27.11.2021

TTB yönetimi ve şu anda Türkiye’nin dört bir tarafından 20 ilden Tabipler Odası yönetimi geldi. Biz şu anda oldukça önemli bir kalabalıkla beraber Ankara’da TTB’nin öndecephede yerindeyiz arkadaşlarımızı bekliyoruz az sonra gelecekler karşılaşayacağız. Hekimler olarak son derece önemli sıkıntılarla karşı karşıyayız. Evet ben şu anda aktif hekimlik yapmıyorum ama meslektaşlarımızla beraberim her zaman, canımla, ruhumla onlarla beraberim. Sık sık sorunlarını Meclis’te gündeme getiriyorum. Hekimlerin yaşadığı büyük sorunlar en son Doktor Rümeysa Berin Şen’in nöbet sonrası çok yorgun ve  uykusuz bir şekilde çıktığı nöbet sonrası hayatını kaybetmesiyle doruğa ulaştı.Bunu reddedecek bir Sağlık Bakanı da yok istediği kadar TTB ile görüşmemeye çalışsın geçtiğimiz gün meclis Bütçe görüşmelerinde hekimlerin yaşadığı sorunları kabul etti sonunda. Ret pozisyonunda kalıyordu bugün tüm hekimler burada Tüm tabip odası temsilcileri burada, Kocaeli Tabip Odası’ndan Ömer Ardaman arkadaşım da burada Kocaeli’nden geldi aynı zaman eski mesai arkadaşım Genel Cerrahi Uzmanı beraber yıllarca çalıştık sonrada Kocaeli Tabip Odası Başkanı arkadaşımız geldi ve şu anda onlarca tabip odası yönetimi ile buradayız. Ben sözü kısaca bir başkanıma da bırakmak isterim. 3-5 bir şey söylemek isterse.

Ömer Ardaman: Tabii ki haklarımızı almak için buradayız. Biz hakkımızı istiyoruz sadece ve dayatılan yanlış politikalar nedeniyle halkla bizi karşı karşıya bırakan bu sistemi durdurmak istiyoruz yanlış yapıyorsunuz diyoruz beş dakikada bir sağlık olmaz diyoruz, şiddete hayır demek için gereken yasaların çıkması gerekiyor.

Gergerlioğlu: Bir çok tabip odasından arkadaşlarımız hekimler buradalar. Türkiye’nin iktidarın bu sesi duyması lazım. Sadece alkışla olmuyor, pandemi döneminde camlara çıkıp 21.00’da alkışlayarak doktorları tatmin edelim diye düşündüler olmaz pandemide artan çok ağır çalışma koşulları vardı ve biz artık bu doktor istifalarına, yurtdışına gidişlerine, ölümlerini hayır diyoruz. Dev gibi bir sorun var ortada diyoruz ve bunun için buradayız umarım etkili olur. Önemli bir karşılama yapacağız Az sonra.

Yorumlar