15 şubat 2024

Gergerlioğlu: “Gazze için hamasetten başka bir şey yapmayan iktidarın Vekili Mustafa Hakan Özer bize laf yetiştirmeye çalışıyor. Haberi de yok, Yasin Börü katledildiğinde hesabını ilk soranlardanım. HÜDA PAR yetkilileri de defalarca, AK PARTİ’nin Yasin Börü’yü istismar ettiğini söylemiştir.
    

Gazze’deki katliam için “Lahey Adalet Divanına başvurdunuz mu?” diye sordum dün konuşmacınıza, tek bir kelime cevap veremedi. Daha hâlâ utanmadan çıkıp konuşuyorsunuz. Ticaret devam ediyor, kasım ayında -TÜİK açıkladı, başkası değil- Türkiye-İsrail ticareti tavan yaptı. İşte gerçekler ortada. Bunları söylediğimiz zaman rahatsız oluyorsunuz. Uluslararası Lahey Adalet Divanına sadece Güney Afrika başvurdu. Hamasetten başka bir şey yapmayan iktidar hâlâ bekliyor ve bize laf yetiştirmeye çalışıyor.

Gerçekler ortada Sayın Başkanım, iktidarın samimiyetsiz olduğu ortada, ikiyüzlü olduğu ortada. Biz dünkü konuşmamızda Refah’a büyük bir soykırımın geldiğini ve daha da artarak binlerce bebek ve çocuğun ölebileceğini söyledik. Hâlen herhangi bir mahkeme kararı da yok; Türkiye’den İsrail’e giden ihracatla ilgili, durdurulmasına yönelik bir karar yok. Yine, Lahey Adalet Divanına Güney Afrika başvurdu, Nikaragua katılımcı olarak başvurdu, Ürdün ve Bangladeş de başvurdu ama Türkiye’den tek bir seda yok. İktidar, boş boş konuşuyor, hamaset yapıyor ve burada bize laf yetiştirmeye çalışıyor. Bu söylediklerimi inkâr edebilir mi? Mümkün değil. Tüm belgeleriyle biz bunu dün açıkladık ama bize böylesine hamaset dolu cevaplar vermeye çalıyor. Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.”
    

Yorumlar