17 Nisan 2023

@yildizentegre Kartepe’ye haddehane yapmak istiyor biz aylardır karşı çıkıyoruz çünkü bölgenin çevresine ormanına toprağına suyuna havasına zarar verecek tesis hukuka usule aykırı nitelik değiştirerek yapılmaya çalışılıyor!

Kocaeli’de tesise karşı çıkıldıktan sonra bir yerlerden, saraylardan mı nerelerden bilmiyoruz emir geldi sanırım iktidar yetkilileri dut yemiş bülbüle döndü! Kocaeli halkının tiraz ettiği haddehanenin yapılması konusunda sessizliğe büründüler!

Yapılmak istenen haddehane küçük sanayi alanı olan alanda yapılmaya çalışılıyor. Küçük sanayi alanı olarak ayrılmış alanı endüstriyel tesis alanına dönüştürmeye çalışılıyor. Yasalar, hukuk çiğneniyor. Alavere ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar!

Arka planda ÇED toplantısı yapılmış gibi süreci yürüttüler halkın itirazlarına açılmış gibi izlenim oluşturdular.Dün de itiraz ettik,bugün de itiraz ediyoruz,dayatma yapılırsa yarın da itiraz edeceğiz.Bu haddehaneyi yaptırmayacağız arkadaşlar!

Halkın gücü galip gelecek ve haddehane yapılmayacak. Kocaeli halkına sesleniyoruz; sağlığınıza, çevrenize, ormanınıza, toprağınıza, suyunuza, havanıza sahip çıkın! İktidar halkın sağlığını yıkabilir ama biz

@Yesilsolkocaeli olarak susmuyoruz.

Sadece biz itiraz etmiyoruz bakın kurumların raporlarını inceledik.

@kocaelibld, İSU ,

@KarayollariGM, Çevre müdürlüğü haddehanenin kendileri açısından zararlarını da raporlarında beyan etmişler. Bunlara rağmen haddehane yapılmaya çalışılıyor!

Patron demek ki çok güçlü birisiyle kol kola girmiş arkadaşlar! Kocaeli halkı karşı çıksın

@kocaelibld

@kocaelivaliligi kurumları herkes karşı çıksın ama patron işi yapsın! Bu iş nasıl oluyor? Demek ki patron tepelerden işi bağlamış görünüyor!

Bütün bu skandala, rezalete karşı biz ayaktayız. Sadece o haddehanenin etrafındaki kişiler değil Kartepeli kardeşlerime sesleniyorum, 5.5 km çapındaki alan etkilenecek! O bölge tarım alanı, toprağı çok verimli ve on binlerce insan var burada!

Kapitalizm bu kadar mı güçlü arkadaşlar?Kapitalizm; bu dünyanın bu çevrenin kanseri demektir! Milyonlarca kişiye rağmen bir patronun isteği oluyor ve herkes direnmesine rağmen bu gerçekleşme yolunda bir süreç içinde ve kimse bunu durduramıyor!

Hem tarım ürünleri zehirlenecek hem de oradaki küçükbaş, büyükbaş hayvancılık etkilenip etimiz, sütümüz zehirlenecek.Çevre berbat duruma gelecek, bölgedeki karayolları, altyapı yeterli değil ve oraya zehir tesisi kuruyorsunuz!

@yildizentegre

Sn.

@kocaelivaliligi

@SeddarYavuz bizi seyrediyordur veya birazdan haberi olacak açıklamalarımızdan. Kocaeli Valisi olarak kente yapılacak kötülüğe imza atmak mı istiyor?Soruyorum; bu kente yapılacak en büyük kötülüğe nasıl olur da imza atar?

Yapılması planlanan haddehanede 11 bin ton sıvı çelik üretilecek ve çeliğin gidiş gelişi olacak. 9 bin ton haddehane artıkları ile ilgili bir istikbalde gelecek olan birikimden bahsediyoruz. Son derece tehlike arz eden bir durumu gösteriyor.

İdare mahkemesine vereceğiz. Süreç hilekarlıkla halkın ÇED toplantısındaki önemli itirazına rağmen hilekarlık ile geçirildi ve itiraz ediyoruz, süreç bittiği zaman hukuken de itiraz edeceğiz ve Kartepe halkını bu zehirden kurtaracağız!

Kocaeli halkına sesleniyorum. Burada sadece biz değil halkımızın her kesimi olmalı ve biz direnişe de devam edeceğiz çünkü sadece bizi değil Kocaeli’deki milyonlarca insanı ilgilendiren bir durum! Dilekçemizi Çevre İl Müdürlüğü’ne verdik!

@csbgovtr Sn.

@murat_kurum ’a soruyorum; bunca skandala rağmen kurumların “Mevzuata aykırı, küçük sanayi endüstriyel tesis alanına çevrilemez.” raporlarına halkın yoğun itirazına rağmen buna izin mi verecek? Kendi bakanlığına ihanet mi edecek?

Yorumlar