13 Şubat 2024

Gergerlioğlu: “Çok acil bir durum var; İsrail, Refah’a kara harekâtı düzenlemek üzere. 1,5 milyon insan -Refah nüfusunun 5 katı- Refah’ta sıkışmış durumda ve İsrail korkunç soykırıma devam etmek istiyor. İsrail’e “Dur!” diyoruz.
    

Türkiye nitelikli bir şekilde “Dur!” diyemiyor; hamaset yapıyor ve İsrail soykırıma devam ediyor. Canlı yayında bir soykırım var değerli arkadaşlar. Bakın, son iki günde 100 kişi katledildi, şu ana kadar 12 bini bebek ve çocuk, 8 bini kadın 28 bin insan katledildi. Korkunç bir soykırım canlı yayında yaşatılıyor. Peki, Türkiye ne yapıyor? Kasım ayında ticaret zirve yapmış, ekim ve aralık üç ay içinde 1,1 milyar dolar ticaret yapılmış Türkiye İsrail arasında; en büyük paraları kazanıyorlar. Burada defalarca söyledik nitelikli bir cevap veremediler, veremezler, kesinlikle veremezler; soykırımın ortağı oluyorlar. Bakın, TÜİK’e sorduk biz bunu. TÜİK ne dedi? “Silah aksamı satmadık, av silahları sattık.” dedi. İtiraf etti. Evet, av silahları sattı. O av silahlarıyla kimler vuruluyor? İşte, bebekler vuruluyor, anneler kahroluyor; görsün bunu AK PARTİ’liler.

Av silahlarıyla bunlar vuruluyor. Şu çocukların gözlerindeki korkuyu görmüyor musunuz? Bir de utanmadan oradan bana laf atıyorsun değil mi? Utan, utan!

Bak, şu annenin acısını gör, şu kucağındaki katledilmiş bebeği gör. Bu ticareti yaptığınızı herkes gördü, TÜİK’de kabul ediyor av silahıymış.

Ne av silahı ya? İşte, şu gemilerle gönderiyorsunuz, şu gemilerle gönderiyorsunuz. Yardım gönderdiğiniz apaçık ortada.
    

Bakın, Türkiye iktidarı bunu yaparken başka ülkeler ne yapıyor? size Hollanda mahkemesinden bir sonuç veriyorum. Hollanda F-35 silah aksamı gönderiyordu İsrail’e. Hollanda yerel mahkemesi bu satışı durdurdu, mahkeme kararıyla durması gerektiğini söyledi. Türkiye’de böyle bir olay var mı? İktidarınız herhangi bir ticaret dursun diyor mu? Vızır, vızır; burada defalarca ispat ediyoruz tek bir kararınız var mı? Yargı zaten sizin elinizde tek bir karar var mı? Yok. Var diyebiliyor musunuz? Hayır. Yine, bakın, ABD’de Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Chris Van Hollen da İsrail’in savaş suçları işlediğine dair bir konuşma yaptı ve İsrail’e silah ve diğer malzemelerin gitmemesi gerektiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü de hakeza aynı şekilde.
    

Refah, güvenli bölgeydi. Blinken Netanyahu’ya “Dur!” diyor; durmak istemiyor. Çok kritik günlerdeyiz arkadaşlar. Bu Meclis bunu konuşmalı, evet. Soykırım daha vahim bir şekle geliyor; 28 bin insan öldü, yüz binlerce insan ölebilir. Bakın, Türkiye Büyük, Millet Meclisi bunu konuşmalı ve bu önergeye katılıyoruz, evet. “Evet” denmeli bu önergeye.
    

Bakın, İsrail yetkilileri son derece samimiyetsiz Birleşmiş Milletler görevlilerinin teröre bulaştığı ithamıyla yardımların durdurulmasını sağladılar fakat bunu Birleşmiş Milletlere ispat edemediler. Gazeteciler soruyor “Müttefiklerimize söyledik.” deniliyor, müttefikler “Bize böyle bir şey söylemedi.” diyor. Bu kadar samimiyetsiz, yalancı bir ülkeye karşı AK PARTİ-MHP cumhur zulüm ittifakı tek bir şey yapmıyor. Yazıklar olsun diyorum ve bir şeyler yapılması gerektiğini söylüyorum.”

Yorumlar