06 Ağustos 2019

Körfez İlçesinde halk buluşması düzenlendi, buluşmaya HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da katıldı.

Halk buluşmasında konuşan Gergerlioğlu, seçilmesinden bu yana yaşanan hak ihllallerine ilişkin konuştu. Başta cezaevlerinde olmak üzere birçok KHK’lilerin de mağduriyetler yaşadığını belirtti. Programa 31 Martta HDP Körfez İlçe Eş Başkan Adayı olan Avukat Selda İlgöz ve partinin ilçe yönetimi üyeleri de katıldı.

Emniyette işkence iddiaları

Hereke’de bulunan mahalle muhtarlarıyla görüşen Gergerlioğlu, ardından Van Çaldıran Derneğine ziyarette bulunarak, HDP’nin düzenlediği halk buluşmasına katıldı. Buralarda söz alan Gergerlioğlu, gerek Mecliste yaptığı basın açıklamalarıyla, gerekse sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla son aylarda kaçırıldığı iddia edilen 6 kişiden dördünün avulatları ile ile görüştürülmediğini söyledi.

Kendi elleriyle oluşturdukları ihlallerin önüne geçiyorlar

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olduğunu belirten Gergerlioğlu, komisyonun yeterli düzeyde çalışmadığını, komisyonun AKP’nin elinde olduğunu ve kendi elleriyle oluşturdukları ihlallerin komisyonca araştırılmasına izin vermeyerek önüne geçtiklerini aktardı. 12 ülkenin Büyükelçilerinin Meclis makamında kendisini ziyaret ettiğini ve yaşanan süreçlere ilişkin bilgi aldıklarını belirten Gergerlioğlu, Kocaeli ve Dilovası hakkında da AB üyelerine bilgiler aktardıklarını söyledi.

Toplam 27 kişi kaçırılmış

Türkiye’de OHAL dönemi ve sonrasında 27 kişinin kaçırıldığını aktaran Gergerlioğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Mecliste Kaçırılmalar, Kaybedilmeler Alt Komisyonu kurulması için teklif verdik ancak MHP ve AKP reddetti. Bu reddetme sonrası 6 kişi daha kaçırıldı. “Kaçırılmalarla, faili meçhullerle anılan bir ülkeyiz, 90’larda kaldı bu olaylar derken, insan hakları açısından Afrika ülkeleri gibi olduk” diyen Gergerlioğlu, Komisyon kurulmasının reddedilme gerekçesini de şu sözlerle açıkladı: “Devlet tabi muhalif gördüğü kimseye gerekli şeyleri yapar, niye başka şeyleri karıştırıyorsunuz. AKP’li başkanlar bizlerin canlı yayın yapmamızı engelliyorlar. Dedim yarın sizin millete şikayet edeceğim. 3 tane teklif verdim. Binlerce kişi mağdur, 70’e yakın insan intihar etti. Birçok TV ve kurumlar kapatıldı. Gelin bu mağduriyetlerle ilgili komisyon oluşturalım, reddedildi. İkincisi ise, gelin iş sağlığı ve güvenliği hakkında komisyon kuralım. Binlerce insan ölümlü iş kazalarına kurban gidiyor, denetimler sorgulanmıyor. Bize itiraz edenler ise, “İnşaattan düşen adama, her başı ağrıyana derman mı olacağız bunun için komisyon mu kurulur” dedi.

HDP’li Gergerlioğlu, 3 gün daha ilçeleri gezerek çeşitli ziyaretler ve programlara katılacak.

Yorumlar