20 Şubat 2024

Gergerlioğlu: “Mülakat rezaletleri iyice çığırından çıktı arkadaşlar, artık trajikomik safhaya vardı. Bakın, şu fotoğrafa bir bakın. Dün yaşandı bu olay, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde noter işçi alımı için kura çekiyor. Kura çekiyor, bir isim çıkıyor, sonra devam ediyor, ya aynı isim 2’nci kez çıkıyor. “Bu nedir?” diyor. Ne oldu? Anlamak mümkün değil, büyük bir rezalet. Ne iştir? Üniversite açıklama yapıyor, ya işte özrü kabahatinden büyük. Efendim, 2 kez başvurmuş, o yüzden kuraya 2 kez isim girmiş. Ya, her tarafınız dökülüyor, bakın her tarafınız dökülüyor. Zaten bu ciddiyetsizlik, bu ciddiyetsiz cevap neyin ne olduğunu gösteriyor.

Biz burada önceki dönemde de 27’nci Dönemde de mülakat rezaletleri hakkında konuşmalar yapardık. Bir keresinde ben konuşma yaparken AK PARTİ sıralarından bir vekil demişti ki “Ne yapalım, önceden de yapılıyordu!” Yani “Önceden de yapılıyordu, şimdi hak bizde, şimdi de biz yapıyoruz.” Maşallah, itiraf! Önceden yapılıyorsa doğru mu? Şimdi yapılıyorsa doğru mu? Hak çiğniyorsunuz ya, haram yiyorsunuz, gençlerin hakkını çiğniyorsunuz! Bakın, en az on altı yıl okuyor gençler, kimisi on sekiz-yirmi beş yıla varan… İnsanlar okuyorlar, ter döküyorlar; yani bitmiyor, üniversite sınavlarına giriyor; bitmiyor, KPSS dershanelerine gidiyor; bitmiyor, yüksek puan alıyor; 1’inci, 2’nci oluyor, mülakata giriyor, 52 puan…

Ben önceki dönem Sayın eski Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a gittim, “Sayın Bakan, bu iş nedir, ne iştir?” dedim. İnanın ki bana itiraf etti: “Ya, biz mülakat öncesi güvenlik soruşturması yapıyoruz.” dedi; yalansa söylesin, buyursun söylesin. Mülakat öncesi güvenlik soruşturması yaptıklarını itiraf ettiler.

Bakın, bütün bu rezaletlerden sonra iktidarın kendisi söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi? “Seçimden sonra mülakatı kaldırıyoruz.” Arkadaşlar, kim bu resimdeki? Cumhurbaşkanı değil mi? “Mülakatı kaldıracağız.” demiş. Peki, seçim sonrası ne oldu? Seçim sonrası, “Efendim, işte, yani kaldıramıyoruz.” deyip mülakata devam ettiler. “Ya, Sayın Bakan Yusuf Tekin, niye kaldırmıyorsunuz?” dendiğinde, itiraf gibi bir cevap verdi: “Efendim, merak etmeyin; biz, artık mülakat gibi mülakat yapacağız.” Yani demek ki öncesinde ne olduğu belli olmayan mülakatlar yapıldığını Sayın Bakan da kabul ediyor. Her şey apaçık ortada.

Bakın, hak yiyorsunuz, hak, vebal, günah, suç; hangi dilden anlıyorsunuz? Yüzlerce genç intihar ediyor. Bakın, en son intihar eden gençlerden biri için “Atanamayan öğretmen intihar etti.” diyor, haberlere yansıyor. Bu gençlerin vebalini kim ödeyecek?

Bakın, Ekim 2022’de Turizm Bakanlığında alımlarda 465 alım yapılmış, büyük torpil, iltimas geçilmiş, gazeteci bunu haber yapmış, Bakan Nuri Ersoy hemen soruşturma başlatmış. Ya, soruşturma başlatınca da zannedeceksin ki ya buradaki usulsüzlükler incelenecek. Ne olmuş biliyor musunuz? Mülakata girenler çağrılmış “Dilekçeni sen mi yazdın, gazeteci mi yazdı, bunu söyle bakalım?” Yani Bakan da usulsüzlük araştıracak, maşallah! Yani kim haber verdi, ne oldu, ne bitti, gazeteci mi yazdı, derdi bu. Ya, buradan ne çıkar arkadaşlar?”

Yorumlar