engelleyemeyeceği bir güç var halkın gücü!

Tüm ezilenler, tüm mazlumlar olarak halkın gücünün yanımızda olduğu taktirde hiçbir sıkıntının olmayacağını ve önemli bir armağan vereceğini yakinen biliyoruz.

@EMEPkocaeli ‘ye çok teşekkür ederim. Güzel bir organizasyon gerçekleştirilmiş.

Gergerlioğlu: “

Öncelikle bir yoklama yapalım bakalım Hazır mıyız?

Erkekler burada mı?

Kadınlar burada mı?

Gençler burada mı?

Çocuklar burada mı?

O zaman bu iş tamamdır hep beraber açabiliriz.

Değerli arkadaşlar hepimize hayırlı olsun Çayırova’da büromuzu açıyoruz. Bu sabah Gebze’deydik ardından Derince’deydik ardından Kartepe’deydik ve şimdi yine Çayırova’dayız. Yeni bir aşkla şevkle heyecanla yola çıkıyoruz. Bu sefer bir vekil değil en az iki vekil diyoruz üçe de çıkacak kapasitemiz potansiyelimiz var. Moraller en yüksekte mi arkadaşlar?

Birlikte başarabiliriz, birlikte değiştirebiliriz ve biz bu zalim iktidarı 1 ay sonra gönderebiliriz. Buna en başta inanmalıyız arkadaşlar. Aklınıza olumsuz bir şey gelmesin. Nasıl ki Ankara’yı, İstanbul’u kaybettiler, birleştik ve gönderdik şimdi de artık ömürlerinin sonuna geldiler! 28 günlük bir ömürleri kaldı. Biz birleşe birleşe ittifaklarımızı yapa yapa geliyoruz ve bu zalim iktidarı, bu faşist iktidarı, bu ayrımcı iktidarı gönderiyoruz artık.

Değerli arkadaşlar 5 yıl önceydi, yine biz burada tüm engellemelere karşı, sahadaki tüm çelmelere karşı yola çıkmıştık, gayret ediyorduk. Belki çok kişi ihtimal vermiyordu ama önemli bir sıçrama yaparak 66 binden 91 bine oylarımızı çıkartarak tüm Türkiye çapında önemli bir çıkış yapıyorduk Kocaeli olarak. Bu sefer de bunu başarabiliriz oylarımızı en az 200 bine çıkarabiliriz, 3 vekile kadar çıkarabiliriz yeter ki buna inanalım. Bu güç var bizde, bu potansiyel var bizde. Çürümüş bir iktidar var, yozlaşmış bir iktidar var. markete gidiyorsunuz 1 poşet ne kadara doluyor biliyorsunuz değil mi? O kadar dengeleri bozdular ki yamalı bir bahçeye döndürdüler ekonomiyi.

Borçlarını ötelediler başka ülkelerden borç aldılar, seçim ekonomisi uyguluyorlar benden sonrası tufan diyorlar. Biz bunların tüm vukuatlarına çok iyi biliyoruz!

Tayyip Erdoğan Cemal Kaşıkçı cinayeti için neler dedi arkadaşlar! Etmediği küfür kalmadı Suudi Arabistan yetkililerine değil mi? Şimdi ne oldu Cemal Kaşıkçı dosyasını Suudi Arabistan’a verdi ardından Suudi Arabistan’la milyar dolarlık kredi anlaşması yaptı. Bu ülkenin haysiyetini sattılar,  bu ülkedeki yargıyı ayaklar altına aldılar. Biz adalete sığınmayacaksak yargıya güvenmeyeceksek nereye güveneceğiz arkadaşlar ya!

Gencimiz bir tweet atsın ardından gözaltına alınıyor! Bir kişi bir konuda bir beyanat veriyor ardından hemen tutuklanıyor! Tam bir Polis devleti oluşturdular hukuk devleti değil. Biz 5 yıl boyunca sizin bize verdiğiniz emaneti yerine getirmeye, onun hakkını vermeye çalıştık. Bu meclisin Allah’a şükür en çok çalışan vekillerinden birisi oldum. Türkiye’nin her yerinden meclisin en çok başvuru alan milletvekili oldum sizlerin güveniyle beni gönderdiğiniz mecliste sadece Kocaeli’nin milletvekili değil tüm Türkiye’nin bu toprakların her dini mezhebi etnik siyasi her grubunun milletvekili olduk ve zulme karşı elimizden gelen tüm gayretle uğraş verdik.

Zorla kaçırılmalar, kaybedilmeler, Kürt meselesindeki haksızlıklar, Alevilere yapılan etnik ayrımcılıklar, KHK ile zulmen ihraç edilen yüzbinlerce kişiye yapılan zulümler, cezaevlerindeki mahpuslara yapılan zulümler, bütün bunlar bizim gündemimizdeydi ve iktidar yetkililerinin yüzünü kızartacak derecede binlerce başvuru ile onların ensesinde boza pişirdik. Birçok mazlumun, masumun hakkını iade aldık Allah’a şükürler olsun, benim için ezilenlerin, mazlumların duasını almak yeter arkadaşlar. Biz bu işi sizlerin verdiği bu emaneti makam mevki, para için yapmadık Allah’a şükürler olsun. Biz bu işi hakkın yerini bulması ve zulme uğrayanların duasını almak için yaptık Allah’a şükürler olsun ve bu da karşılığını halkımızda buldu ama o zalimlerin nezdinde farklı bir karşılık oldu. Bu yaptıklarımızı hazmedemediler ve uyduruk bir yargı kararı ile vekilliğimizi düşürüp bizi cezaevine attılar. Bütün bunların karşısında boyun eğmedik, her boyun eğmediğim anda halkımızı yanımızda bulduk. Biz boyun eğmedik halkımız boyun eğmedi sonuna kadar yanımızdaydılar.

Direne direne kazanacağız lafının pratiğini mecliste arkadaşlarımızla birlikte tüm Türkiye’ye hatta dünyaya gösterdik. Direne direne kazandık, uyduruk yargı kararlarıyla vekilliğimizi düşürüp yani sizin iradenizi gasp etmeye çalıştılar! Burada ki on binlerce Kocaeli’nin iradesini gasp etmeye çalıştılar! Biz Kocaeli’den 91 bin oy alarak Ankara’ya gittik ama 85 milyonun vekili oldum Allah’a şükür. Hiçbir ayrımcılık yapmadık herkes bize geldi ve elimizden geleni yaptık ama bunun karşılığı o zalimlerin nezdinde bizim vekilliğimizi böyle uyduruk metotlarla düşürmektir.

Biz mecliste vekilliğimizi düşürdükleri anda “Direnmek yaşamaktır.” Dedik yani berxwedan jiyane diyerek ayağa kalktık ve zalimler karşısında zaferi kazandık arkadaşlar. Mecliste inanın ki keşke orada olsaydınız biz HDP vekillerinin karşısında AK Partili vekillerin MHP’li vekillerin ne kadar aciz ve zayıf durumda olduklarını görürdünüz. Ne yapacaklarını bilemez bir haldeydiler, o kadar aciz görmemiştim onları. Biz direndik onlar yenildi! Biz direndik kazandık, halkımız kazandı ve hep yenildiler!

İstedikleri kadar beni veya arkadaşlarımı zindanlara atsınlar. Şu anda birçok arkadaşımız zindanlarda yetmiyor, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları veriyorlar. Sayın Selahattin Demirtaş, Sayın Figen Yüksekdağ, Eski Eş Genel Başkanlarımız ve diğer tüm arkadaşlarımıza yıllardır zindan zulmü yaşattıkları yetmezmiş gibi şimdi de Kobani Kumpas Davası’ndaki akıl almaz yargılamalarla ağır cezaları vermeye çalışıyorlar fakat bunu başaramayacaklar, iktidarlarının sonunda bir kumpas davasıyla bir ceza verip sonuna kadar akıllarınca iktidarlarını devam ettirmeyi düşünüyorlar. Partimize yönelik kapatma davasından dolayı bizi Yeşil Sol parti içinde seçime girmeye zorladılar bizde çözüm bitmez arkadaşlar. Yıllardır partilerimizi kapatmaya çalıştılar. Yeni partiler açıldı, yeni yollar bulduk, yeni yollar olmasa da yeni yollar oluşturduk bunu hiç unutmayalım çünkü biz mecliste haykırmıştık; cezaevine girmeden önce defalarca meclisin kürsüsünden haykırmıştım beni cezaevine atsanız ne olur diyordum haklıyız, güçlüyüz kazanacağız! Zulmen attıkları cezaevinden çıktık, tükürdüklerini yaladılar. Yargıtayın haksız hukuksuz kararından sonra Anayasa Mahkemesi hakkımdaki kararın oy birliği ile yanlış olduğuna karar verdi. Bunun ile ilgili daha başka adil birçok karar inşallah gelecek. Yeter ki biz direnelim arkadaşlar, yeter ki kol kola girelim direnelim ve kazanalım. Bunu Çayırova’da yapacak bir irade görüyorum. Çayırova’da aldığınız oyların çok daha fazlasını alabiliriz arkadaşlar. Çayırova’da biz şu andaki oy sıralarını hak etmiyoruz çok daha fazlasını hak ediyoruz.

Şurada 28 gün kaldı arkadaşlar siz bize deyin ki: “Gel Ömer vekilim ve tüm parti yönetimimiz gel şurada bir sohbet toplantısı yaptık şu evde toplandık şu işte dernekte toplandık. Biz baş göz üstüne.” deyip geliriz. Geliriz anlatırız saatlerce anlatırız yeter ki bu iktidarın kötülükleri ortaya çıksın, yeter ki Türkiye bu cehenneme düşmekten kurtulsun ve 14 Mayıs kavşağında yolunu iyiliğe adalete eşitliğe doğru çevirirsin.

Burada heyecanlıyız önemli ideallerimiz var ama bunları gerçekleştirmenin yolu gerçekten arkadaşlar canla başla çalışmaktır. Bizim elimizde bu iktidarın kullandığı devlet güçleri yok, bizim elimizde bu iktidarın kullandığı yandaş medyanın imkanları yok ama bizim elimizde halkın ve hakkın gücü var. Bunun karşısında kimse duramaz. Zulme, ayrımcılığa uğruyoruz bunun karşısında da direnmek en meşru haktır arkadaşlar, direnişimizde demokratik yollarladır. 14 Mayıs’ta karşımızda bir sandık göreceğiz, eğer ki 14 Mayıs’a kadar gereken çalışmaları yapmazsak sonradan dövülmelerimiz veya pişmanlığımız boşunadır açık söyleyeyim. Orada açık açık konuşmak lazım, Türkiye çok tarihi bir kavşak noktasındadır. Ekonomiyi mahveden, insan haklarını dibe vurduran hukukun üstünlüğünde Türkiye’yi Üçüncü Dünya ülkeleri ligine sokan, yargı bağımsızlığında trajikomik örneklerle bizi tüm dünyaya mahcup eden Anayasanın 90. Maddesine göre kabul ettiği AİHM’in yargı kararlarını hiç utanmadan sıkılmadan uygulamayan bir iktidar var karşımızda. Neresinden tutsanız tel tel dökülen bir iktidar var. Hiç kimse bana bu iktidarın bu ülkeye iyilik yaptığını ispat edemez. Biz Meclis’teyiz arkadaşlar bu insanların bu ittifakın nasıl yağma, talan, soygun yaptığını sizin göremediğiniz örneklerle görüyoruz. Anayasayı nasıl çiğnediklerini, Anayasa mahkemesine nasıl anayasaya aykırı yasaları oy çokluğuyla gönderdiklerini, Anayasa mahkemesinin iptal ettiği güvenlik soruşturması yasasını nasıl gençlere dağıttıklarını, genç arkadaşlarımızın hayatını nasıl kararttıklarını çok iyi biliyorum. Genç arkadaşlar haksız mıyım? Bir kısmınız KPSS’ye giriyor 90 puan alıyor sonra mülakata giriyor 55 puan! Ya mülakatı iyi geçmişti arkadaşın ne oluyor? Ne mi oluyor? Yandaş değil, torpili yok, iltiması yok! Hal bu arkadaşlar! Böyle bir ülke olabilir mi ya! Bakın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin şu anda en fazla beyin göçünün olduğu bir ülkedeyiz. İnanın ki 100 yıldır bu kadar bilim insanı, doktor, mühendislerin yurt dışına gittiği bir zaman dilimi yok rekor kırıyoruz şu anda. Bu ülkeye her türlü kötülüğü yaptılar, hukukun üstünlüğünü ayaklar altına aldılar, işlerine gelmeyen partileri kapatmaya çalışıyorlar, işlerine gelmeyen vekilleri zindanlara atmaya çalışıyorlar ve bir dikta rejimi oluşturmaya çalışıyorlar. İşte gençlerin, kadınların her farklı dini, etnik, siyasi, mezhebi her farklı gruptan arkadaşımızın artık bir son deme vakti gelmiştir! Bunu birlikte başarabiliriz değerli arkadaşlar. Ben buna inanıyorum ve Çayırova’dan çok iyi bir çalışma bekliyoruz, biz çok daha fazlasını hak ediyoruz değerli arkadaşlar. Çayırova’nın ezilen, her kesimden insanı bizim yanımızda olmalı. Sadece Kürdü değil, Türkü, dindarı, Alevisi, sünnisi her gruptan insan bizim yanımızda olmalı çünkü biz tüm halklara sesleniyoruz, çünkü biz tüm etnisitelere sesleniyoruz. Çünkü biz kime yapılırsa yapılsın tüm ayrımcılıklara karşı çıkıyoruz. MHP isimli parti Türk milliyetçiliği yapar değil mi? Ben HDP Kocaeli Milletvekili olarak Meclis’te MHP ve vekillerinin Uygur Türklerine karşı kayıtsızlıklarını yüzlerine vurmuş bir insanım. AK Parti MHP Cumhur Zulüm ittifakının Çin ile olan akçalı işlerinden 50 milyar dolarlık ticari bağlantılarından dolayı Çin devletine tek bir kelime edemediği bir zaman diliminde o MHP’lilerin de yüzünü kızartarak Halkların Demokratik Partisi’nin milletvekili olmamız hasebiyle biz onların yüzünü kızarttık! Çin devletiyle yaptığınız utanç verici anlaşmalar uğruna Uygurlara yapılan soykırıma göz duyuyorsunuz utanın dedik.

Tayyip Erdoğan 3.5 yıldır o Uygur toplama kamplarındaki, Uygurların halini Türkiye heyetleri ile izleme sözü vermişti, bunu yerine getirmedi ve bunu Halkların Demokratik Partisi’nden başka soran da yok. Kürdün hakkını soran Halkların Demokratik Partisi Türk’ün de hakkını soran Halkların Demokratik Partisi oldu, Alevinin de hakkını soran Halkların Demokratik Partisi oldu, Sünninin de hakkını soran Halkların Demokratik Partisi oldu. Yüzlerce araştırma önergesi verdik hepsini AK Parti MHP Cumhur Zulüm ittifakı oy çoklukları olduğu için reddettiler. Bu topraklarda yaşayan milyonlarca insanımız için çok önemli olan hususları görüşmek kabul etmek istemediler. Tam bir zulüm diktatoryası kurmuş durumdalar. Tam bir çıkar imparatorluğu kurmuş durumdalar. Yüzlerine defalarca haykırdım, sizler vicdansızsınız dedim, kimi zaman üstüme yürüdüler kimi zaman daha fazlasını yapmaya çalıştılar ama söylediklerimiz çok açık net doğruydu. Vicdanları yerine cüzdanlarını tercih eden AK Parti-MHP’li vekillerle 5 yıl boyunca uğraştık arkadaşlar. Şu anda bakın ne oldu biliyor musunuz? Her mecliste genel kurula çıktıklarında standart klişe cümleleri var. Ak Partililer çıkar derler ki: “Asrın lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla.” başka hiçbir cümle bilmiyorlar. Biz hiçbir zaman HDP vekilleri olarak asrın lideri Mithat Sancar hocamız demedik, tüm arkadaşlarımız böyle bir cümle etmekten hayâ eder arkadaşlar. Biz kimseye dalkavukluk etmeyiz biz halkın vekiliyiz başkanımız da olsa onu eleştiririz, kimseye dalkavukluk da etmeyiz kimseye bu yaranma peşinde bir çıkar içinde koşturmayız. Bunu herkes çok iyi bilsin ama ne oldu şimdi? O vekillerin çoğu tekrar vekil gösterilmedi, o kadar yaranmaya çalıştılar. O kadar uğraştılar ettiler ne oldu? O çok merak ettikleri makamlar, koltuklar uçtu gitti kendilerine kalan mazlumların ahı oldu arkadaşlar. Aldıkları beddualar oldu. Bu ne kötü bir kazançtır? Bu nasıl bir kötü kaybediştir? Şunun için bir söz alayım inanın ki bu potansiyel var. En az iki vekil çıkartma potansiyelimiz var ve 3’e de uzanabiliriz. Bana lütfen söz verin Kocaeli’den sadece beni değil bu sefer ikinci vekil arkadaşımızı da göndermeye söz veriyor musunuz arkadaşlar?”

@Akparti .

@MHP_Bilgi Cumhur Zulüm Faşist İttifakı korksun

@Yesilsolkocaeli olarak GELİYORUZ! 5 yıl önce bize şans tanımıyorlardı, inandık, gayret ettik başarı ile gönderdiniz hakkını vermeye çalıştım ve gerektirdiği her şeyi yapmaya çalıştım!

Bu topraklardaki herkesin başvurusuyla milletvekilinin yapabileceklerini yaptım, binlerce soru önergesi yüzlerce araştırma önergesi, onlarca yasa teklifi ile Meclis’te çalışmalara imza attık! Hak ihlaleri için yüzlerce basın toplantısı yaptım!

Bizler Meclis’te sizin adınıza değerli oylarının gereğini yapmak üzere oradaydık! 5 yıl daha

@YesillerSol ‘a yetki vereceğinize inanıyoruz ama bu sefer 1 vekil yetmez değil mi arkadaşlar? Çok daha güçlü bir çalışma ile en az 2 vekil olacağız!

Bu ülkeyi terk etmek yok! Biz hem bu seçimi kazanacağız bu ülkeyi yeni baştan imar edeceğiz, adalete kavuşturacağız! Umutsuzluk, karamsarlık, üzüntü yok! Aşk, şevk, heyecan, coşku ve çalışma var! Bizler inanırsak her şeyi başarabiliriz!

Ülkedeki dini, etnik, siyasi, mezhebi azınlıklara ayrımcılık uygulanıyor! Kürt meselesine, Alevilere uygulanan ayrımcılığa, Ermeni meselesindeki ayrımcılık var! Suçları apaçık ortada!

@derincebelediye ‘sinde

@aynurdogan konseri iptal edildi!

Kürtçe konserler yasaklandı!Soru önergeleri ile sorduk!

@derincebelediye

@aygunzeki niye cevap vermedin Zeki bey? Neyi gizlemeye çalışıyorsun? Halkın belediye başkanı değil misin? Halkın dinlemek istediği Kürtçe konseri ne hakla yasaklarsın?

@cayirovabld ‘de “Don Kixot” isimli oyun Kürtçe sergilenecekti ve bundan da rahatsız oldular! Don Kişot isimli eserin Türkçesi serbest Kürtçesi yasak! Böyle şey olur mu? Klasik eserin Kürtçesi oynanamıyor! O zaman biz itiraz ederiz!

Gözaltında binlerce kötü muamele yaptılar! Cezaevlerini ağzına kadar doldurdular 60 bin kişi fazlalık var! Cezaevlerinde tecrit uygulamaları devam etti! Covid ile mücadele yerine cezaevlerindeki tecriti arttırmak için vesile uyguladılar!

Tecrit kelimesinden rahatsız oldular! Tecrit yapıyorsunuz hak, hukuk çiğniyorsunuz buna itiraz etmez miyiz? Tecrit içinde tecridi yaşatıyorsunuz tabii ki buna itiraz edeceğiz!

Derince’de Eğitim Araştırma Hastanesi var, Şehir Hastanesi açılacak diye 1/4 kapasite ile çalışıyor!Şehir hastanesi açıyorlar başka hastaneleri kapatıyorlar!Seka Devlet, Alikahya Kadın Doğum kapanıyor, Kocaeli Devlet’in kapasitesi azaltılıyor!

Şehir hastanesi açılıyor diye devlet hastanelerinin kapatılmasının nedeni yağma, talan düzenlerini devam ettirmek için! Kocaeli Şehir Hastanesi’ni inceledim; yapım maliyeti 395 Milyon $! Devlete olan maliyeti 3 Milyar 167 Milyon$!

Kocaeli Şehir Hastanesi’ni 8 kat fazla maliyete mal edilerek başka hastaneler kapatılarak, devlet müteahhidi zengin ederek, zengin arazileri müteahhitlere peşkeş çekilerek hastane yapıyorlar, bu hastanenin yapılması Derince’yi vuruyor!

Dilovası’nda kalp krizi geçiren adam Cephanelik’e mi gitsin! Hem hazineyi soyuyorlar, vatandaşın canına malına zarar veriyorlar sırf 1 müteahhit zenginleşsin!

Ekonomiyi mahvettiler! Soğan’ın kilosu 30 TL, et 350 TL, sütün peynirin yanına yaklaşılmıyorsa ekonomi mi kaldı? Erdoğan: “Ekonomi iyi” diyor! Saraylardan öyle görünüyor herhalde! Erdoğan’ın saray rejiminin aylık masrafı 104 Milyar TL!

Ülkenin silahlanmaya harcadığı para 460 Milyar TL! Ülke o kadar zengin potansiyele sahip ama bu ülkeyi mahveden bir iktidar var karşımızda! Ekonomi, insan hakları, sağlık, kültürel ihanetler açısından tel tel dökülen iktidar var karşımızda!

Yapmamız gereken canla başla çalışarak bu iktidarı göndermek! Bu iktidara 14 Mayıs’ta güle güle diyelim! 14 Mayıs’ta eğer ki önemli bir gayret göstermemiz durumunda bu ülkenin tarihini değiştirme şansımız var! Sokak sokak dolaşalım!

@YesillerSol ile seçime giriyoruz! Son 25 günde önemli bir gayret sarf etmeliyiz! Beni Meclis’e gönderdiniz hilekarlıklarla, zorbalıklarla vekilliğimi düşürüp cezaevine attılar ama sizlerin desteği ile çıktık sizi temsil etmeye devam ettik!

@Yesilsolkocaeli Eş Başkanımız ile beraber Sakarya’ya size geldik. Sakarya Bağlar Mahallesi’nde Vanlı kadınlara ve gençlere güzel karşılamaları için teşekkür ediyoruz! Cejna te jî pîroz be 🙂 “Geliyoruz ve gönderiyoruz artık!”

Asıl bayram 14 Mayıs’ta! Biz bu bayramı birlikte yaşayabiliriz, başarabiliriz! Son 5 yıldır yapmadıkları, etmedikleri zulüm kalmadı ve direnerek bekledik! Direne direne kazandık! Demokratik yollarla biz bu seçimde bu iktidarı göndereceğiz!

Zamanı geldi, herkes çok iyi çalışsın, çalışmanın karşılığını alabiliriz! Biz geçtiğimiz seçimlerde Kocaeli’den seçilip Ankara’ya gittik! Bizim seçileceğimize inanmıyorlardı medya bize “Siz vekil çıkartamazsınız.” diyorlardı!

Kocaeli’de en az 2 vekil ile Ankara’ya gidelim diyoruz. Sakarya’da partimizin oy oranı var en az 1 milletvekili çıkartma şansımız var! Buna tüm yüreğiniz ile inanın bu şans var ve o yüzden bu seçimde Sakarya’dan 1 vekil Ankara’ya gidecek.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın bayramı, yıllardır okullarda bayram yaparız. Ulus yönetime egemen olsun ve çocuklarımız her zaman bayram etsin, yüzü gülsün. #23NisanKutluOlsun

Meclis’in duvarında; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” En az 100 yıldır egemenliği size veriyorlar mı? Anayasa’da ayrımcılık yok mu arkadaşlar? Kürt halkının kimliğini dinini, kültürünü reddederek asıl bölücülüğü kendileri yapmadı mı?

Kürtlerin, Türklerin egemenliği nerede? Ulusal Egemenlik Bayramı kutluyorsun sonra da Kürt’ün, Alevi’nin hakkını gasp ediyorsun din ve vicdan özgürlüğü alanında insanlara dayatmalar yapıyorsun sonra da bayram! Yok öyle! Sorgulamamız lazım!

Egemenlik gerçek anlamda milletin olmadı! Oylarımızla seçelim, yasalar bizi mutsuz etmek için çıkmıyor! Mutsuz ediyorsa yasaları değiştirelim Anayasa’da değişiklikler oluşturalım diyoruz kabul etmiyorlar! Kürt sorunu onların yüzünden çıkıyor!

Sarı, kırmızı, yeşil renkleri düşman olarak gören zihniyet olduktan sonra ülkede Kürt sorunu biter mi? Gebze Newroz’un da kırmızı montlu içeri giremiyor. Niye?İçeride sarı yeşil ile buluşabilir! Yeşil kazaklı içeri giremedi!Tehlike mi olacak?

Yeşil, kırmızı anahtarlıkları içeri almadılar! Sarı başörtüsü içinde kırmızı ve yeşil var “Tehlikeli içeri giremez.” denildi! Renklerimizden korkuyorlar! Ulusal Egemenlik diyorsun Kürt halkının sarı, kırmızı, yeşil rengini içeri almıyorsun!

Türk’ün de, Kürt’ün de, Alevi’nin de, Sünni’nin de hepimizin haklarının teslim edildiği yerde yeni Anayasa’da işte o zaman ulusal egemenlik olur! Biz yapıcıyız, bu saçmalıkları bitirin, yanlışlıkları yapmayın, bu halkla kavga etmeyin diyoruz!

Bize dayatmalarda bulunuyorlar biz de herkes adına direniyoruz! Sadece Kürt’e yapılan için sadece Kürt mü direnecek? Kürt’e yapılan için Türk’ün direnmesi Türk’e yapılan için Kürt’ün direnmesi Alevi’ye yapılan için Sünni’nin direnmesi gerekir!

Biz birbirimizle barışıp kucaklaşmadığımız müddetçe bu ülkede gerçekten ulusal egemenlik olmaz gerçekten egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmaz! Gerçek anlamda bu halkın mutlu olacağı bir bayramı istiyoruz!

14 Mayıs’a tüm gücümüzle hazırlanıyoruz! Eğer ki 14 Mayıs’ta biz bu iktidarı gönderemezsek ülke tamamen bir enkaza dönecek! Zaten bir enkaz halindeydi iyice enkaza dönecek! Bizim bunu önlememiz için önemli bir gayret sarf etmemiz lazım!

Ekonomik açıdan şu anda büyük bir felaket var! Gençlerimiz yurt dışına gitmekten başka bir çare bulamıyor!Gençlerimiz okuyacak okul bulamıyor! Okusa bile çalışacak iş bulamıyor!Çünkü eğer iktidarın yakını değilseniz mülakatlarda eleniyorsunuz!

Farklı bir siyasi görüştenseniz, iktidarın istemediği bir yerdeyse iş mülakatlarında gençlerimiz eleniyor! Hani egemenlik milletindi? Muhalif gördüğünü elemekten başka şey yapmıyor iktidar! Erdoğan kendi yönetimini tek adamlaşmaya çalışıyor!

Demokrasi, insan hakları diyoruz! Bunun için arkadaşlarımız büyük bir gayret sarf ediyor! Arkadaşlarımız önemli direniş sergiledi! Eski Eş Genel Başkanlarımız Sn.

@hdpdemirtas

@FigenYuksekdag ve pek çok arkadaşımız cezaevlerinde direniyorlar!

Partimize karşı kapatma davası açtılar! Belediye seçimlerinde kayyımlar atıldılar! Vekillerimizi zindanlara attılar! Her açıdan engellemeye çalışıyorlar ama her açıdan büyüyen ve dünyaya yayılan sesi engelleyemiyorlar, engelleyemeyecekler!

Bizler her zaman çalışmak zorundayız! Bizler vekiller olarak sizlere layık olmaya çalıştık Meclis’in en çok çalışan vekilleri arasına girdik! Sizin gibi bedeller ödemiş çilekeş halkın vekili olmak kolay değildi o yüzden canla başla çalıştık!

Yüzlerce basın toplantısı ile on binlerce ihlali kamuoyuna duyurduk ve durdurmaya çalıştık, çoğunu da engelledik! Binlerce soru önergesi ile iktidardakilere yaptıklarının yanlış olduğunu hatırlattık ve birçok hususta başardık ve engelledik!

Ülkede en büyük sorun adalet! Herkes adaletsizlikten yakınıyor! İşte biz de adı

@adalet_bakanlik olan aslında Zulümat Bakanlığı olan bu bakanlığa en çok soru soran milletvekili oldum! Adaletsizliklerini sonuna kadar sorduk onlara!

Sedat Peker’in iddialarına cevap verebilen bir siyasetçi çıktı mı?

@sedat_peker ‘in iddiaları ile ilgili bir savcı çıkıp herhangi bir işlem yaptı mı? Herkes zulmünü biliyor!

Uyduruk bir yargı kararıyla pek çok arkadaşımıza yaptıkları gibi vekillikten düşürdüler. Adalet nöbeti başlattık, sizlerin iradesinin ayaklar altına alınmasının önüne geçtik! Her direnişimizde onlar yenildi, biz direndik onlar yenildi!

Meclis’te direnmek yaşamaktır “berxwedan jiyane” dedik! Bu cümleyle direndik ve zulümlerini bitirmek zorunda kaldılar, attıkları cezaevinden çıktık Meclis’e geldik ve önceki söylediklerimizin daha fazlasını söyleyerek yolumuza devam ettik!

Kocaeli, Sakarya, tüm Türkiye’den vekaletinizi talep ediyorum! Biz bu işi yaptık! İstedikleri kadar bize yaptırmasınlar, partimiz, arkadaşlarımız, vekillerimiz tüm gücümüzle halkın vekaletini yerine getirmeye, milletin vekili olmaya çalıştık!

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır! Bunları yaptık, siz bize yine ehliyeti, onuru verirseniz biz sizin vekiliniz olmaya devam edeceğiz! Biz Sakarya’dan 1 vekil çıkartabiliriz! Sizi temsil edecek milletvekilini Ankara’ya gönderebiliriz!

Canla başla çalışacağımıza söz veriyor musunuz?

Değerli arkadaşlar hazır mıyız? Hedef 14 Mayıs! Cumhur Zulüm Faşist İttifakı’ndan kurtuluş bayramına hazırız değil mi? Sahada coşkuyu, heyecanı, isteği görüyoruz ve çok mutluyuz! Bugün Sakarya’daydık coşkuyla seçim büromuzu açtık!

GE-Lİ-YO-RUZ ve GÖNDERİYORUZ! Hedefimiz; Türkiye’de en az 100 Kocaeli’de en az 2 vekil! Buna ulaşabiliriz! Bizi durdurmaya çalıştılar ama başaramıyorlar! Türkiye’nin dört bir tarafında güçlü, heyecanlı bir kadromuz var!

Eşini zindana attılar çıkartmıyorlar ama kendisi seçimde sahada!

@Basak__Demirtas Demirtaş sahalarda tüm arkadaşlarımız ile birlikte koşturuyor! Sn.

@hdpdemirtas ‘ın yerini boş bırakmıyor,sahalarda,heyecanla halkımızla birlikte! Selamlıyoruz.

Bugün bayramın 3. günü, oruç tuttuk nefsimize direndik ama sonunda bayramı hak ettik. Nasıl ki bayramı hak etmişsek şimdi de bu 5 yıldır devam eden Cumhur Zulüm İttifakı’ndan kurtuluş günü, o bayram da 14 Mayıs’ta geliyor!

Bugün #23NisanUlusalEgemenlikveCocukBayramı ama sözlerinde durmuyorlar! Meclisin açılışının 103. yıl dönümü diyorsun ki: “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Miletindir. diyorsun o zaman beni, tüm partimizin vekillerini niye dışarı atmaya çalışıyorsun?

Hani topraklardaki halkların hakları sonuna kadar korunacaktı?Kürt’ü niye Türkleştirmeye çalıştırıyorsun?Allah’ın yarattığı ırkı niye başka ırka çevirmeye çalışıyorsun?Allah’ın yarattığı dili niye başka dilin tahakkümüne bırakmaya çalışıyorsun?

Allah’ın yarattığı bir ırkın kültürünü, kimliğini, örfünü, adetini niye yok etmeye çalışıyorsun? Nerede kaldı egemenlik milletindir lafı? Biz cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüğe, insan haklarına varız ama bunun lafta bırakılmasında yokuz!

Bölücülüğü kendileri yapıyor! Anayasada ayrımcı bir anlayışla dayatma getirmişler, kendileri sorun çıkartmış partimiz, Kürt halkı, Aleviler, diğer dini azınlıklar, kendisini dışlanmış hissedenler sorun değil onları ötekileştirenler sorun!

Gebze Newroz alanında sarı, kırmızı, yeşil renkleri içeri almamaya çalışanlar bu sorunları çıkartanlar! “Renklerimizden korkuyorlar.” diyor genç arkadaşımız çok haklı! O kadar komik duruma düşmüşler ki renklerden korkuyorlar!

İstedikleri kadar dayatsınlar, bizleri zindanlara atsınlar, ezsinler ama ülke böyle gitmiyor!Bunun için diyoruz ki; birlikte değiştireceğiz!Kadınlarla değiştireceğiz yeni yaşamı kuracağız!İnsan haklarına uygun demokratik bir hukuk devleti olacak!

#23Nisan Meclis’in açılışını kutluyoruz bir de çocuklara hediye edilmiş bir bayram ama yine kalbimizden vuruluyoruz çünkü biz biliyoruz ki bu ülkede Kürt sorunu bitmediği zaman bu ülkenin çocukları anneleri ile beraber zindanlara giriyor!

Ülkede insan hakları sorunları bitmediği zaman ülkenin çocukları kurşunlarla ölüyor! Bakın bu ülkede Kürt sorunu bitmediği müddetçe, silahlı çözümler dayatıldığı müddetçe zırhlı araçların altında kalan çocuklar hayatını kaybediyor! Acı ama gerçek!

Ülkenin çocukları zırhlı araçların altında kalıp ölüyorsa, ülkeyi güvenlik devletine çevirmişsen, sorunları silahla, çatışma ile çözmeyi düşünüyorsan, “Gel buyur Meclis’te bu işi çözelim.” dediğimiz zaman dinlemiyorsan hangi sözüne inanırız!

Çözüm süreci oluşturdular, kendileri yıktılar! Sonrası? 8 yıldır çözümsüzlük süreci yaşıyoruz!Hangi sorun çözüldü?Türk’ü ile Kürt’ü ile binlerce insan ölmedi mi? Biz;çocuklar ölmesin analar ağlamasın diyoruz! Bunu dediğim için zindana atıldım!

Vekiliniz olarak zindana atıldım! Suçum; çocuklar ölmesin analar ağlamasın, barışın kapısını biraz aralayalım.Bu ülkenin gençleri Türk’ü ile Kürt’ü ile ölmesin.” dedim diye suç ilan ettiler cezalandırmaya çalıştılar!Kendileri enkaz oluşturdu!

Maddi açıdan da manevi açıdan da enkaz oluşturdular! İnsan hakları açısından dünyanın dibindeyiz! Yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, demokrasi, özgürlük, tüm kriterlerde dünyanın dibindeyiz! Ekonomik olarak anlatmaya gerek var mı?

Genç arkadaşlarımız mülakatlarda torpili aşabiliyor musunuz? Esnafa gidiyoruz mutlu esnaf yok! Ev sahibi de kiracı da mutsuz! Kim mutlu ülkede? Patron da işçi de mutsuz! Zengin ile fakirin arasındaki uçurum artıyor! Ülke olarak fakirleşiyoruz!

İşine gelmeyenkeri torbalara doldurup on binlercesini işinden attılar KHK’lar ile “Seni “terörist” ilan ettim bundan sonra ne özelde çalışabilirsin ne sosyal yardım alabilirsin ne pasaportun olabilir, seni medeni ölüme uğratıyorum.” denildi.

Yüz binlerce KHK’lıya “Seni yaşamdan kovuyorum.” denildi ve bir enkaz oluşturdular!Yüz binlerce insanı zindanlara attılar!Ülkenin zindanlarını yakından takip ediyorum! Geçen sene bu ülkenin zindanları dünya şampiyonu oldu!Hep kötülükte 1.’ler!

Mahpus ölümlerinde 78 ölümle dünyada 1.! Cezaevine giren insanların hasta olma oranında 1.! Cezaevindeki insanların intihar etme oranında 1.! Kapasite üstü 60 bin kişinin olduğu, insanların cezalarını bitirdiği halde tahliye edilmediği ülke!

T Tipi cezaevleri yetmedi, F Tipi yaptılar. Yetmedi S tipi cezaevleri yaptılar tecridi arttırdılar! Yetmedi Y Tipi! Alfabenin sonuna kadar gelirseniz gelin biz direnişten vazgeçmeyeceğiz! Bu halkı zindanlara atabilirsiniz ama biz ayaktayız!

Manevi enkazdan sonra büyük bir deprem felaketi sonrası bize bir enkaz yaşattılar! Yönetmeliklere uygun olmayan evler, denetlenmeyen binalar, alınan vergilerin ranta harcanması sonucu çürük binalar ve altında kalan en az 50 bin insanımız!

50 bin insanımız hayatını kaybetti büyük acı yaşandı ama bu maddi ve manevi enkazların hesabını o insanlar adına bu iktidardan sormamız lazım! Onlar hesap soramayacak ama bize miras kaldı zalim iktidardan zulme uğrayanların hakkını soracağız!

Vekiliniz olarak 5 yıl önceki seçimde tüm engellemelere rağmen Ankara’ya yolladınız emanetinizi canla başla korumaya çalıştık. Meclis’in en çok üreten, sorulara çözüm bulmaya çalışan vekillerinden olduk, zorbalıklara karşı mücadele ettik!

Arkadaşlarımızın bacağını kırdılar, tekme attılar, zindana attılar ama bizim yürüyüşümüzü durduramadılar ve 14 Mayıs’ta da durduramayacaklar! Enkaz tablosunu görmelerine rağmen hala insanları dinle, imanla aldatmaya, kandırmaya çalışıyorlar!

Enkazlarından 5 yılda iktidarda bulundukları dönemde cumhuriyet döneminde dine vermedikleri kadar en büyük zararı bu iktidar verdi! Provokasyonlara gelmeyin! Sn.

@kilicdarogluk‘ya mezarlıkta fatiha okurken iktidarın trolü saygısızlık yapıyor!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak ruhla hareket etmemiz gerekiyor! Cumhurbaşkanlığındaki en güçlü adayı desteklememiz gerekiyor ki Erdoğan’ın artık bu 20 yılı aşan otoriter rejimine son verelim! “Miadın doldu bye bye Erdoğan.” diyelim!

Darıca’nın tüm mahallelerinde, caddelerinde, sokaklarında, evlerinde de var mıyız arkadaşlar? Ev ev, sokak sokak dolaşacağız! 20 gün kaldı! İkna edilmesi gereken çok insan var. Cezaevine girmeden önce haykırdım haklıyız, güçlüyüz kazanacağız!

Hepimiz büyük bir gayretle seçim çalışmaları içinde olalım! Darıca Kocaelimizin en büyük 3. ilçesi. Sizden çok şey bekliyorum. Darıca’yı çok önemsiyoruz. Canla başla sahada destek verelim. Seçimi sahada birlikte kazanacağız!

14 Mayıs’ta canla başla çalışmaya söz veriyor muyuz?

Yorumlar