28 Şubat 2024

28 Şubat’ın 27. Yıl dönümündeyiz ve 28 Şubat’ta mağdur edilenler yine mağdur ediliyor!

#28Şubat ’ta mağdur olduk diyen

@Akparti iktidarı, 28 Şubat’ın aktörlerini bugün mağdur ediyor, boş yere, suçsuz yere hapislere koyuyor ve hakkında maalesef 4 aydır hiçbir işlem yapmadan cezaevinde tutuyor! Vekilimiz

@HudaKaya777’dan bahsediyorum!

#28Şubat’ın en ağır bir şekilde cezalandırılan, idam ile yargılanan, çocukları ile beraber yargılanan ve her türlü eziyetini çeken

@HudaKaya777 4 ayı aşkın bir şekilde cezaevinde ve hakkında ne yapılacağı konusunda bir bilgi de yok. Bir an evvel cezaevinden çıkması gerekiyor fakat halen cezaevinde tutulmaya ısrarla, siyasi bir şekilde devam ediliyor.

Bugün ziyaretime Sevgili Vekilimiz

@HudaKaya777’nın oğlu

@cihadebrari geldi, Sn. Avukatı

@zilanleventoglu Hanım ile birlikte bizi ziyaret ettiler ve Hüda Vekilimizin hukuki durumu ile ilgili bilgiler verdiler ve gerçekten boş yere 4 aydır cezaevinde tutulduğunu öğrendik. Son durum nedir? #28Şubat ’ın önemli mağdurlarından

@HudaKaya777 vekilimizin avukatı Av.

@zilanleventoglu Hanım bahsedecek.

@zilanleventoglu : “

@HudaKaya777 Hanım, herkesin de bildiği üzere 4 aydır tutuklu, şu an hukuksuz bir şekilde! Şu an hala dosyada gizlilik kararı devam ediyor, tam olarak hangi fiillerden neden kaynaklı tutuklu olduğunu bilmiyoruz. Zaten bu ana kadar yapılması gereken her şeyi yapmamıza rağmen dosyada hiçbir gelişme olmadı. Biz de hem Ankara’ya değerli isimlerden tavsiye almak istişarede bulunmak hem de dosyanın savcısı ile görüşüp dosya hakkında bilgi almak için ve yapabileceğimiz başka bir şey var mı bunu öğrenmek için geldik. Şu an çalışmalar devam edecek. Umarım en yakın zamanda tahliye edilir. Bu hukuksuz süreç son bulur.”

@cihadebrari: “ Annem

@HudaKaya777 4 ay oldu cezaevinde. Açıkçası biz Şubat Mart gibi bir iddianame ortaya çıkar, duruşma tarihi belli olur ve ilk duruşmada da tahliye edilir diye bekliyorduk çünkü hakkında bir suçlama olmadığını çok iyi biliyoruz, bunu soruşturmayı yürütenler de çok iyi biliyorlar ancak annemi önce tutukladılar aleyhinde delil toplamaya çalışıyorlar. Öncesinde bir suç delili bulup ondan sonra annemi gözaltına almış kaçak kararı vermiş değiller önce annemi aldılar şimdi onun aleyhinde uyduruk deliller toplamaya ve iddianameye hazırlamaya çalışıyorlar ancak biz annemin er geç beraat edeceğine eminiz ama 4 ay oldu hala bir iddianame yok duruşma tarihi belli değil.”

@cihadebrari: ” Hem 28 Şubat vesilesi ile Avukatımız

@zilanleventoglu Hanım ile Ankara’ya geldik. Hem dosyanın savcısı ile görüştük, bilgi almaya çalıştık ancak bir gelişme maalesef yok, iddianame duruşma tarihi ile ilgili bir gelişme yok. İstişarede bulunuyoruz ve teşekkür ediyoruz.”

#28Şubat ’ın 27. Yıl dönümünde 28 Şubat’ın önemli mağdurlarından mücadelecilerinden sevgili vekilimiz

@HudaKaya777’nın mağduriyeti maalesef devam ediyor. Bu mağduriyetin bir an evvel bitmesi gerektiğini tüm kamuoyuna buradan haykırıyoruz. Sevgiler selamlar.

Yorumlar