21 Eylül 2023

Hukuk devletinden her geçen gün uzaklaşıyoruz! Tacikistan’dan Koray Vural’ın kaçırıldığını öğrendik! Ailesi MİT’in Vural’ı kaçırıp Türkiye’ye getirildiği bilgisini veriyor! 17 Eylül itibarıyla Koray Vural Ankara’ya getirildiği belirtiliyor. Avukatları suç duyurusunda bulundu!

Daha önce de Türkiye’de kaçırılma vakalarına rastlanmıştı. Onlarca insan devlet görevlisi olduğunu iddia edenlerin marifetiyle kaçırılmıştı!

Daha yeni Yasin Ugan ve Gökhan Türkmen aylarca kaçırıldıkları yerde kendilerini devlet görevlileri olarak tanıtanlar tarafından işkence gördüklerini belirttiler. Bu kişilere hatta bizim de adımızı karıştırarak zorla ifadeler imzalatıldığını öğrendik!

@adalet_bakanlik

Günlerdir ortada olmayan Koray Vural nerede?

@adalet_bakanlik ve MİT açıklasın. Daha önce de bu tarz kaçırılma vakalarında yaşananlar ortadadır.

Kaçırılan insanlar uzun süre kayıp olup basına verildikleri gün sanki gözaltına alınmış gibi yapılıyor. Bunu da bulduk. İnsanlar bu süre zarfında nerede kimler tarafında tutuluyor açıklansın!

Uyuşturucu sorunu ülkeyi yakmaya devam ediyor. Ayhan Bora Kaplan ile ismi anılan Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman haberlerden rahatsız oldu engelleme getirdi.

@sardan_tolga bu konuda çok önemli yazılar yazıyor. Ayhan Bora Kaplan’a

@suleymansoylu zamanında nasıl göz yumulduğunu görüyoruz.

@TCYargitay üyesi Yüksel Kocaman haberlerden rahatsız oldu engelleme getirdi. Bunu sıradan bir vatandaş yapamaz ama Kocaman bunu rahatlıkla yapabildi!

@adalet_bakanlik

Kardeşim Sezgin Zengin Yaklaşık olarak 17 yıldır Siyasi tutuklu olarak Edirne -Tekirdağ -Burhaniye deki tutuklu olarak zor koşullarda kalırken ani bir kararla 14 Mayıs 2023 genel seçimler öncesinde Koğuş sistemi ile kaldıkları Burhaniye Cezaevinden Ankara Sincan 2 nolu yüksek güvenlikli cezaevine tekli hücrelere nakledildiler .Sincan 2 nolu yüksek güvenlikli cezaevi ne Nakledildilen 3 kişi den bir arkadaşları tahliye edildi. Yan koğuşta kalan Nedim isminde bir arkadaşı ile koşullarının iyileştirilmesi ve ağır tecrit koşullarının düzeltilmesi için açlik grevi başlamışlardı.

@adalet_bakanlik

Ben Mustafa Avcı, yaşanan ekonomik kriz sonrası ve halen devam eden krizden ötürü engelli vatandaşlar gerçekten mağdur yüzde yetmiş rapor ve üzeri engelli vatandaşlar 2810 lira yüzde 40 ve 69 arası rapor sahibi olan vatandaşlar ayda 1877 lira maaş almaktalar bunlar evli ve çocuk sahibi olursa nasıl geçimlerini yapacaklar

@tcailesosyal

Ben Rize L tipi kapalı Cezaevi’nde yatan Abdullah Burak Gürcü’nün annesiyim. 6 şubatta Malatya da depreme yakalandık evimiz yıkıldı 26 martta oğlum Abdullah Burak gürcünün denetimli serbestliği verilmesi gerekirken Rize L tipi ceza evi bu denetimli serbestliki vermedi bu süreçte depremzede olduğumuz için çok ihtiyaçımız var. Denetimli serbestlik üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hala verilmedi en son 1 ay önce infaz hakimligi oğlum Abdullah Burak Gürcünün denetimli serbestliğinin uygulamasına (Lehine) karar verdi fakat Rize L tipi kapalı ceza evi bu kararı uygulamadı. Yardımınıza çok ihtiyacımız var

@adalet_bakanlik

Adnan Berk Kanıdinç’in annesiyim oğlumu kurumda öldürdüler ve suçlular cezasız kalmasın istiyorum şuanda adli tıp raporunu bekliyorum bunun daha çabuk sonuçlanması mümkünse eğer yardımcı olun bana lütfen. (Devlet koruması altındaki 3.5 yaşındaki çocuğun ölümünde ihmal iddiası Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan 3.5 yaşındaki çocuk, aniden fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Aile, çocuklarının yurtta şiddet gördüğünü iddia ederek şikâyetçi oldu. Şiddet iddialarını yalanlayan kurum yetkilileri ise çocuğun karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı. İstanbul’da yaşayan Eda Nur Kanıdinç, eşinin hapse girmesi ve maddi durumunun yetersizliği nedeniyle 3 buçuk yaşındaki Adnan Berk ve kardeşi 1 buçuk yaşındaki Efrin Kanıdinç’e bakamayacak duruma geldi.

@tcailesosyal

Ben Emir Karakum, Tutuklu kaldığım 10 ay boyunca sistematik işkenceler gördüm, gördüğüm işkencelere karşı, işkence yapan ve yaptıranların yargılanması, arkadaşlarımın olduğu hapishaneye sevk olmak için süresiz açlık grevi yaptım, açlık grevimin 110. gününde 23/09/2022 tarihinde tahliye oldum. Hapishane kaldığım dönem ve tahliye olduğum süreçten bu yana yaptığım tüm suç duyuruları takipsizlik verildi. Ancak hukuki mücadelemi sürdürmeye devam ediyorum.

@adalet_bakanlik

Emir Karakum’a işkence yapıldığına dair görüntüler Bafra Cezaevinden neden verilmiyor

@adalet_bakanlik diye soruyoruz!

Sayın vekilim merhaba, ben kardeşimi 2008 yılında SSPE hastalığı yüzünden kaybettim kardeşim gibi yüzbinlerce çocuğu bu hastalık nedeniyle malesef ki kaybettik, zamanın sağlık bakanı

@DrRecepAkdag bu hastalığı önlemek amacıyla bir takım çalışmalar yaptığını söylese de malesef ki hiç bir adım atılmadı, yüzbinlerce çocuk güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere bir çok ilde tek doz kızamık aşısının zincirinin bozuk olmasından dolayı kızamık virüsüne karşı bağışıklığı güçlendiremediği için beyin de hasar bıraktığından dolayı çocuklar günden güne yatağa bağımlı hale geldikten sonra 12-16 ay içerisinde de ölümle sonuçlanan bir hastalık

@saglikbakanligi

Ben Bülent Öztürk yurt dışında yaşıyorum. Eşim Elif Öztürk 15.09.2023 tarihinde çocuklarımızı bana annem ile göndermek isterken Habur Sınır Kapısı geliyor. Asker de eşimin yurt dışı yasağı olduğu için “Kaçacaktın” diyerek eşimi tutukluyor. Eşimin dosyası

@TCYargitay olduğu için hemen tutuklama veriliyor. Eşim şu an Şırnak T Tipi Cezaevi’nde kalmaktadır.

@adalet_bakanlik

Bugün İzmir Menemen T tipi kapalı cezaevindeki açık görüşte yine mahkumları masanın bir ucuna, yakınlarını ise diğer ucuna oturtturdular. Kimse yakınıyla yan yana oturamadı. Oturmak isteyenin de açık görüşü bitirilmekle tehdit edildi. Kimse mahkumuna zarar gelmesin diye sesini çıkarmıyor. Çünkü şikayet edenler göze batıyor ve bir şekilde cezalandırılıyor. Ama bu davranışlar artık katlanılır gibi değil. Psikologlar dokunma ihtiyacının temel insan hakkı olduğunu söylüyorlar. İnsanları bu şekilde mi ıslah edecekler, açık görüşü eziyet haline getirerek. Bunu duyurabilirseniz çok minettar oluruz.

@adalet_bakanlik

Ben Ali CİVELEK Batman 4. Asliye Ceza Mahkemesinin 2021/584 Esas dosya numaralı, 2022/390 karar numaralı “ Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık” davası ile ilgili olarak davanın Hükümlüsü ve İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun 2022/338 dosya numaralı İdari soruşturmada soruşturulan ve 2023/82 Karar numarası ile Devlet Memurluğundan çıkarma cezası ile tecziye edilen Ali CİVELEK. Aydın ili Germencik ilçe Emniyet Müdürlüğünde Polis Memuru olarak çalışmakta iken 22.05.2023 tarihinde Devlet Memurluğundan çıkarıldım

@adalet_bakanlik

Babam Sıddık Güler Menemen R Tipi Cezaevi’nde kalmaktadır. Cezaevlerinde spor yapmalarını kısıtlıyorlar. Hasta tutsağın kimseye zaten zararı olmaz. Sağlık sorunları kötü en azından aileleriyle olmalarını talep ediyoruz. Cezaevlerindeki kişilere basın iletişim hakları yok. Her şeyleri kısıtlanıyor. Kardeşim Habib Güler İzmir Buca Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kalmaktadır. Abim ve babamın ikisinin aynı cezaevinde olmasını talep ediyoruz. Mümkün olduğunca cezaevindekilerinin ailelerinin ikametgah ettiği yerlerde olmalarını talep ediyoruz. Git gel yapmak sıkıntı oluyor. Menemen R Tipi Cezaevinde olan Babam Sıddık Güler’in adli tıp raporunun acil şekilde sonuçlandırılmasını istiyoruz. Babam tek kişilik hücrede kalıyor. Babamın adli tıp sonucundan sonra durumuna göre babamın yanına kardeşimin yanına sevkini talebini istiyoruz

@adalet_bakanlik

Bager Sayak, yıllardır tek kişilik hücrede tutuluyor. Şuan Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan yazar Sayak’ın sağlık durumundan endişe duyduklarını belirten yeğeni Ahmet Sayak, amcasının tutukluluğu boyunca birçok hak ihlaline maruz kaldığını söyledi. Sayak, amcasına keyfi disiplin cezalarının verildiğini ifade ederek, aktivitelerin de engellendiğini aktardı. Cezaevi şartlarını aktaran Sayak, “Yemekleri sağlıksız ve çoğu zaman beton parçalarının yemeklerin içinden çıktığını söylüyor. Ciddi bir baskı, iletişim sorunu var. Gönderdiğimiz kitaplar verilmiyor, Kürtçe kitapların cezaevine girmesine dahi izin verilmiyor. Genel anlamda yaşam koşulları kısıtlanmış durumda” diye. belirtti!

@adalet_bakanlik

Sayın vekilim yaklaşık iki ay önce 2023 Temmuz ayı ilk haftası İstanbul Silivri (Marmara)2 nolu cezaevinden cezamı tamamlayarak tahliye oldum. Silivri 2 nolu da yaşanan ve bize yaşatılan bazı hususları size arz etmek istiyorum. 1. Husus: Kurumda her ay iki arama yapılmaktadır. birinci arama jandarma tarafından, ikinci arama ise kurumda görevli infaz memurları tarafından yapılmaktadır. infaz memurları tarafından yapılan ince aramada kurum müdürleri başlarında olmak üzere yapılmaktadır.

@adalet_bakanlik

Sayın vekilim bizler yıllardır atama bekleyen kimya öğretmenleriyiz. Okullarda kimya öğretmeni neredeyse yok. Ücretli öğretmenlerin çoğu farklı branşlardan olduğu için temel düzey bile sayılamayacak kimya bilgileriyle öğrencilere ders anlatıyorlar yani ders kitaplarını okuyup yazdırıp çözümü olan soruları da sınavlarda soruyorlar. Takdir edersiniz ki bu durum öğrencinin verimi düşürüyor. Kimya dersini yeterince anlamayan öğrenciler dersten de uzaklaşıyorlar ve sonuç AYT TYT ortalaması en düşük kimya alanı oluyor. .Bizler kimya öğretmenliğini sevdiğimiz için okuduk, dirsek çürüttük okuması zaten çok zor bir bölüm.

@tcmeb

@csgbakanligi

BM verilerine göre; Dünya’da yaklaşık 5 bini yerli dil olmak üzere 7 binden fazla dil konuşuluyor ve maalesef bu dillerin yüzde 40’ı yok olma tehlikesi altındadır. Ülkemizdeki farklı etnik toplulukların konuştuğu bazı diller de zamanla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Bunun durumun önlenebilmesi, dilin sonraki nesillere aktarılmasıyla mümkündür. Bu kapsamda; Ülkemizdeki Çerkes ve Abaza nüfusu göz önüne alınarak, Adigece ve Abazaca dilinin sonraki nesillere aktarılmasına yönelik faaliyetlerde bulunulması önem arz etmektedir. Ancak dil öğretimi konusunda Ülkemizdeki etnik gruplar arasında ayrım yapılmakta ve Kürtçe öğretimine verilen önem, diğer yaşayan diller ve lehçelere verilmemektedir. Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kürtçe/Kurmançi) alanından yapılan öğretmen atamalarına 2023 yılında 35 kontenjan, Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kürtçe/Zazaki) alanına ilişkin ise 15 kontenjan ayrılmış ve atamalar yapılmıştır. Daha önceki senelerde de bu alanlara ilişkin çeşitli sayılarda atamalar yapılmıştı. Ancak Ülkemizdeki Çerkes ve Abaza nüfusuna rağmen, Adigece ve Abazaca alanlarına ilişkin herhangi bir öğretmen ataması maalesef bugüne kadar yapılmamıştır.

@tcmeb

Ben Halim Avuloğlu 672 sayılı KHK ile ihraç olmuş bir Sayıştay denetçisiyim. Eşim Hatice Avuloğlu ile 4 yıl önce evlendik. 3 yaşında bir çocuğumuz var. Eşim 8 aylık hamile ve şuan Edirne L tipi ceza infaz kurumunda tutukludur. Eşim bir sendikada çalışmaktan ve sendikaya ait telefonlarda bylock olmasından ve o telefonları kullanmaktan 6 yıl 3 ay ceza almış. bundan dolayı 11 ay hapis yatmış ve tahliye edilmiş. Bir kaç ay önce işten çıkarıldım. Türkiye’de yaşama sartlarının zorluğu ekonomik ve sosyo-psikolojik sebeplerle bu ülkeden kalmak artık bizim için çok çok daha zor olmaya başladı.

@adalet_bakanlik

696 ile kadroya geçen kamu işçisiyim. Yıllardır kamuda çalışmaktayım. Ancak eşim başka şehirde görev kazandığı için oraya gitmiştir. Tayin ve becayiş hakkımız olmadığı için ailelerimizden ayrı yaşamaktayız. Geçen iki yıl önce protokol sözleşmesinde geçen özlük hakları iyileştirilecektir diye madde yer almıştır. Ancak herhangi bir düzenleme yapılmamıştır. Aile bütünlüğümüz adına mazeret tayini hakkının tekrardan gözden geçirilmesini çok istemekteyiz.

@csgbakanligi

@tcbestepe

Abim Nedim Öztürk Burhaniye T Tipi Hapishane’den cezasının bitimine 10 gün kala Sincan Yüksek Güvenlikli Y Tipi Hapishane’ye sürgün edildi ve kendisine almış olduğu 17 ay disiplin cezası eklendi süreli hükümlü olduğu için y tipi hapishaneden sevk başvurusu yaptı defalarca kabul edilmeyince süresiz açlık grevine başladı mücadelem sonucunda 140. gününde aynı kampüs içindeki sincan L3 hapishanesine sevki yapıldı ve eylemini sonlandırdı 08/09/2023 L tipi hapishanesine girişinde kendisine çıplak arama dayatıldı

@adalet_bakanlik

Ben Kadir Köke 1998 yılında işyeri açtım 2005’de primimi ödeyim dedim 04.10.2000 tarihinden tescilim sayılıyor. Bağkur tescil kaydı mağduriyeti yüzünden EYT’den emekli olamıyorum. Ben dükkan açtığım vergiye kayıt olduğum gün değil de yani 1998 yılında ki tarih, 04.10.2000 yılı tescil kaydı sayılıyor. Ben 1998 yılında ki bağkur tescilimin sayılmasını istiyorum. Kısacası vergiye tabi olduğum tarih sayılsın istiyoruz. Devlet kafasına göre senin sgk tescil girişin şu tarih diye dayatmaya hakkı yok. Yapamaz yapmamalı. Desteklerinizi bekliyoruz Sayın vekilim

@csgbakanligi

Adem Zeybek, İstanbul Fatih Mimar Hayrettin Mah. Arayıcı Sokak 2. Aydın Apartmanı no:5 daire:2’de ikamet etmektedir. 22 yaşında olan bu gencin doğduğundan beri kimliği yok. Annesi yabancı uyruklu babası ise Türkiye vatandaşı. Biz bu konuyla alakalı bir hukuk mücadelesi başlattık, Fatih ilçe nüfus müdürlüğüne müvekkilin saklı nüfus olduğundan bahisle başvuru yaptık, talebimiz başvurumuza istinaden DNA raporu, yaş tespiti vs. Belgelerin toplanıp bu gencin kimliğine kavuşturulmasına yönelikti. Bu gencin doğum belgesi hastane arşivinde yangın çıktığından ötürü zayi olmuş , aile de elindeki belgeyi kaybetmiş.

@TC_icisleri

@adalet_bakanlik

Eşim Mehmet Parlak Böbrek nakilli hasta. 15 aydır cezaevinde ve 14 aydır bağırsak sorunları yaşıyor. sindirim sistemi sorunu için 2023 Mart ayından itibaren tanı konmaya çalışıyor yapılan tahlil, endoskopi , ve kolonoskopi sonucu gastrit reflü ve ince bağırsakta iltihap saptandı. ayrıca bu 15 aylık süreç içerisinde kan değerleri ve böbrek fonksiyon değerleri kötü durumda tedavi etme amaçlı verilen ilaçlar yan etki yapmış ve ishalli artmaya başlamış. 09/09/2023 tarihinde tekrar kontrole götürülmüş sağlık durumunu dr a aktarmış dr tekrar başka ilaçlar reçete etmiş. bugün eşimle görüştüğümde henüz ilaçların kendisine ulaşmadığını öğrendim. hafta sonu tansiyonları sürekli düşük çıkmış. kardiyoloji tansiyon takibini istediği için cezaevi sağlık çalışanları tarafından ölçülmüş tansiyonları. Eşim kilo kaybetmeye devam ediyor. 40 kilo civarında olduğunu tahmin ediyor. 19 Haziran 2023 te İstanbul ATK de eşim heyete girdi. Eşim nakilli bir hasta ve nakilli hastalar sürekli hastalık kapsamında yer almakta ne yazık ki ATK bunu es geçip eşimin neden kilo kaybettiğinin araştırılması için Dahiliyeye sevk etmiş. Dahiliye yapılan muayene sonrası o dönem gastroentoloji de takipte idi eşim orda yapılan ve yapılacak olan tahlil ve tetkiklerin sonucunu bekledi. henüz

@ADLITIPKURUMU‘ndan bir rapor çıkmış değil

@adalet_bakanlik

@ctekurumsal

Müjde! Abdülillah’ın babası aradı, 17.00’da Abdülillah’ın tahliye olacağı haberini verdi! 7 yıldır 15 günlük er çoban Abdülillah sonunda tahliye oluyor! Bana mektup yazan bu masum genci Cezaevinde de ziyaret edip dinlemiştim. 20 yaşında girdiği cezaevinden 27 yaşında çıkacak! Darbeci ilan edilip 7 yıl hapishanede yatan Erzurum, Tekmanlı er Abdülillah Sarıtaş’ a mahkeme “pardon” dedi, tahliye edildi, ailesine kavuştu, babasıyla birlikte gülüyor. 🙂

DUY!

@yilmaztunc “Adil yargılanmadık. Müştekilerle mahkemede yüzleştirilmedik. Beyanlarla ceza verildi, delil yok… Tanıklarımız dinlenmedi. Lehimize konuşan kişi tutuklandı… İstinafta yüzlerce gerekçe ile bozulan davaya bir el müdahil oldu ve tekrar tutuklandık. ‘Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletsizlik yapmaya sürüklemesin.’ der yüce Allah… Bize bu yapıldı…” A. Hüma Babuna, Marmara 9 Nolu Kapalı Cezaevi

DUY!

@yilmaztunc “77 gündür 6 arkadaşımız tek kişilik hücrelerde hukuksuzca tutuluyor. Ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü değiller fakat tek kişilik hücredeler. Kitap, dergi ve yayınların verilmesini, keyfi sayı sınırlamalarının kaldırılmasını istiyoruz. Sohbet hakkı 10 saat olmasına rağmen 2,5 saat veriliyor. Haber kanallarında Halk TV yayını verilmiyor. Hastaneye gitsek, işimiz bittiğinde nezarette havasız ortamda kelepçeli tutuluyoruz!..” Yusuf Kenan Dinçer, Van Yüksek Güvenlikli Hapishane

Özlem, Zekeriya Sarıçelik çiftinin %90 üzeri engelli 11 yaşındaki Down sendromlu Elif Sinem’e kavuşmasını Adli Tıp raporunu bile çiğneyerek iptal eden Savcılar var bu ülkede! Yusuf Kerim yasasından anne yararlanacaktı.

@ADLITIPKURUMU uygun buldu, Savcı “güvenlik” diyerek reddetti!

@adalet_bakanlik

DUY!

@yilmaztunc “Hukukçuydum… Doktora yaparken, oğlum kundaktayken tutuklandım. Oğlum cezamla yaşıt, 3 yaşında… Eşim ve 2 çocuğum çok sıkıntı çekiyor. Herkes bizi yüzüstü bıraktı. İddia ettikleri gibi herhangi bir örgüt üyesi olmadığımız için yapayalnızız… Eşimin dosyası da

@TCYargitay‘ da, ne yapacağız bilmiyorum. Yüreğimiz ağzımızda…” Uğur Karakuş, Elmalı T Tipi Kapalı Hapishane

@adalet_bakanlik

DUY!

@yilmaztunc “İyi halli olduğum halde tahliyem 6 ay ertelendi! İtiraz ettim İnfaz Hakimliğine, reddedildi. ACM’ye gitti o kabul etti ve İnfaz Hakimliğine gönderdi. Orası karara itiraz edince ACM öncekinin kararının aksine ve hiçbir değişiklik olmamasına rağmen İnfaz Hakimliğinin kararına boyun eğdi. İşte böyle iyi halli olduğumuz halde tahliyelerimiz geciktiriliyor!”Zelal Fidan, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi

@adalet_bakanlik

Sn

@NachoSAmor benim tutuklanmam sonrasında da beni ziyaret etmişti kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Kendisinin bir açıklaması vardı. “AKP’nin ve hükümetin bir bölümünün söylemlerine bakarsak, ülkenizin yarısını teröristler oluşturuyor” dediğiniz günlerde bir TC vatandaşı daha zorla kaçırılarak kaybedildi! Güvenlik yetkilileri Koray Vural için açıklama yapmamakta ısrarlı. İşkence ihtimali var!

Eskişehir Han ilçesine bağlı Kümbet köyünde aslanlı mabeti ziyaret ettik salon mezarı var burada bir tane şöyle gördüğünüz gibi güzel önemli Bir mezar bir krala ait mezar herhalde fakat işin üzücü tarafı mezarın hemen yanında ev var. Bu i turizmin halini gösteriyor ülkede turizmin hali bu bakın Aslan motifleri var gayet güzel bir yer ama işte böyle ülkenin hali bu. Kümbet Mezarın yanında evler var ve turizme tarihe verdiğimiz değer ortada

@TCKulturTurizm

Mehmet berat ermiş 6 Eylül gününden beri kayıptır evden “Dersim’e arkadaşlarımla birlikte gezmeye çıkacam” diyerek ayrıldı daha da bilgi alınamıyor hayatından endişe duyuyoruz lütfen görenlerin amcası aziz ermişe 05444743636 numaradan ulaşmalarını rica ediyoruz

Midas Kenti’ndeki Yazılıkaya Köyü Kral Anıtı, İbadet Anıtları’nı Köyün Muhtarı Veysel Beyle Konuştuk

@TCKulturTurizm

Eskişehir, Han ilçesine bağlı Yazılıkaya’da 2500 yıl önceki Frigya krallığına ait Kral Midas’ın şehrindeyiz. Avrupa’da böyle bir yer olsaydı dünya çapında tarihi değerleri ortaya çıkarılır, müze haline çevrilir, nitelikli gösterimi olurdu.

@TCKulturTurizm nın elinde bu halde!

Rapor doğru Sn.

@yilmaztunc hiç yalanlamayın, Yürütmenin Yargıya muhalefet için talimat vererek haksız kararlar aldırdığı, muhalife küfürün örtbas edildiği yer Türkiye Adalet Bakanı Tunç’tan AP raporuna tepki: Haksız, temelsiz, hezeyanlarla dolu bir rapor

İşçiler ölünce mi sesiniz çıkacak?

@csgbakanligi

@kocaelivaliligi Gebze’deki o fabrikada açlık grevine gidiyorlar.

Kocaeli’de okullar açıldı, trafik felç! Neredesin.!?

@tahirbuyukakin Ne yazık ki

@kocaelibld yaz boyunca hiçbir iş yapmadı, yan gelip yattı. Şimdi okullar açıldı, bazı bölgelerde alt yapı çalışmalarına başlandı!!! Bu kadar cehaleti bu şehir hak etmiyor

Personel, hasta kapasitesi %80 azaltılan Kocaeli Devlet Hast.nin yanında bulunan Onkoloji servisinin Şehir Hast.e gönderilmesi sonrası şimdi de Hastane bünyesindeki Kartepe Semt Polik. ile Başiskele Semt Polik de 30 Eylül’de kapatılarak Devlet Hastanesi işlevsiz hale getirilecek (Kocaeli Şehir Hastanesi açıldıktan sonra personel ve hasta kabul oranında %80 küçültülen Kocaeli Devlet Hastanesi bünyesindeki Kartepe Semt Polikliniği ile Başiskele Semt Polikliniği 30 Eylül itibariyle kapatılıyor. Devlet Hastanesi böylece kaynakları kesilerek zarar eden ve satılması istenen kurum haline getiriliyor)

@saglikbakanligi

Çayırova Atatürk Mahallesindeki Gümüştepe camisinin altında 22 yıldır faaliyet yürümekte olan Aydın Gıda onlarca polis eşliğinde zorla neden tahliye ediliyor. Çayırova müftülüğü Yıllardır cami derneği olarak faaliyet yürüten Gümüştepe Cami ve Kuran Kursu Derneğinin yetkilerini Yavuz Sultan Selim Cami Derneğine devretmesinin sebebi Gümüştepe cami dernek yöneticilerinin Kürt olmasından mı kaynaklanıyor? Yeni gelen yönetimin ilk işide 22 yıllık Kürt esnafı yerinden tahliye etmek oldu. 2023 yılının sonuna kadar sözleşmesi olan Kürt esnaf tahliye kararına itiraz etmekte geç kalmış olabilir fakat kimliğinden dolayı esnafı tahliye etmekte nedir? Yetkileri Çayırova Müftülüğünden devralan Yavuz Sultan Selim Cami Derneği diğer esnaflarla sözleşmeyi yenileyip yollarına devam ederken neden kirasını düzenli ödeyen kürt esnafı apar topar tahliye etti.

@kocaelivaliligi

@CayirovaKaymaka

Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda yok edildi. Erdoğan onun hakkında demediğini bırakmadı Suudi Arabistan’a ama sonra ne oldu? Bir kredi anlaşması öncesinde Cemal Kaşıkçı’nın dosyası Suudi Arabistan’a verildi! İşte Türkiye’nin hali bu! Türkiye’nin büyük hukuksuzluğunun dünya görüntüsü bu!

Unutmadık unutturmayacağız Osman Kavala zulmen tutuklu cezaevinde 6 yılı geçti Allah kabul etmesin diyoruz.2136 gündür Zulmen tutuklu, uyduruk gerekçelerle tutuklu, Yargıtay’ın bu kararı bir gün bozacağını umut ediyoruz.

Şerif Mesutoğlu Sincan Cezaevinde Kaymakam Muhammed Safitürk davasında bomboş bir dosyayla katil ilan edilen bir kişi yıllardır büyük bir mücadele veriyor. Adalet arıyor! Saime Mesutoğlu: Şerif’in bir hücrede ömrünü suçsuz yere geçirecek olmasını kabullenemiyorum. Dayanışma ile emeğimin karşılığını alarak yemek yapıp çocuklara ulaştırmak ve ayakta kalmak istiyorum

Şenyaşar Ailesi’nin, Adalet Bakanlığı önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti 42’nci gününde devam ediyor.

Gabonlu Dina Karabük Üniversitesinde öğrenciydi. İlk günden itibaren onun ölümünün üstündeki sır perdesini kaldırmak için burada gündem ettik. Gelinen son noktada Gabon Büyükelçiliği ve Ailesi onun hakkını aramıyorken biz mağdur için adalet istemeye devam ediyoruz. Avukatı da davadan çekilmek durumunda kaldığını bize anlattı. Biz Dinanın hakkını savunmaya devam edeceğiz çünkü biz insan hakları savunucusuyuz.

Yusuf Bilge Tunç 3.5 yıldır kaçırıldı kaybedildi, olacak bir iş değil. Resmi görevliler hakkında çok önemli iddialar var. Yusuf Bilge Tunç’u da bu 3.5 yıldır kaybedilen kişinin hakkını hukukunu da sorduk sormaya devam edeceğiz

Gökhan Türkmen ve Yasin Ugan da uzun süre kaçırılıp kaybedilen daha sonra cezaevinde ortaya çıkan, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne ilk önce ortaya çıkıp daha sonra cezaevine atılan insanlar. Mahkemede bu uzun süreli ortadan kaybolmalarını resmi görevler tarafından kaçırılıp işkence yapılmalarına bağladılar. Bu ifadeler bize Yusuf Bilge Tunç’un 3.5 yıldır başına neler geldiği konusunda birtakım fikirler veriyor.

Gülistan Doku Ocak 2020 tarihinden beri kayıp! Dersim halkının büyük yarası büyük acısı, Dersim Meydanı’nda Gülistan Doku’nun resimleri inmiyor inmez çünkü o inanılmaz bir şekilde kaybedildi. Ne olduğu bilinmiyor ve maalesef de kendisinden ne ölü ne diri hiçbir haber alınamadı. Ailesi halen büyük bir tedirginlikle bu konuda bir sonuç bekliyor

Hürmüz Diril kaçırıldılar eşiyle birlikte ve eşi Şimoni Diril’in cesedi bulundu kendisi hakkında hiçbir bilgi yok. Bu da her hafta anmamız gereken ve davası şaibelerle yürüyen bir olay, bir kişinin ölümü tüm toplumun ölümü anlamına gelir. O yüzden biz şaibeli bir şekilde ölen bir kişinin ölümünü her hafta anılarak son derece önemli bir karanlık olay olarak görüyoruz ve anıyoruz. Hürmüz Diril ve Şimoni Diril 8 Ocak 2020 tarihinde kaybolmuştu

Yorumlar