27 Ekim 2023

Sayın

@NumanKurtulmus , size daha önceki başkanlara da hatırlattım. Bir hususu hatırlatayım ve 600 milletvekili mağdur olmaya devam etmesin lütfen çünkü biz soru önergeleri soruyoruz ve kaba ve yaralayıcı ifade var diye geri çevriliyor fakat ben bunu ayrıntılı araştırdım. Geri çeviren hata yapıyor biz yapmıyoruz çünkü bu maddenin ruhu vekilin kaba ve yaralayıcı ifade kullanması fakat biz soru önergelerimizde kötü muamele ve işkence gören vatandaşın durumunu iletiyoruz. Vatandaş işkenceyi nasıl kibarca ifade etsin? Makatına cop sokulmuş, işkence darbı anlatıyor “kaba ve yaralayıcı ifade” deniliyor Meclis’e yakışmıyor bu. Lütfen bu maddeyi tüzüğü araştırın ve bürokratlarınız bunları geri çevirmesin.

Geçen seneki dönemde

@adalet_bakanlik ile ilgili ve tüm bakanlıklar ile ilgili soru önergeme bir cevap vermiştiniz. Bakanlıklar hangi oranda bize cevap vermiş, cevabınızdan örnek veriyorum. Orada bir bakanlık çok dikkat çekiyor. En çok cevap vermeyen bakanlık kim biliyor musunuz? Adında adalet olan bakanlık! 9931 soru önergesi sormuş vekiller, el insaf 8235’ine cevap vermemiş! Bırakın adalet kelimesini Adalet Bakanlığı çöpe atmış! Siz neden uyarmadınız Sayın Başkan? Veyahut da bundan sonra uyarılacak mı bunu soruyorum!

İnsan Hakları ve Dilekçe Komisyonu ile ilgili de bir vurgu yapmak istiyorum. Niye bu komisyonları Meclis Başkanları denetlemiyor ve uyarmıyor! Size sorduğum soru önergesindeki rakamlardan yola çıkarak bir uyarı yapacağım. 27. Dönem’de, 26. Dönem’e göre 6 kat bu komisyonlara giden dilekçelerde artış var, ihlal başvuruları var ve bu ihlallere müdahale hakkı var bu komisyonların, sizin de cevaplarınızı inceledim. Bürokratlar ve komisyon başkanları sadece ilgili kuruma yazı göndermiş. Onun dışında herhangi bir hak ihlali var mı yok mu araştırmamış! Hiçbirinde 0! Bakın 20 bine yakın başvuru var, 0 hak ihlali mi olur? 26. Dönem’de bile 6 kat az başvuru var, 20 civarında suç duyurusu yapılmış 27. Dönem’de İnsan Hakları Komisyonu ve Dilekçe Komisyonu 0 suç duyurusu yapmış. Güllük gülistanlık bir memleketteyiz hayret ediyor insanlar burası Meclis biz milletin hakkını savunuyoruz.

Bakın ben kendim ile ilgili bir şey söyleyeyim Sayın Başkan. Kendim ile ilgili bu husus hakkında sizin ile 2 kez görüşmek istedim. Sekreteryanıza görüşme talebi ilettim dönüş olmadı, buna da üzülüyorum ve 3. Kez burada bu talebimi de söylüyorum ve en azından sizden bir dönüş beklediğimi söyleyeyim.

Türkpa Komisyonu üyesiyim ve yurt dışı gezilere gidemiyorum. Neden? Yurt dışı yasağım var. Neden var? Biliyorsunuz ben haksız hukuksuzca Meclis’ten çıkartılan bir milletvekiliyim, hukuksuzca verilen bir ceza geçen dönem Sn.

@MustafaSentop tarafından Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeden okutuldu, bu Meclis’te. Meclis tarihinde utanç verici bir sayfa açtı Sn. Şentop ve ardından ben Meclis’te Adalet Nöbeti tutarak direndim ve beni Meclis’ten çıkartmak için yine ikinci bir utanç sayfası açarak sahte bir tutanak düzenletti söylemediğim sözleri söylemişim gibi hile ile yalan ile ve darp edilerek bu Meclis’ten çıkartıldım. Şimdi

@CanAtalay1 mevzusu var ve sizi aslında bu noktada taktir ediyorum çünkü 1 aydır Yargıtay kararı açıklanmasına rağmen siz bunu uygulamadınız, vekilliğini en azından düşürmediniz,

@AYMBASKANLIGI kararını da beklediniz ama önceden Sn. Şentop beklemedi ve bana ve bu halka, topluma bunu yaşattı. Milletvekili olarak gönderilen bana bunlar yaşatıldı ama sadece bana değil tüm topluma bu yaşatıldı.

Türkpa üyesi olarak ne yaşadım biliyor musunuz? 3. Bir ihlal daha yaşadım. Sayın Başkan Anayasa Mahkemesi hakkımda ihlal kararını 1 Temmuz 2021’de verdi. O gün ne oldu biliyor musunuz? Aynı gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakkımda yurt dışı yasağı kararı aldı. Neden korkuyorlar anlamak mümkün değil! Bundan dolayı ben üyesi olduğum Türkpa yurt dışı gezilerine gidemiyorum bu da bir utanç sayfasıdır. Lütfen bunları düzeltin. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığına müdahale edin, ben

@AYMBASKANLIGI ‘na başvurdum yaptığından dolayı ve halen Meclisinizin bir vekili olarak mağdurum.

Sayın Sayıştay Başkanımıza 3 sorum var; ben dün bu soruları Sn.

@_cevdetyilmaz ’a da sordum Cumhurbaşkanlığı Sayıştay tetkikleri ile ilgili fakat tatminkar cevap alamadım Sn. Sayıştay Başkanımızdan en azından beklerim tatminkar cevaplar.

3 yıldır bu eleştiri konusu; yardım veren kurumlar açıklanıyor da yardım alan dernek ve vakıflar niye açıklanmıyor? Neden bu uyarıyı yapmadınız Cumhurbaşkanlığı faaliyet raporunda?

Niye 2. Derece detay ekonomik yerine 4. Detay ekonomik araştırma yapmadınız ve talep etmediniz ve uyarmadınız? Çünkü birçok harcamanın böyle üstü örtülüyor!

Yıllardır kadim bir gelenektir görev zararı ifadesi kullanılır faaliyet raporlarında ve birtakım şeylerin üstü örtmek için görevlendirme gideri ifadesi kullanılmaya başlandı bu faaliyet raporlarında bütçe strateji başkanlığı tarafından. Niye uyarmıyorsunuz Sayıştay olarak? Burada birçok harcama, birçok devleti zarara uğratan hususun üstü kapatılıyor görev zararı işte apaçık niye görevlendirme gideri olarak iş makyajlandırılıyor ve hafif kılınıyor?

Yorumlar