21 Aralık 2023

Gergerlioğlu: “Şimdi, Sayın Leyla Şahin 28 Şubat sürecinde tıp fakültesinde okuyordu, başörtüsünden dolayı onu okuldan attılar ve AİHM’E başvurdu. Beni bana anlatma ya, beni bana anlatma. AİHM onun hakkında adil olmayan bir karar verdi, değil mi? Böyle. Ben de meydanlarda “Leyla Şahin’e adalet” diye yıllarca haykırdım çünkü o zaman siz mazlumdunuz, haksızlığa uğramıştınız ama şimdi ne oldu? Şimdi, bakın, şu anda Grup Başkan Vekili olduğunuz partiniz makamlar, paralar peşinde, mevkiler peşinde.
Ya Meclisin bahçesinde mangalda kebaplar pişiriyor, mazlumun hakkını ayaklar altına alıyor.
İnsanların, KHK’lilerin, Kürtlerin, hasta mahpusların haklarını burada dile getirdiğimizde “terör, terör” diye bağırıyor.
Ya, bakın, burada arkadaşlarımız maliyeyle ilgili bir sürü ithamlarda bulundu, cevap olarak kalkıp “terör, terör, terör” deyip duruyorsun, başka bir şey bilmiyor musunuz? Başka bir şeyden anlamıyor musunuz siz? Ya, Allah aşkına, maliyeyle ilgili teknik anlatımlar yapıldı, bir teknik cevap verin ya Allah aşkına!
Hiçbir cevap veremiyorsunuz, kalkmışsınız böyle cevaplara sığınıyorsunuz.
Şunu da söyleyeyim Sayın Şahin: Ben o gün sizi savunduğum için pişman değilim, mazlumdunuz ama şimdi var ya zalim olduğunuz için şiddetle size karşı mücadele etmekten de çok memnunum, bunu da çok iyi bilin.

Yorumlar